שתף קטע נבחר

ראש השב"כ על פעילות הסייבר: "האקרים נגד ישראל חווים תקלות בלתי צפויות"

נדב ארגמן התייחס לאיומי הטרור הרשתי בכנס הסייבר באוניברסיטת תל אביב וחשף כי פעילות הסייבר של הארגון ושותפיו הובילה מאז 2016 לאיתור אלפי מחבלים לפני שיצאו לפיגועים: "תרם רבות להורדת רף הטרור ואיום המפגעים הבודדים"

 

כך פעלו בשב"כ נגד טרור היחידים בזירת הסייבר: ראש השב"כ נדב ארגמן אמר הבוקר (יום ג') בהתייחסות ללוחמת הסייבר ש"שב"כ אחראי לסיכול איומים של טרור וחבלה. זה בא לידי מימוש גם בזירת הסייבר".

 

כדי להמחיש את הדברים סיפר ארגמן כי שב"כ, יחד עם שותפיו בזירת הסייבר, הצליח מאז תחילת 2016 לאתר 2,000 מחבלים עתידיים פוטנציאליים לפני יציאתם לביצוע פיגוע. "השיפורים הטכנולוגיים פורצי הדרך יחד עם היכרות שטח ועבודה מבצעית תרמו רבות להורדת רף הטרור ואיום פיגועי הבודדים", אמר ראש השב"כ.

ראש השב"כ נדב ארגמן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ראש השב"כ נדב ארגמן(צילום: מוטי קמחי)

ארגמן הסביר עד כמה משמעותי איום הסייבר: "סיכול טרור בעולם הפיזי יביא בדרך כלל לפגיעה בתשתית הטרור להתאושש ממנו. בסייבר לעומת זאת, לאחר שסוס טרויאני נוטרל ונחתם, כל מה שנדרש מהתוקף הוא שינוי של כמה שורות קוד על מנת לשגר אותו מחדש. גם כשפגעת ונטרלת, ההתאוששות מיידית".

 

הוא אמר ש"האקרים חווים תקלות בלתי צפויות" וציין כי פיגועים רבים סוכלו בזכות פעילות הסייבר. הוא אמר ששב"כ מנהל את לוחמת הסייבר בקואליציה עם אמ"ן, עם המוסד ועם שותפים בעולם. ארגמן אמר את הדברים במסגרת כנס שבוע הסייבר שנערך באוניברסיטת תל אביב.

 

"המענה הנדרש באיומי הסייבר מצריך מאיתנו שימוש באסטרטגיות ייחודיות. כפי שבעולם הממשי אין אנו מסתפקים בהגנה פסיבית אלא רודפים את אנשי הטרור במקומותיהם, כך גם בזירת הסייבר. אנו לומדים את דפוסי הפעולה של היריב ולהכות בו בהפתעה ובמגוון שיטות", אמר ראש השב"כ.

 

אתמול נאם בכנס ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר, אלוף נדב פדן. הוא ציין בדבריו כי "צה"ל פוגש שחקנים לא מתוחכמים יחסים כמו חיזבאללה או חמאס, שבכלים פשוטים מצליחים להטריד אותנו לא מעט. בניגוד לעבר, אנו מבינים שהיום חייבים לנהל נגדם מערכת לחימה של ממש וזה דורש מאיתנו עליונות טכנולוגית ומבצעית".

 

פדן הבהיר כי האיומים במרחב הסייבר הוביל להרחבת האתגרים בצה"ל. "אם פעם ידענו לסמן את המאיימים עלינו, היום המרחב גדל בסדרי גודל כך שחוקי המשחק השתנו בו והם ממשיכים ומשתנים כל הזמן. אם פעם היו מסעות של צעירים לפטרה, היום המסעות הם מסעות חדירה למחשבים של מעצמות זרות".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אתמול בכנס כי "הגנה בסייבר היא עסק רציני כי זה איום הולך וגדל בכל מקום. כל דבר הופך להיות דיגיטלי. האבחנה בין טכנולוגיה גבוהה לטכנולוגיה נמוכה נעלמת במהירות. ובעוד זה קורה במדינה אחת אחרי השנייה, בתעשייה אחת אחרי השנייה, בתשתית חיונית אחת אחרי השנייה, ובעוד אנו נכנסים לעולם של 'האינטרנט של הדברים', הצורך בהגנה בסייבר צומח בקצב מואץ".

 

נתניהו הוסיף כי "זאת בעיה שניצבת בפני כל הממשלות, לא רק בהגנה על הצבאות שלהן, גופי הביטחון שלהן, התשתיות החיוניות שלהן, העסקים שלהן וכל ארגון אחר. השאלה כיצד לגשת לכך היא שאלה שממשלות נאבקות איתה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ראש השב"כ נדב ארגמן
צילום: מוטי קמחי
מומלצים