שתף קטע נבחר

100 אלף שקל לנערה שנפצעה בשיעור ספורט

בזמן תרגיל קפיצות מורכב דילגה מורה להתעמלות בתיכון בין שתי קבוצות תלמידים. בעקבות זאת קבע בית המשפט שהפיקוח עליהם לקה בחסר

בית משפט השלום בקריות קבע לאחרונה שמשרד החינוך ישלם 100 אלף שקל לתלמידת תיכון שנפצעה ברגלה כשביצעה תרגיל קפיצה בשיעור התעמלות בבית הספר. חרף הניסיון של המדינה לחמוק מתשלום פיצוי, קבע השופט מיכאל ארדמן שהפיקוח על התלמידים בתרגיל לקה בחסר.

 

האירוע התרחש ב-2006, כאשר התובעת הייתה בת 15. היא נפגעה באחת מרגליה כשביצעה תרגיל קפיצה ואיבדה שיווק משקל לאחר שנתקלה ברצועה של ילקוט. היא הגישה תביעה נגד משרד החינוך אולם המדינה התכחשה לאירוע וניסה לקעקע את אמינותה. המדינה הפנתה לכך שגרסתה של התלמידה לא מופיעה בתעודת חדר המיון וגם לא בדוח התאונה של בית הספר. בעניין זה התובעת השיבה שמסרה אותה גרסה לכולם, ולא היא זו שמילאה את המסמכים.

 

המדינה טענה בנוסף שלא הגיוני שהנערה נתקלה בתיק מבלי להיתקל בקיר, כיוון שכל התיקים היו צמודים אליו. כמו כן, היא טענה שבכל מקרה אין להטיל עליה חבות שכן על התובעת היה פיקוח נאות, מה גם שזו לא הייתה הפעם הראשונה שהיא ביצעה את התרגיל, כך שאין קשר סיבתי בין התנהלות גורמי החינוך לבין התאונה.

 

המורה שנכחה בשיעור והובאה לעדות מטעם המדינה לא אישרה את האירוע ולא הכחישה אותו. עדותה התמקדה באופן ביצוע התרגיל ובמערך הפיקוח על התלמידים.

 

השופט מיכאל ארדמן ניתח בפסק הדין את האירוע, שהתרחש בשיעור ספורט בקבוצה המחולקת לשתי כיתות שביניהן קישרה דלת, כאשר לגרסת התובעת, בזמן התרגיל המורה הייתה בכיתה השנייה. עניין זה אושר בעדותה של המורה שהודתה כי עברה מכיתה לכיתה "כל שתי דקות".

 

נראה כי מה שהכריע את הכף הייתה העובדה שהשופט השתכנע שעדותה של התובעת אמינה ועקבית, ולא נמצאו בה סתירות.

 

הוא הבהיר שקיומו של שיעור שבו מתבצעים תרגילים מסוכנים ללא מורה או מדריך השומר על קשר עין רציף, מהווה התרשלות ברורה. "גם אם התובעת הייתה קופצת בצורה לא נכונה, יכולה הייתה המורה לעזור לה לנחות. אין זה מתקבל על הדעת כי מורה 'ידלג' בין כיתה וכיתה", כתב.

 

מן העדויות הסיק השופט שספק אם קצין בטיחות של משרד החינוך אישר את הכיתה לשמש כאולם ספורט (כנדרש), ואם היה אישור כזה, יש להניח שהמדינה הייתה מציגה אותו לבית המשפט.

 

השופט ארדמן הורה למדינה לשלם לתובעת פיצויים בסך 100 אלף שקל בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בשיעור של 20%. הפיצוי ניתן עבור כאב וסבל ופיצוי גלובאלי בגין פוטנציאל הפסדי השתכרות.

 

  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד אליסה אורנים עוסק בדיני נזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים