שתף קטע נבחר

מפסיקים להטיס אמריקנים לצפון קוריאה

סוכנות הנסיעות שהטיסה לצפון קוריאה את אוטו וורמבייר, הצעיר ששוחרר ממאסר בתרדמת ומת אמש, אוסרת על אזרחי ארה"ב להצטרף לנסיעות. עוד שלוש חברות שוקלות אם ללכת בעקבותיה ולמנוע מאמריקנים הרפתקנים להגיע למדינה המבודדת והמסוכנת

מותו של אוטו וורמבייר, צעיר אמריקני שהיה כלוא בצפון קוריאה ושוחרר כשהוא בתרדמת, גורם לחברות תעופה לשקול להפסיק להטיס אמריקנים הרפתקנים למדינה המבודדת. וורמבייר בן ה-22 מת אמש (יום ב') אחרי שסבל מנזק מוחי, שלטענת ארה"ב נגרם כתוצאה מהתעללות בכלא. צפון קוריאה טענה שוורמבייר שקע בתרדמת בעקבות הרעלה.

 

סוכנות הנסיעות הסינית Young Pioneer, שהטיסה את וורמבייר מבייג'ינג לצפון קוריאה, הודיעה שהיא לא מאשרת לאזרחים אמריקנים להצטרף לנסיעות העתידיות שלה לצפון קוריאה. "אנחנו מתקשים לעכל את ההחלטה", אמרה סוכנות הנסיעות. "עד עכשיו לא היה מעצר בצפון קוריאה שהסתיים בתוצאה טראגית כל כך".

וורמבייר חוזר בתרדמת הביתה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
וורמבייר חוזר בתרדמת הביתה(צילום: רויטרס)

סוכנות הנסיעות הסינית הייתה תחת מתקפה כשהתברר שוורמבייר חזר הביתה בתרדמת. היא פרסמה את צפון קוריאה בתור "אחד המקומות הבטוחים בכדור הארץ". פרד, אביו של אוטו וורמבייר, אמר בשבוע שעבר: "הם הציגו את זה כטיול הכי בטוח שיש, אבל למעשה הם מסרו את הבן שלי לצפון קוריאנים".

 

בנוסף הודיעו שלוש חברות נסיעות מערביות שהן שוקלות אם להמשיך לאפשר לאמריקנים לטוס לצפון קוריאה. חברת "קוריו טורס", שמארגנת טיולים לצפון קוריאה מ-1993 לאלפיים תיירים מדי שנה, אמרה כי "הטרגדיה ההרסנית" גרמה לה לשקול אם להמשיך לקחת אמריקנים צפונה. 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
  

חברת Lupine Travel שמשרדיה בבריטניה אמרה כי החברה, שמסיעה 600 מבקרים בשנה לצפון קוריאה, תשקול גם היא אם להמשיך להטיס אמריקנים. "לא יהיו שינוי לגבי אזרחי שאר המדינות", הדגיש. "אורי טורס" מארה"ב, שלה משרד בשנגחאי, אמרה כי היא "בודקת מחדש" את עמדתה.

 

אלפי תיירים בינלאומיים נוסעים לצפון קוריאה מדי שנה, בנוסף לעשרות אלפי תיירים סינים. התיירים שרוצים לבקר בצפון קוריאה חייבים לעשות זאת באמצעות סוכנות נסיעות. האמריקנים נדרשים לטוס לפיונגיאנג מבייג'ינג, אחרים יכולים להגיע ברכבת. מחלקת המדינה מזהירה את האמריקנים שלא לנסוע.

וורמבייר במשפט בצפון קוריאה (צילום: AP) (צילום: AP)
וורמבייר במשפט בצפון קוריאה(צילום: AP)
 

בעקבות מותו של וורמבייר קראו בארה"ב לשחרר את שלושת האמריקנים שעצורים כרגע בצפון קוריאה. שניים מהעצורים הם קים האק סונג וקים סנג דוק, שעבדו באוניברסיטת פיונגיאנג למדעים וטכנולוגיה לפני שנעצרו בשנה שעברה מסיבות לא ברורות. האוניברסיטה הוא המוסד היחיד בצפון קוריאה שאינו בבעלות המדינה, ויוצא דופן גם מכיוון שיש בו כמות גדולה של זרים.

 

האמריקני השלישי שכלוא הוא קים דונג צ'ול, אמריקני שנולד בדרום קוריאה ומרצה עשר שנות מאסר עם עבודות פרך בגלל שהורשע בריגול לטובת דרום קוריאה ב-2015.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אוטו וורמבייר חוזר בתרדמת הביתה
צילום: רויטרס
מומלצים