שתף קטע נבחר

משבר הדסה: הרופאים המתפטרים מקשיחים עמדות

המדינה הודיעה לבג"ץ כי היא מוכנה לשלב שניים-שלושה רופאים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית מביה"ח הדסה בביה"ח שערי צדק, אולם רק במסגרת של מרפאה. הרופאים המתפטרים הקשיחו עמדות והציבו אף הם תנאים: הסכם קבוע וטיפול גם בחולים שלא היו במוסד שעזבו

הפתרון כבר נראה באופק, אבל הקרב בהדסה מתחמם שוב: המדינה ומשרד הבריאות הודיעו הערב (יום ה') לבג"ץ כי הם לא מתנגדים למעבר של שניים עד שלושה רופאים למרפאה בבית החולים שערי צדק בירושלים, אולם הרופאים המתפטרים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית בבית החולים הדסה עין כרם עושים סיבוב פרסה ומודיעים לבג"ץ כי הם לא מוכנים לעקרונות שמתווה בית המשפט.

 

הרופאים המתפטרים הציבו כמה תנאים למעבר לשערי צדק, אך המדינה הדגישה בתגובתה לבג"ץ כי הטיפול הרפואי שיינתן שם יהיה כזה שמותר להעניק במסגרת של מרפאה ולא במסגרת של מחלקה. "רק במסגרת מחלקה ניתן לקבל את מכלול הטיפולים לרבות כימותרפיה, רדיותפיה, השתלות מח עצם ועוד, כמו גם לאשפז אותם במחלקה ייעודית המתאימה למצבם", נכתב בתגובה המדינה.

 

הרופאים הביעו התנגדות וביקשו להעניק טיפולים מורכבים יותר. לטענת המדינה, "הטיפול שהם מבקשים לתת חורג בהרבה ממה שניתן לבצע במסגרת מרפאתית". מלבד שלושת הרופאים, המדינה אמרה כי היא מוכנה לשלב את שאר הרופאים במרכזים המטו-אונקולוגיים אחרים ברחבי הארץ. הדיון הבא בנושא צפוי להתקיים בבג"ץ ביום ראשון.

הפגנת הורי הילדים החולים מהדסה. אין פתרון למשבר (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
הפגנת הורי הילדים החולים מהדסה. אין פתרון למשבר(צילום: אלכס קולומויסקי)

לפי אחד התנאים שהציבו המתפטרים, שלושה רופאים יעברו לשערי צדק לאלתר ובתנאי שהם יוכלו להרחיב את השירותים הרפואיים שניתנו במסגרת המרפאה הקיימת בבית החולים. כמו כן הם דורשים שההסכם יהיה ללא הגבלה של זמן - בניגוד למה שבית המשפט ביקש לקבוע: מתווה זמני עד סוף 2017.

 

הרופאים גם דורשים לטפל בכל ילד שיגיע לבית החולים במסגרת המומחיות שלהם, כלומר הם מסרבים לקבל את ההסדר שבו הם יוכלו לטפל רק בחולים קיימים שהיו מאושפזים בהדסה עין כרם והם דורשים לטפל גם בחולים נוספים שיגיעו למרפאה. הם טוענים שלא ניתן יהיה לחייב אותם להפנות ילד לטיפול בבית חולים במרכז הארץ.

 

עוד דורשים הרופאים שיוסיפו משאבים לטיפול בילדים החולים. כיום יש בבית החולים מענה חלקי ומצומצם והרישיון שיש בידי המחלקה בשערי צדק הוא למרפאה ולא למחלקה כפי שקיים בהדסה. המשמעות של ההחלטה היא שהרופאים דוחים את המתווה שמשרטטים שופטי בג"ץ לפתרון.

 

אורי יקיר, אביה של עדי שמטופלת בהדסה, אמר בהתייחסו לתגובת המדינה לבג"ץ כי "חבל שהיה צורך במאבק ציבורי בן שמונה חודשים כדי שגם שר הבריאות ליצמן יבין שהפתרון לילדים נמצא בשערי צדק כפי שדרשנו כל הזמן. אוי, האגו של ליצמן. אנו מקווים שהשופטים הנכבדים יקשיבו לגורמים המקצועיים ויורו באופן מיידי על פתרון קבוע בשערי צדק, עם תשעת הרופאים המקצועיים ביותר בתחום, שייתן מענה ראוי לילדי ירושלים". 

בתום דיון סוער ביום שלישי דחה בג"ץ את העתירה לפתוח מחלקה חדשה בבית החולים שערי צדק וביקש מהמדינה לנמק מדוע לא לאפשר לשניים-שלושה רופאים לעבור באופן זמני - עד סוף שנת 2017 - לטפל בילדים חולים שאושפזו בהדסה בבית החולים שערי צדק.

 

בימים האחרונים התקיימו דיונים קדחתניים במשרד הבריאות ובעקבות כך הודיעה המדינה כאמור על הסרת התנגדותה בתנאי שהמעבר יהיה זמני, יכלול שלושה רופאים לכל היותר ושלא יורחבו הטיפולים בשערי צדק מעבר למה שקיים בבית החולים כיום. ביום ראשון אמור להתקיים דיון נוסף בבג"ץ, שבו צפויים השופטים להחליט על פתרון.

 

מוקדם יותר העביר בית החולים שערי צדק תצהיר לבית המשפט, שבו הביע את התנגדותו להצעה מטעמים דומים לטעמים שהציגו הרופאים: "התקשינו להבין בצו על תנאי מדוע שילובם של הרופאים המתפטרים בשערי צדק או מדוע הטיפול לילדים שטופלו בהדסה יוגבל עד סוף השנה". עוד נכתב בתצהיר שהוגש לבית המשפט כי "מה הטעם שיש בהגבלת זמנים זו, שרק תעביר את המשבר לסוף השנה, שכן אז לכאורה יאלצו אותם ילדים להיפרד פעם נוספת מהרופאים שטיפלו בהם".

 

הטיעונים הדומים של הרופאים המתפטרים ובית החולים שערי צדק רק מחזקים את הסברה שהצדדים תיאמו ביניהם לאורך כל המשבר את צעדיהם – כפי שנחשף ב"ynet" ו"ידיעות אחרונות" לפני כשבועיים ולא כפי שטען מנכ"ל בית החולים, שהוא אינו צד בעניין וכשהבין שלא תוקם מחלקה - הפסיק להתערב במשבר.


פורסם לראשונה 06/07/2017 17:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
רשימת תנאים לרופאים למעבר לשערי צדק
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים