שתף קטע נבחר

מטיילים ואוכלים: יום הפיקניק הבינלאומי

על שפת הנחל או בפארק פתוח, על גדות המעיין או על מרבצי דשא אינסופיים: לרגל יום הפיקניק הבינלאומי - קבלו את מדריך אתרי הפיקניק השווים בארץ. אל תשכחו לנקות אחריכם!

 

 

נחל החצבני

חניון מעיין ברוך, על גדות נחל שניר (החצבני), הוא חניון יום ולילה המאפשר עריכת פיקניקים באווירה פסטורלית ולינת שטח במרחבים הירוקים. מלבד הטבע הקסום, במקום גם שולחנות ישיבה, מדשאות מטופחות, מבני שירותים ומקלחות חדשים ומסודרים, נקודות חשמל, תאורה וחניה מסודרת, וניתן להבעיר במקום מנגלים.

 

פינות פיקניק על גדות החצבני (צילום: קייקי הגושרים) (צילום: קייקי הגושרים)
פינות פיקניק על גדות החצבני(צילום: קייקי הגושרים)
  

עוד ניתן להשכיר במקום אוהלים גדולים המותאמים לשמונה אנשים ומכילים מזרנים, שולחן ונקודות חשמל. סמוך לחניון מעיין ברוך נמצא גם אתר "קייקי מעין-הגושרים", ובו, מלבד אטרקציית השייט בחצבני, תוכלו ליהנות מפינות פיקניק מפנקות לצד אתר המאפשר לינת שטח.

קמפינג על גדות החצבני (צילום: קייקי הגושרים) (צילום: קייקי הגושרים)
קמפינג על גדות החצבני(צילום: קייקי הגושרים)
 

נחל עין זהב וחורשת קק"ל

קשה להאמין שחלקת אלוהים כזו קיימת בתוך שטח עירוני, וספק אם רבים מלבד תושבי קריית שמונה מכירים אותו. בכניסה לעיר הצפונית, סמוך לאזור התעשייה, הוקם בשנים האחרונות פארק קסום עם בריכות, מפלי מים קטנים, צמחייה טבעית וייחודית, עם פינות ישיבה.

אחד האגמים בפארק קק"ל בקריית שמונה (צילום: רשות הכינרת) (צילום: רשות הכינרת)
אחד האגמים בפארק קק"ל בקריית שמונה(צילום: רשות הכינרת)

בפארק, המשתרע על פני 120 דונם, בוצעו פעולות לשיקום הנחל על ידי רשות הכינרת, קק"ל, עיריית קריית שמונה ומשרדי הממשלה, לאחר הזנחה של שנים. במקום הוכשרו פינות אינטימיות רבות ושקטות המתאימות במיוחד לזוגות שרוצים לערוך פיקניק, לצד בריכות שכשוך נעימות ואגמים מלאכותיים.

נחל עין זהב בפארק קק"ל בקריית שמונה (צילום: רשות הכינרת) (צילום: רשות הכינרת)
נחל עין זהב בפארק קק"ל בקריית שמונה(צילום: רשות הכינרת)

פארק גורן

פארק גורן בגליל המערבי משתרע על פני שטח נרחב של כ-2,000 דונם של חורש ים-תיכוני טבעי, ובמקום מצפור עם נוף מקסים של ערוץ נחל כזיב ומבצר מונפורט על צלע ההר. הפארק מותאם מאוד לעריכת פיקניקים, ובו חניון מסודר, שולחנות, ברזי מים ואף אפשרות ללינה באוהלים.

פארק גורן (צילום: אוצרות הגליל) (צילום: אוצרות הגליל)
פארק גורן(צילום: אוצרות הגליל)
 

אוהבי האתגר יוכלו גם ליהנות ממסלולי הליכה ברמות קושי שונות. החל משביל "דרך הבולענים" המעגלי שאורכו 500 מטרים ועד ל"דרך נופית" שאורכה 8 ק"מ.

האתר הוא חלק ממיזם ״אוצרות הגליל״. לפרטים נוספים כנסו לאתר.

 

עין נון

מעיין עין נון נובע סמוך למושבה מגדל ונמצא על שביל סובב כינרת. המקום הוא חלקת גן עדן המאפשרת פיקניק מתחת לעצים וסמוך לבריכות המים הצלולות. שמו של המעיין משמר את שמו הקדום של המקום - "מגדל נוניא".

פיקניק בעין נון (צילום: רשות הכינרת) (צילום: רשות הכינרת)
פיקניק בעין נון(צילום: רשות הכינרת)
 

"נון" בארמית פירושו דג, ואכן בבריכות תוכלו להבחין בדגים רבים. לאחרונה שיפצה רשות הכינרת את המקום ויצרה שבילים ופינות ישיבה, ואף הנגישה את המקום לנכים.

 

אגם מונפורט

אגם מונפורט המרשים נמצא בקצה העיר מעלות, בלב עמק ירוק מוקף הרים. במקום מרחבי דשא עצומים ופסלים אמנותיים רבים, והברווזים השטים באגם תורמים לאווירה הפסטורלית.

יום פיקניק באגם מונפורט (צילום: אוצרות הגליל) (צילום: אוצרות הגליל)
יום פיקניק באגם מונפורט(צילום: אוצרות הגליל)
 

החרוצים יוכלו לערוך פיקניק באתר, והחרוצים פחות יוכלו להסתפק בארוחה באחת מהמסעדות שבמקום. המקום מציע אטרקציות נוספות כגון שייט באגם בסירת פדאלים, משוטים, קיאק או קאנו, ואף מתחם החלקה על הקרח לצינון החום. ניתן גם ללון בחניון הלילה המאובזר היטב.

 

פיקניק על שפת הכינרת

האגם הלאומי מציע כמה חופים שבהם ניתן לערוך פיקניקים, אך המתאים ביותר הוא כנראה חוף מפרץ אמנון שבקודקוד הצפוני של הכינרת. החוף נחשב לאהוב במיוחד על משפחות, ונאסרת בו השמעת מוזיקה.

חוף מפרץ אמנון (צילום: רשות הכינרת) (צילום: רשות הכינרת)
חוף מפרץ אמנון(צילום: רשות הכינרת)

עם זאת, כמתבקש בפיקניק - הבערת מנגלים מותרת בו. במקום שירותים, מלתחות, צליות, שולחנות ומדשאות, והחוף אף נגיש לנכים.

פיקניק בחופי הכינרת (צילום: איגוד ערים כינרת) (צילום: איגוד ערים כינרת)
פיקניק בחופי הכינרת(צילום: איגוד ערים כינרת)
  

רמת הנדיב

בין זיכרון יעקב לבינימינה שוכן מתחם אחד פרחוני ויפייפה, רמת הנדיב, לזיכרון הברון בנימין רוטשילד. בפארק גני זיכרון מרשימים ביופיים, מטופחים ושופעי צמחים, פרחים, מדשאות, מזרקות ועוד.

בין הצפון למרכז: רמת הנדיב בזיכרון יעקב (צילום: ליאת שומן) (צילום: ליאת שומן)
בין הצפון למרכז: רמת הנדיב בזיכרון יעקב(צילום: ליאת שומן)

בנוסף לגנים, במקום גם פארק טבע הכולל מגוון מסלולי טיול מעגליים ברמות קושי משתנות. את עצירת הפיקניק שלכם תוכלו לעשות בכל אחד מהמסלולים ולפי הנוף המתאים לכם, לצד אתרי התיישבות או לצד מעיין נסתר. הכניסה לאתר בחינם לפי שעות הפעילות. אפשר גם רכוב עם אופניים באזור השבילים המסומנים. 

תל אפק

המיקום המושלם לברוח מהנוף האורבני אך עדיין להיות קרוב למרכז הוא לא אחר משמורת הטבע תל אפק. הריאה הירוקה של המרכז כוללת מרחבים ירוקים ומוצלים, אגם פסטורלי ואפילו מבצר יפייפה בראש הגבעה.

 

 

גן לאומי ירקון תל אפק (צילום: רשות שמורות הטבע והגנים) (צילום: רשות שמורות הטבע והגנים)
גן לאומי ירקון תל אפק(צילום: רשות שמורות הטבע והגנים)

תוכלו לבחור כאן איפה לערוך את הפיקניק. תלוי בהרכב איתו באתם: פיקניק משפחתי ליד מתקני השעשועים או זוגי על שפת האגם, עם תצפית רומנטית לגוש דן או מתחת לעצי האקליפטוס. הכניסה למתחם בתשלום ובהתאם לשעות הפעילות של רשות הטבע והגנים.

נוף מרהיב: גן לאומי ירקון (צילום: רשות שמורות הטבע והגנים) (צילום: רשות שמורות הטבע והגנים)
נוף מרהיב: גן לאומי ירקון(צילום: רשות שמורות הטבע והגנים)
  

יער אילנות

פרס 'היער השווה' באזור השרון שייך ללא כל ספק לגן הבוטני היערני - יער אילנות. ביער תיהנו ממגוון עצום של עצים שהובאו לכאן במיוחד מכל העולם וכוללים עצים זרים, אקזוטיים ויחידים במינם בישראל.

פיקניק ביער אילנות (צילום: יח"צ) (צילום: יח
פיקניק ביער אילנות(צילום: יח"צ)
 

במקום כמובן שולחנות פיקניק (אסור להדליק אש במתחם), שירותים ואפילו משחק אינטראקטיבי לילדים ע"י סריקת קוד QR מהשלטים הפזורים במתחם, באמצעות הסמארטפון. הכניסה לגן בחינם והוא מונגש לבעלי מוגבלויות.

  

גן לאומי אשקלון

גן לאומי זה משלב בין פארק ירוק וחוף רחצה מרענן, אתר ארכיאולוגי ומתחם קמפינג מרווח. כל המרכיבים האלו יכולים להיות הבילוי המושלם ליום הפיקניק הבינלאומי. האתרים הארכיאולוגים דוגמת הבזיליקה הרומית, חומות ימי הביניים והאמפיתאטרון, לצד מסלולי טיול ותצפית המשקיפה אל הים - מספקים את השילוב המושלם ליום שכזה.

חניון לילה בגן לאומי אשקלון (צילום: חנן לבבי) (צילום: חנן לבבי)
חניון לילה בגן לאומי אשקלון(צילום: חנן לבבי)
 

בנוסף, חוף הרחצה במקום מסודר וכולל שירותי הצלה, שירותים ומקלחות (בין החודשים אפריל – אוקטובר בלבד) כך שזה אידאלי לימי הקיץ החמים. הכניסה למתחם בתשלום ובשעות הפעילות של רשות הטבע והגנים.

 

 

יער חרובית ופארק הלוחם

יער חרובית ניטע בסמוך לצומת ראם והוא כולל בשטחו את פארק הלוחם, פארק שהוקם בשיתוף עם ארגון נכי צה"ל וכולו נגיש המאפשר לבעלי כסאות גלגלים ומוגבלויות ליהנות מהסביבה הירוקה והנופים של אזור שפלת יהודה.

פיקניק ביער חרובית (צילום: ליאת שומן) (צילום: ליאת שומן)
פיקניק ביער חרובית(צילום: ליאת שומן)
 

בפארק גם גן מתקני שעשועים, מספר מסלולי טיול שחלקם מעגליים, תצפיות ופריחה בעונה, שבילי אופניים מסומנים ומסלולי טיול, שולחנות וספסלים מוצלים ועוד. הכניסה ללא תשלום ובקרבתו עוד שלל אתרי טבע וטיולים אחרי הפיקניק.

 

שמורת טבע נחל דוד

אם אתם מטיילים באזור ים המלח, תוכלו להגיע לשמורת הטבע נחל דוד. שמורה גדולה ומרשימה הכוללת מגוון מסלולי טיול ברמות קושי משתנות, קפיטריה בכניסה ושולחנות מוצלים לפיקניקים של לפני או אחרי המסלול.

בין מפלים ובריכות: פיקניק בנחל דוד (צילום: ליאת שומן)
בין מפלים ובריכות: פיקניק בנחל דוד(צילום: ליאת שומן)
 

אפשרות נוספת היא לוותר על השולחנות ולקחת את המטעמים למסלול, לאכול אל מול הנוף של ים המלח או מתחת למפל (רק לא לשכוח לקחת את השאריות עד לפח הקרוב). הכניסה לשמורה בתשלום ובשעות הפעילות של רשות הטבע והגנים. לא ניתן להיכנס עם בע"ח.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איגוד ערים כינרת
יום הפיקניק הבינאלומי: כל המקומות לעשות את זה בארץ
צילום: איגוד ערים כינרת
מומלצים