שתף קטע נבחר

באג: בוט פרסם ידיעה על רעידת אדמה מלפני 92 שנה

לפי ה"לוס אנג'לס טיימס" , שדיווח על רעידת אדמה עוצמתית שלא הייתה - האלגוריתם של העיתון, שנקרא Quakebot - זיהה בטעות עדכון על רעידה ב-1925 כרעידה חדשה

ביום רביעי האחרון דיווח ה"לוס אנג'לס טיימס" על רעידת אדמה חזקה למדי, בעוצמה 6.8, שהיכתה בסנטה ברברה בשעה 16:51. תושבי האזור כנראה היו מבולבלים למדי משום שהם לא הרגישו דבר – ובצדק: מדובר בדיווח על רעידת אדמה שהתרחשה בכלל ב-1925.

 

לפי אתר החדשות עצמו, על הטעות הזו אמון למעשה רובוט שמשגר ציוצים ודיווחים באופן אוטומטי. העיתון מחק את הציוץ ואת הידיעה שעלתה אוטומטית לרשת והסביר: "שימו לב, בדיוק מחקנו ציוץ אוטומטי שלפיו הייתה רעידת אדמה בעוצמה 6.8 באיסלה ויסטה. הרעש התרחש ב-1925".

 

13 הרוגים ברעידה לפני 92 שנה (צילום: מתוך ויקיפדיה) (צילום: מתוך ויקיפדיה)
13 הרוגים ברעידה לפני 92 שנה(צילום: מתוך ויקיפדיה)

 

לפי אתר "גיזמודו", האלגוריתם של העיתון, שנקרא Quakebot, מלקט מידע מאתר הסקר הגאולוגי של ארצות הברית (USGS). אחד מאנשי הצוות של USGS מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה (Caltech) הוא ששלח בטעות את הדיווח בזמן שעדכן את נתוני רעידת האדמה ההיסטורית.

 

לפי דיווחים בארה"ב, סיסמולוגים התלוננו כמה פעמים לאחרונה על כך שנתונים היסטוריים על רעידות אדמה הם בעלי סטייה של עד 10 קילומטרים, ומסיבה זו עדכן העובד מ-Caltech את המיקום המדויק של אותה רעידת אדמה מלפני 92 שנה. התקלה הזו מראה בעצם איך מידע שגוי יכול להגיע להמון מקומות תוך שניות ובאמצעות כמה קליקים פשוטים.

 

הלוס אנג'לס טיימס משתמש ב-Quakebot מאז 2014 וכבר דיווח באמצעותו על מאות רעידות אדמה, הן חלשות והן חזקות. לפי גיזמודו, המקרה הזה הוא התקלה הראשונה שנרשמה במערכת. עוד נמסר כי טרם התקבלה תגובה רשמית מהחברה.

 

רעידת האדמה ב-1925 גרמה בזמנו למותם של 13 בני אדם והביאה לנזק שנאמד ביותר מ-8 מיליון דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך ויקיפדיה
נזקי הרעידה ב-1925
צילום: מתוך ויקיפדיה
מומלצים