שתף קטע נבחר

היסטוריה בבלקן: לסבית תכהן כראש ממשלת סרביה

נשיא סרביה הודיע על מינויה של אנה ברנביץ', לסבית מוצהרת, לתפקיד ראש הממשלה. ברנביץ' תעשה היסטוריה כפולה: האישה הראשונה בראשות ממשלת סרביה, והנציגה הראשונה של הקהילה הגאה בתפקיד באזור הבלקן

נשיא סרביה הודיע אמש (ה') על מינויה של אנה ברנביץ' לתפקיד ראש הממשלה. ברנביץ', לסבית מוצהרת, תעשה היסטוריה כפולה: היא תהיה האישה הראשונה בראשות ממשלת סרביה, והנציגה הראשונה של הקהילה הגאה בתפקיד באזור הבלקן - אזור שבו הומוסקסואליות נחשבת לטאבו בחלקים רבים.

אנה ברנביץ'. היסטוריה כפולה בבלקן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אנה ברנביץ'. היסטוריה כפולה בבלקן(צילום: רויטרס)

ברנביץ' בת ה-41 נבחרה לתפקיד פחות משנה אחרי שנכנסה לפוליטיקה, אחרי קריירה במגזר העסקי. באוגוסט היא החלה לכהן בתפקיד שרת המנהל הציבורי. "החלטתי להציע לפרלמנט הסרבי את אנה ברנביץ' כראש הממשלה המיועדת", אמר הנשיא אלכסנדר ווצ'יץ'. "אני מאמין שיש לה איכויות מקצועיות ואישיות להיות ראש ממשלה, ושיחד עם שרים אחרים היא תעבוד לשפר ולקדם את סרביה שלנו".

 

כשבעה מיליון איש חיים בסרביה, רובם נוצרים אורתודוקסים. מתחילת השיחות להצטרפות המדינה לאיחוד האירופי משתוקקת המדינה להפגין סובלנות כלפי מיעוטים ולשפר את היחס אליהם, כולל לקהילה הלהט"בית. "ווצ'יץ' מנסה להראות שסרביה היא מדינה חופשית וליברלית שבה חירויות האזרחים ברמה גבוהה", אמר פרשן פוליטי בסרביה.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
  

במצעד הגאווה בבלגרד ב-2010 נפצעו 150 בני אדם כשלאומנים שמרנים תקפו את הצועדים והתעמתו עם המשטרה. בעקבות האירוע אסרה המדינה על קיום המצעד למשך שלוש שנים. מאז שמצעד הגאווה חזר לרחובות בלגרד לא נרשמו אירועים מיוחדים.

 

כשברנביץ' הפכה לשרה הראשונה מהקהילה הגאה בממשלה היא הביעה תקווה שלא ישפטו אותה לפי נטייתה המינית. "מה זה משנה? מה שחשוב זה אם מישהו מסוגל להיות מקצוען, לעבוד קשה, להפגין כנות, לאהוב את המדינה שלו ולרצות לעבוד לטובת האינטרסים שלה", היא אמרה. ברנביץ' צפויה להיכנס לתפקיד בשבועות הקרובים. בשבוע הבא אמור המינוי שלה לקבל אישור רשמי בפרלמנט.

אלכסנדר ווצ'יץ' (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אלכסנדר ווצ'יץ'(צילום: רויטרס)
 

ווצ'יץ' כיהן בתפקיד ראש הממשלה מ-2014 עד לפני שבועיים, אז הפך לנשיא אחרי שניצח בבחירות לנשיאות באפריל. באירופה הוא זוכה לשבחים על רקע השיחות להצטרפות סרביה לאיחוד, אך בארצו הוא מואשם בהנהגת משטר אוטוריטרי, ובפגיעה בחופש הביטוי. תפקיד הנשיא בסרביה הוא בעיקר סמלי, אך הפרשנים צופים שווצ'יץ ישמור על השפעתו וימשיך להיות האיש החזק בפוליטיקה הסרבית.

 

"אם אבחר לתפקיד אוביל את הממשלה במסירות ובאחריות, ואמלא את תפקידי בהגינות ובאהבה", אמרה ברנביץ', שלא משויכת רשמית לאף מפלגה אך נחשבת לבעלת ברית של ווצ'יץ'. היא אמרה שווצ'יץ' משמש "מנטור לתפקיד ראש הממשלה, לפחות בחודשים הראשונים".


פורסם לראשונה 15/06/2017 22:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים