שתף קטע נבחר

בין הרים ובין סלעים: כך נראית קיורוסיטי במאדים

נאס"א פרסמה תמונה של מעבדת המחקר הניידת, השוהה במאדים כבר כמעט חמש שנים ובימים אלה מטפסת על הר שארפ

 

 

 

נקודה קטנה כחולה: לוויין של סוכנות החלל האמריקנית, שמקיף את המאדים, תיעד את מעבדת המחקר הניידת "קיוריוסיטי" של נאס"א בהר שארפ.

 

מעבדת המחקר הניידת מטפסת בימים אלה על הר שארפ במאדים. בתמונה, שצולמה באיכות גבוהה מאוד, ניתן לראות נקודה כחולה על רקע הסלעים החומים וזה למעשה הרובר של נאס"א. בתמונה נראית קיוריוסיטי כחולה יותר ממה שהיא נראית במציאות.

 

 (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
(צילום: נאס"א)

 (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
(צילום: נאס"א)

 

התמונה צולמה ב-5 ביוני, חודשיים לפני יום השנה החמישי לנחיתת רכב החלל סמוך להר שארפ במאדים. כשהתמונה צולמה, קיוריוסיטי הייתה בין אזור הדיונות התחתונות של הר שארפ לרכס שנקרא על שמה של החוקרת ורה רובין, שהלכה לעולמה בחודש דצמבר.

 

200 מטר ביום

לאחר מסע בן שמונה חודשים ו-560 מיליון קילומטרים, נחתה מעבדת המחקר הניידת של סוכנות החלל האמריקנית "Curiosity" (סקרנות), באוגוסט 2012 על כוכב הלכת מאדים.

 

המשימה של קיוריוסיטי קרויה MSL: המעבדה המדעית של המאדים. מטרתה היא לחקור במקום את קרקע המאדים, כאשר הבדיקות המעבדתיות עצמן נערכות במעבדה על קרקע המאדים, ובראש ובראשונה - למצוא עדויות להתכנות חיים על פני המאדים.

 

רכב השטח שגודלו כגודל מכונית קטנה יכול לנוע עד כ-200 מטר ביום ולעבור מכשולים שגובהם כחצי מטר. מקור הכוח שלו הוא כור גרעיני זעיר המבוסס על פלוטוניום. בין יתר המכשירים ישנו מעין תותח לייזר המסוגל לאדות סלעים וקרקע עד מרחק של כ-9 מטר, וספקטרומטר רגיש שימדוד את החומרים המשתחררים בעת האידוי. מתקן מיוחד גם יאפשר גילוי של מים עד כמטר מתחת לפני הקרקע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
נקודה קטנה על המאדים
צילום: נאס"א
מומלצים