שתף קטע נבחר

הוכרז הברמן הטוב בישראל לשנת 2017

דוד קלינצ'ב מ"זאלמה אכבר קוקטייל בר" בבאר שבע, גבר אמש על למעלה מ-100 ברמנים מרחבי הארץ וזכה במקום הראשון בגמר תחרות וורד קלאס ישראל 2017, ויזכה לייצג את ישראל במכסיקו סיטי בתחרות העולמית Global Finals

  

לאחר סיום הליך מיון וסינון קפדני של למעלה מ-100 ברמנים מכל רחבי הארץ, שהגישו השנה את מועמדותם לתחרות היוקרתית והתחרו במספר אתגרים בשלב רבע וחצי הגמר, נבחרו עשרה פיינליסטים להתמודד על תואר "הברמן הטוב בישראל לשנת 2017".

 

בתחרות, שהתקיימה אמש, זכה הברמן דוד קלינצ'ב מ"זאלמה אכבר קוקטייל בר", שייצג את ישראל במקסיקו סיטי מול 54 ברמנים מרחבי העולם, בתחרות הבינלאומית Global Finals, שתתקיים באוגוסט הקרוב.

דוד קלינצ'ב. הזוכה (צילום: שוקו) (צילום: שוקו)
דוד קלינצ'ב. הזוכה(צילום: שוקו)
 

"וורלד קלאס" (World Class) הוא פרויקט פסגה בינלאומי בעולמות האלכוהול, הבר והמיקסולוגיה. המיזם הושק לפני כשבע שנים בלונדון, ומאז הפך למסגרת מובילה אליה מצטרפים מדי שנה מיטב הברמנים מהברים המובילים ביותר בעולם, זאת לצד אירועים יוקרתיים והרצאות של המומחים הגדולים בעולם האלכוהול.

 

לפני כשנתיים ייצג את ישראל המיקסולוג אריאל לייזגולד, מבעלי הברים "223" ו"בל בוי", והגיע בגמר העולמי למקום השני, ומאז הקריירה שלו בנסיקה.

 

לקראת תחרות הגמר שנערכה, כאמור, אמש בבר "סורמארה" בתל אביב - כ-40 ברמנים התחרו בשלב רבע הגמר, שנערך בחודש מרץ האחרון ואותו צלחו 22 ברמנים בלבד, שעלו להתמודד בשלב חצי הגמר.

 

במסגרת שלב חצי הגמר שנערך במהלך חודש מאי, נדרשו המתמודדים להכין משקאות בהשראת סגנון ה"טיקי" על בסיס זקאפה (סוג של רום שמיוצר במחוז זאקפה שבגוואטמלה), כאשר השיפוט נערך על ידי ג'ניפר לה נצ'ט – הברמנית הטובה בעולם לשנת 2016, וגם לעמוד באתגר מהירות - הכנת חמישה קוקטיילים שונים, על טהרת מותג הג'ין "טנקרי", בחמש דקות בלבד.

 

ששת הפיינליסטים שהתמודדו על התואר:

דניאל דרי – "קוקטיילס אנד דרימז"

תאי קובלר – "ג'ספר"

דוד קלינצ'ב –"זאלמה אכבר"

סרגיי אוניפריינקו – "אימפריאל רד"

הגר וקסלר –"ג'ספר"

עמית וינטר – "ג'ספר"

 

המועמדים הסופיים בגמר התמודדו במספר משימות, ובהן:

  • Cocktail Blind Tasting - טעימה עיוורת של קוקטיילים. הברמנים קיבלו רשימה של 10 קוקטיילים קלאסיים. לאחר מכן, הוכנו להם 4 קוקטיילים שונים מתוך הרשימה, אותם הם הצטרכו לזהות לפי הטעם.

 

  • Against the Clock - אתגר הכנה של 8 קוקטיילים שונים על בסיס מותגי הוויסקי של דיאג'יו. האתגר בחן מספר פרמטרים: מהירות, טכניקת עבודה, עמידה בזמנים וטעם.

 

  • The Ticket to Mexico City - החוק היחידי באתגר זה הוא שאין חוקים. על המתמודדים היה להכין קוקטייל אחד מקורי, בעל חותם אישי, אשר ירשים את השופטים ויוכיח להם מיהו הברמן הטוב ביותר בישראל. הברמנים נדרשו להפגין יצירתיות, ידע, דייקנות, וורבליות, אירוח, פרזנטציה והרבה קסם אישי.

 (צילום: שוקו) (צילום: שוקו)
(צילום: שוקו)
  

לתחרות וטקס ההכרזה על הזוכה בגמר הישראלי הגיעו שני אורחי כבוד מחו"ל על מנת להכתיר את הברמן הטוב בישראל. האורחים היו אריק לורנזו - זוכה וורלד קלאס העולמית לשנת 2010, ופיגורה שנחשבת לאחד הברמנים הגדולים בני זמננו (לורנזו עובד ב"אמריקן בר", במלון הסבוי הלונדוני). וגם מנואל אלונסו, מהברמנים הוותיקים ב"אמריקן בר" בלונדון.

 

עדיה לנגה, מנהלת מקצועית בחברת IBBLS, היבואנית והמשווקת הרשמית של מותגי תאגיד האלכוהול הגדול בעולם Diageo, ומי שמקיימת את התחרות בארץ, מסביר: "התחרות העולמית הוגדרה כ'טקס האוסקר של עולמות הבר' והיא מתקיימת בכל שנה במקום אחר בעולם ומקבצת אליה את 50 הברמנים הטובים ביותר בתבל, אשר נבחרו בתחרויות המקומיות קודם לכן. הברמן המאושר שזוכה בתחרות הופך למרצה מבוקש בעולם האלכוהול ואורח של כבוד בעשרות מדינות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שוקו
דוד קלינצ'ב. הזוכה הגדול
צילום: שוקו
מומלצים