שתף קטע נבחר

טלטלה באובר: טרוויס קלאניק לא ישוב לתפקיד המנכ"ל

טרוויס קלאניק ייסד את החברה ובנה אותה בדמותו - מה שהוביל לתלונות על הטרדה מינית, תרבות ארגונית רעילה לנשים ובעיות תפעול. הוא יצא לחופשה ללא הגבלת זמן לאחרונה - ועתה פרש בלחץ הדירקטוריון

תדהמה באובר: מייסד החברה טראוויס קלאניק התפטר מתפקידו ולא ישוב לכסא המנכ"ל. הוא צפוי, עם זאת, להמשיך לכהן כדירקטור בחברה.

 

קלאניק נמצא מאז שבוע שעבר בחופשה ללא הגבלת זמן על רקע שורה של פרסומים על תרבות הטרדות מיניות וסקסיזם שהתפתחה באובר תחת הנהגתו. אתמול (יום ג'), חמישה מהמשקיעים העיקריים בחברה דרשו את התפטרותו המיידית של קלאניק, ועתה זה נענה לדרישה.

 

"אני אוהב את אובר יותר מכל דבר אחר בעולם, וברגע קשה זה בחיי האישיים אני צריך לקבל את בקשת המשקיעים לעזוב, על מנת שאובר תוכל להתפתח ולא לסבול מהסחות דעת של מאבק אחר", כתב קלאניק בהודעה.

 

הדרישה שקלאניק יעזוב את תפקידו הועלתה על ידי קרן ההון סיכון Benchmark, שאחד משותפיה, ביל גורלי, הוא דירקטור באובר, והקרנות First Round Capital, Lowercase Capital, Menlo Ventures ו-Fidelity Invesments. היא הועלתה במכתב שכותרתו Moving Uber Forward, ושנשלח לקלאניק בעת שהותו בשיקגו.

 

במכתב, שהגיע לידי הניו יורק טיימס, המשקיעים כתבו לקלאניק שהחברה צריכה לשנות את הנהגתה. בעקבות המכתב התייעץ קלאניק עם לפחות דירקטור אחד וכמה משקיעים נוספים, לפני שקיבל את ההחלטה לפרוש.

 

העובדות מוטרדות, ההנהלה מתעלמת

פרישתו של קלאניק היא שיאו של המשבר התקשורתי חמור ממנו סובלת אובר בחודשים האחרונים. זה פרץ בפברואר, בעקבות פוסט שפרסמה סוזן פאולר, מהנדסת תוכנה לשעבר באובר, בו טענה שהמנהל שלה הטריד אותה מינית ושמחלקת כח האדם הודיעה לה שהוא לא יוענש בגלל הביצועים המשובחים שלו.

 

בנוסף תיארה פאולר בפירוט שמקום העבודה סקסיסטי עם תרבות עבודה הרסנית שפוגעת בעיקר בעובדות. האפקט של הפרסום היה עצום, ופתח את הסכר לעשרות סיפורים אחרים של עובדות אובר בעבר ובהווה, שהציגו מקום עבודה עוין לנשים.

 

הסערה הובילה לגל פרישות מהחברה שלמעשה רוקן את שורות ההנהגה הבכירה שלה (המשקיע אדן שוחט אף התלוצץ בפייסבוק שכעת עם יציאתו של קלאניק לחופשה הופכת אובר מחברה שמפתחת רכב אוטונומי לחברה אוטונומית), ואילץ את אובר לנקוט בצעדים מהותיים לתיקון תרבות העבודה בה.

 

הצעד המשמעותי ביותר היה מינוי ועדת בדיקה מיוחדת בראשת אריק הולדר, התובע הכללי של ארה"ב תחת הנשיא לשעבר ברק אובמה. במשך שבועות ערך הצוות יותר מ-200 ראיונות עם עובדי החברה ועובדים לשעבר ובסיומם גיבש דו"ח ובו 47 המלצות לשינוי התרבות הארגונית של אובר.

 

ביום ראשון, בישיבת דירקטוריון מיוחדת, הוחלט פה אחד לאמץ את כל ההמלצות. במקביל דן הדירקטוריון ביציאתו של קלאניק לחופשה ללא הגבלת זמן. הודעתו שלשום, כך נראה, היא ניסיון לזוז הצידה עם קצת כבוד עצמי.

 

כנפיים קצוצות

הדו"ח של צוות הולדר הותיר לקלאניק מעט מאוד כבוד להתהדר בו, שכן אף שלא נאמר זאת במפורש. ההמלצות משאירות מעט מקום לספק: קלאניק הוא האחראי המרכזי לתרבות העבודה הקלוקלת של אובר שהובילה למשבר הנוכחי. הדבר עולה בברור מההמלצה הראשונה: לקצץ בסמכויות של קלאניק ולהעבירן למנהלים בכירים אחרים.

 

ההמלצה השנייה קוראת למינוי של סמנכ"ל תפעול שיהיה למעשה שותף מלא של המנכ"ל ויוביל את הפעילות היומיומית של החברה ואת התוויית התרבות שלה. עבור המלצות אחרות, כמו הגדלת יכולות הפיקוח של הדירקטוריון, מינו יו"ר עצמאי והקמת ועדת ביקורת מכוונים גם הם להגבלת כוחו של קלאניק, אם וכאשר יחזור לחברה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים