שתף קטע נבחר

קצא"א זומנה לשימוע בעקבות תלונות על מפגעי ריח

במשרד להגנת הסביבה זימנו את אנשי החברה לשימוע בעקבות תלונות מתושבים באשקלון ובאילת על מטרדי ריח חריפים, ובמשרד שוקלים לפתוח בחקירה פלילית. עובד מאשקלון סיפר: "הריחות ממש גורמים לקשיי נשימה"

המשרד להגנת הסביבה זימן לשימוע את חברת קצא"א (חברת קו צינור אילת אשקלון), והודיע כי במשרד שוקלים לפתוח בחקירה פלילית בעקבות מפגעי ריח קשים באזור אשקלון ואילת.

 

כתבות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה

 

 

 

נזקי נפט בערבה בשנת 2014 (צילום: דוברות המשרד להגנת הסביבה) (צילום: דוברות המשרד להגנת הסביבה)
נזקי נפט בערבה בשנת 2014(צילום: דוברות המשרד להגנת הסביבה)

 

הזימון ניתן בעקבות תלונות רבות שהגיעו למשרד ולמוקד העירוני באשקלון, בעקבות מטרדי ריח חריפים. גם באזור אילת דיווחו תושבים על ריחות קשים. התלונות האחרונות הגיעו בשבת בבוקר, אולם בשבועות האחרונים מדי כמה ימים מדווחים תושבי אזור זיקים ואשקלון על מפגעי ריח קשים.

 

"מדובר בריחות הדומים לגז, רק הרבה יותר חריף וחזק", סיפר קובי ספיר, העובד באשקלון. "הריחות ממש גורמים לקשיי נשימה. התופעה קיימת כבר כחודשיים וחוזרת על עצמה. לפני חודשיים אגב, הריחות היו כה קשים והגיעו עד אשדוד. נאלצתי לחבוש מסכה עם פילטר פחם על מנת להמשיך לנשום, כי אני מתאושש ממחלה".

 

במכתב התראה שנשלח ליצחק לוי, מ"מ מנכ"ל קצא"א, עולה כי על פי ניתוח שערכו גורמי המקצוע במשרד להגנת הסביבה, עולה כי מקור מפגעי הריח בטעינת אוניות על ידי חברת קצא"א. בחודש שעבר הגיעו תלונות מתושבי קיבוץ זיקים ואילו לאחרונה התקבלו תלונות גם מתושבי קיבוץ נתיב העשרה. בזמנים אלה התבצעה טעינת אוניות, ובנוסף לכך כיווני הרוחות באותה עת תואמים לתלונות שהתקבלו.

 

בסיור של כונן סביבה מאגוד ערים עלה כי קיים ריח חריף של דלק. בדגימה שנלקחה מאזור קיבוץ זיקים עלה כי קיימים מזהמים שמקורם מפליטת גזי דלק (או שריפה).

 

באילת כאמור גם התקבלו תלונות רבות מתושבים, לאחר שריחות דלק הגיעו לשכונות בעיר. בקצא"א נאלצו להפסיק את הפעילות בעקבות התלונות הרבות.

 

כאמור, הסיבה למפגעי הריח היא ככל הנראה הליך הפריקה והטעינה במתקן של קצא"א, אליו מגיעים אוניות עם מכליות - כאשר הגדולות ביותר יכולות להכיל 150 אלף טון דלק - והעברת הדלק נעשית באמצעות צינור המתחבר לאוניה. במהלך התהליך משתחררים אדי דלק, הגורמים למפגעי הריח הקשים.

 

עסקים הגורמים למפגעי ריח קשים פועלים בניגוד לחוק למניעת מפגעים. הפרת החוק הינה עבירה פלילית, והחברה אף יכולה להיקנס בסכום של 226 אלף לאירוע, וכפל קנס על כל יום בו נמשכה העבירה לאחר קבלת התראה. באזור אשקלון פועלת גם תחנת הכוח רוטנברג של חברת חשמל, שבעבר הייתה מוקד לתלונות ריח כתוצאה מערימת הפחם במקום, וכן פועלים מתקן של חברת תש"ן ושל קצא"א.

 

מקצא"א נמסר בתגובה: "קצא"א מחויבת לשמירה על איכות הסביבה בכל מקום בו היא פועלת, ומשקיעה משאבים אדירים במכשור ותפעול מערך הגנת הסביבה בתחומה.

 

"בקצא"א הוקמה ופעלה תחנת ניטור כבר לפני כשנה ובשבועות האחרונים התחילו לפעול עוד שתי תחנות חדשות באזור אשקלון, המנטרות את האוויר 24/7, וזאת על פי דרישת המשרד להגנת הסביבה. תוצאות ניטור איכות האוויר מצביעות על רמת פליטות נמוכה בצורה משמעותית מהמינימום המוגדר בתקני איכות האוויר המחמירים ביותר. החברה משקיעה בנושאי איכות הסביבה אמצעים ומשאבים רבים ותמשיך למלא אחר הוראות המשרד להגנת הסביבה והממונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים