שתף קטע נבחר

כל אחד יכול: עוגיות תפוח ב-5 דקות הכנה

קטנות ושובבות: הן דורשות חמש דקות הכנה, חמישה מצרכים בלבד, שורדות בגבורה הקפאה ומפשירות תוך מספר דקות - מתכון לעוגיות המושלמות לאורחים שנחתו בהפתעה

 

לעוגיות הרכות האלה, שבבסיסן תערובת של עוגה בחושה, יש רק יתרונות: הן לא רק קלות ומהירות להכנה, הן גם נפלאות להקפאה ומפשירות תוך דקות, לכל מקרה של אירוח בלתי צפוי. המקפיא שלי מרגיש עירום בלעדיהן.

 

אני אוהבת תערובות של עוגות בחושות, כי הן מאפשרות כר נרחב לאלתורים. מאותה תערובת אפשר ליצור עוגות עגולות במראה ביתי, כיכרות מוארכות כדוגמת אינגליש קייק ועוגיות אישיות, בתבנית מאפינס. במקרה שלפניכם, אותה התערובת ממלאה תבניות סיליקון עם שקעים קטנים – מלבניים ועגולים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

התוצאות החביבות למראה הן בעצם בנות דודות של עוגיות הפיננסייר והמדלן מהפנתיאון הצרפתי (אם התפתיתם לרכוש פעם תבנית למדלנים, עם שקעים דמויי קונכייה - זו ההזדמנות לנצל אותה - אני בטוחה שתגלו שההשקעה ב-3-2 תבניות עם שקעים קטנים - מלבניים או עגולים, ממש משתלמת).

 

 

למרות הייחוס, הן אינן מפונקות ולא טומנות שום פח בדרך להצלחה. גם אין שום צורך להצטייד מראש במרכיבים - הם זמינים, לדעתי, בכל מזווה ומקרר. אם אין לכם רסק תפוחים, שמוסיף לבלילה טעם, ניחוח ומרקם מעודנים - תוכלו להחליף אותו ברסק של כל פרי אחר, או אפילו ב-1/3 כוס חלב, יוגורט או שמנת.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

עוגיות רכות בטעם תפוח

רכות, לא מתוקות מדי ומפנקות את החיך - למרות שבהכנתן כרוכים 5 מרכיבים ו-5 דקות לערבוב ולזילוף. אם אין לכם תבניות עם שקעים קטנים, תוכלו לזלף את הבלילה ל-12 תבניות מאפינס או תבנית שקעים מרופדת בסלסילות נייר.

 

המרכיבים:

100 גר' חמאה רכה (אפשר לרכך 20 שניות במיקרוגל)

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

1 גביע (כ-100 גר') רסק תפוחים

3/4 1 כוסות קמח תופח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרססים בשמן או משמנים בחמאה 3 תבניות שקעים של עוגיות פיננסייר או עוגיות עגולות קטנות.
  2. טורפים את החמאה עם הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים היטב.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מוסיפים את רסק התפוחים, מערבבים ומוסיפים את הקמח.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. ממשיכים לטרוף עד שהבלילה אחידה (אפשר להכניס את המצרכים על פי אותו הסדר, ולערבב אותם במעבד מזון).
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף, וממלאים את השקעים בתבניות. אופים 10 דקות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    מצננים, משחררים מהתבניות ובוזקים אבקת סוכר, אם רוצים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

אפשר להוסיף גם:

  • כמה טיפות תמצית וניל/רום לתערובת
  • שקדים פרוסים, לפיזור על העוגיות לפני האפייה
  • פרוסות דקיקות וקטנות של תפוח טרי, שאותן מסדרים על פני התערובת לפני האפייה, לקישוט וכדי לרמז על התוכן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוגיות בטעם תפוח ב-5 דקות הכנה
צילום: ירון ברנר
מומלצים