שתף קטע נבחר

האיחוד האירופי נגד רוסיה: "מעודדת הומופוביה"

בית המשפט האירופי לזכויות אדם פסק לטובת שלושה פעילים בקהילה הגאה, ודורש מרוסיה לפצות אותם בעקבות החוק שאוסר על תעמולה הומוסקסואלית: "מחזק דעות קדומות ונוגד את אמנת חופש הביטוי ביבשת". רוסיה תערער

בית המשפט האירופי לזכויות אדם פסק היום (ג') כי חוק "התעמולה ההומוסקסואלית" ברוסיה מפלה את הקהילה הגאה, מעודד הומופוביה ונוגד את האמנה האירופית למען חופש הביטוי. החוק אושר ב-2013 ואוסר על "קידום תכנים הומוסקסואליים" והצגתם בפני רוסים מתחת לגיל 18. אחרי אישורו ספגה רוסיה ביקורת רבה במערב.

 

"החוק מחזק סטיגמות ודעות קדומות ומעודד הומופוביה - דברים שאינם תואמים ערכים של מדינה דמוקרטית", פסק בית המשפט בשטרסבורג. "מטרת החוק והדרך שבה גובש הייתה מפלה, ולא מילאה שום אינטרס ציבורי לגיטימי", הוסיפו השופטים.

הומופוביה ברוסיה: תיעוד התעללות, ארכיון ()
הומופוביה ברוסיה: תיעוד התעללות, ארכיון

השופטים בשטרסבורג פסקו לטובת שלושה פעילים בקהילה הגאה שהתנגדו לחוק, וטענו שהוא פוגע בחופש הביטוי. בית המשפט דורש מרוסיה לשלם לכל אחד מהם בין 8,000 ל-20 אלף אירו.

 

שלושת הפעילים הם ניקולאי אלכסייב, ניקולאי באייב ואלכסיי קיסיילוב. השלושה ערכו הפגנות נגד הומופוביה ברוסיה, ונקנסנו בגלל שהחזיקו שלטים שמעודדים קבלת הומואים ברוסיה בין 2009 ל-2012. "זה ניצחון משפטי אדיר לקהילה הלהט"בית ברוסיה", אמר אלכסייב. "הצלחנו להוכיח משפטית שעל ידי החוק רוסיה הפרה את ההתחייבות הבינלאומית שלה לאמנה האירופית".

הפגנה נגד החוק ברוסיה, ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה נגד החוק ברוסיה, ארכיון(צילום: AFP)
 

משרד המשפטים הרוסי מסר כי הוא מתכוון לערער על פסיקת בית המשפט האירופי. בקרמלין אמרו שהם יבחנו את החלטת בית המשפט. דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב אמר כי "חשוב להזכיר שאנחנו מדברים על איסור לקדם תכנים הומוסקסואליים בפני קטינים".

 

היחסים בין רוסיה לבית המשפט האירופי מתוחים מאז שבית המשפט פסק נגד החלטה של בית המשפט החוקתי ברוסיה ב-2012. ב-2016 קבע בית המשפט שרוסיה עברה על האמנה האירופית לזכויות אדם ב-222 מתוך 228 פסקי דין. בית המשפט האירופי לזכויות אדם אחראי לפקח אם 47 המדינות שחברות במועצה האירופית, בהן רוסיה, פועלות בהתאם לאמנה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פעילי הקהילה ברוסיה, ארכיון
צילום: AFP
מומלצים