שתף קטע נבחר

לראשונה אי פעם: אדם נהרג מפסולת חלל

שריפה גדולה פרצה לאחר נפילת שברים בעת שיגור רקטת סויוז מערבות קזחסטן לתחנת החלל. רכב עלה בלהבות והנהג נהרג - במקרה המוות הראשון מסוגו בעולם

 

 

תושב קזחסטן נהרג ואחר נפצע בשריפה שפרצה בעקבות נפילת פסולת חלל לאחר שיגור רקטה רוסית. הרשויות ברוסיה ובקזחסטן אישרו זאת בסוף השבוע, והמשמעות היא שזהו מקרה המוות המדווח הראשון בעולם מפסולת חלל.

 

השריפה הגדולה, שהתפרסה על פני 15 ק"מ בערבות קזחסטן, החלה לאחר נפילה לקרקע של חלקים מרקטה ששוגרו ביום רביעי בבסיס השיגור קוסמודורום בייקונור הסמוך. אותה רקטה, סויוז 2.1, שימשה בהצלחה לשיגור רכיבי אספקה לתחנת החלל הבינלאומית.

 

שני הנפגעים, ובהם ההרוג יורי קטיושין מז'ז'קזגאן שבקזחסטן, הועסקו בניקוי האזור משברים שנופלים במהלכו. הם ניסו לכבות את השריפה עם תחילתה, אבל לא יכלו לאש.

שניות לפני שיגור הסויוז ()
שניות לפני שיגור הסויוז

החברה שהעסיקה אותם טענה כי השריפה פרצה עקב "תנאים מטארולוגיים קשים" - טמפרטורות גבוהות שהגיעו ל-34 מעלות לצד רוחות חזקות במהירות 55 קמ"ש. "המשאית שבה נהג ההרוג עלתה בלהבות, לאחר משב רוח חזק במיוחד", נאמר בהודעה.

 

האש פרצה באזור הנשורת המתוכנן של סויוז 2.1, הרקטה ששוגרה מבייקונור ב-3:20 שעון מקומי ביום רביעי. זמן קצר אחר כך דווח על שריפת קוצים במרחק 40 ק"מ מז'ז'קזגאן והיא כובתה יותר משמונה שעות לאחר מכן.

 

קוסמודורום בייקונור, נמל החלל הגדול והוותיק בעולם, משמש כמרכז העיקרי לשיגורים לתחנת החלל הבינלאומית. הוא נבנה באמצע שנות ה-50 על ידי ברית המועצות ומופעל תחת פיקוח רוסיה, אף שנמצא בשטח קזחסטן.

 

ז'ז'קזגאן, שנמצאת במרחק 400 ק"מ ממנו, היא העיירה הקרובה ביותר לאתר, וסמוכה אף לאזור שבו נוחתים האסטרונאוטים עם שובם מהשהות הממושכת בתחנת החלל. המסורת היא שכל קוסמונאוט שותל עץ בשדרה המרכזית של ז'ז'קזגאן, כדי לציין את חזרתו בשלום מהחלל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים