שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך תבלו בוקר טעים בהרי משגב
    ממחלבות ועד מסעדות: בתוך מקבץ של יישובים שקטים וקסומים, בריאה ירוקה של חורש טבעי, שוכן אזור משגב, שיכול לספק לכם כל מה שאתם צריכים לבילוי של בוקר מושלם בטבע

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    את אזור משגב אפשר להחמיץ בקלות. האזור מקבץ ישובים שקטים וקסומים, שנמצאים בתוך ריאה ירוקה של חורש טבעי, ומשקיף על נופים מדהימים - מכל כיוון שתרצו. מצד אחד רואים את הים התיכון ומפרץ חיפה, ומצד שני בקעת נטופה ובקעת סכנין.

    משגב (צילום: מגדי טואפרה)
    משגב(צילום: מגדי טואפרה)
     

    בשטח שבין עמק יזרעאל לגליל מחכים לכם מקומות מיוחדים שהעצירה בהם לארוחת בוקר היא חובה. כשתצרפו את כל המקומות האלה יחד תגלו אזור ששלם ששווה להשקיע בו טיול של יום.

     

    לא תמצאו במשגב מסעדות שף וסרוויסים רועשים. אז מה כן? בדיוק את ההיפך: אווירה רגועה ונינוחה בשפע, עם דגש על גבינות עזים שמיוצרות במקום, לחם טעים, וחומרי גלם מקומים - ותכל'ס, זה כל מה שנחוץ לבוקר מושלם בטבע.

     

     

     

    יצאנו לבדוק עד כמה מושלם באמת יכול להיות בוקר במשגב.

     

    בליקר משגב

    באזור התעשייה תרדיון תמצאו את "בליקר משגב". אל תטעו לחשוב שמדובר בסניף של הרשת המוכרת כי אם בקפה מסעדה עצמאי לכל דבר. בצהרי היום במהלך שבוע שגרתי מדובר באזור הומה עובדים מהעסקים הסמוכים, אך בבקרים ובעיקר בסופי שבוע המקום שקט ורגוע ומציע תפריט רחב.

     (צילום: יהודה נהר)
    (צילום: יהודה נהר)

    בארוחת הבוקר מככבות בטטות אפויות עם אגוזים וסילאן, לאבנה מעולה, חציל שרוף, ובחירה בין סלט ירקות טרי שנקצץ במקום לסלט ירוק ורענן, או סלט קינואה עם חמוציות ובוטנים. לחם שאור חמים מהתנור יוגש לכם לצד חמאה מעולה וריבה של עגבניות שרי. קפה הפוך חזק מגיע באופן אוטומטי עם תוספת אספרסו בצד לחיזוק.

     (צילום: יהודה נהר)
    (צילום: יהודה נהר)
     

    לצד התפריט גם רשימת קינוחים מפנקת ואם מתחשק לכם לסיים במתוק לכו על מגדל השוקולד הלבן המורכב מדפים של שוקולד לבן שבניהם פרפה שוקולד וקרמו תות. הקינוח מגיע עם רוטב תות חם למזיגה מעל שיהפוך את כל הסיומת של ארוחת הבוקר לתענוג מתוק וחמצמץ.

     

    • איפה: אזור תעשייה תרדיון, 04-9991234
    • מתי : ראשון 17:00-10:00, שני-חמישי 24:00-10:00, סופ"ש 24:00-9:00
    • כשרות: אין

    יקב לוטם

    לוטם הוא יקב קטן ומצוין שמתמחה ביינות אורגניים. אך אל תתנו לחביות היין לבלבל אתכם כי מאחוריהן מסתתר היינן יונתן קורן שהוא גם בשלן לא קטן. על גבי לוח בכתב גיר מתחלפות להן מנות מגרות כגון דגי ים כבושים במלח סוכר וקצת וודקה, שמוגשים לצד עגבניות קלויות, פלפל חריף, ושמן זית. או סשימי אבטיח – פרוסות דקיקות של פלמידה על מצע של אבטיח קר ופלפל חריף.

     (צילום: יקב לוטם)
    (צילום: יקב לוטם)

    דוגמה טובה לחלק הבשרי של החוויה תהיה כבד הטלה שמוגש על גבינת לאבנה ביתית וריבה של גויאבה. רוב התפריט המשתנה מבוסס על דגים עונתיים מהים, בשרים מעושנים, וירקות טריים, והכל ביחד עם כוס של יין נביולו צונן יבטיח לכם כיף מושלם.

     

    שישי ושבת זה הזמן המומלץ לבראנץ' המשובח של היקב. אפשר גם להגיע בתאום מראש בשאר ימי השבוע לטעימת יינות עם צלחת גבינות משובחת. ואם בנוף עסקינן אז המרפסת של יקב לוטם היא כנראה אחת המסחררות בארץ, מה שבקלות יהפוך לכם עם עזרה קטנה של בקבוק יין את הבוקר לצהריים, שיהפכו במהרה לערב, וליום שנעלם והשאיר אחריו שובל ארוך של עונג.

     

    • איפה: לוטם, 054-7915868
    • מתי: שישי ושבת משעה 10:00, שאר השבוע בתאום מראש
    • כשרות: אין

     

    מחלבת שירת רועים, בית לגבינות

    צמוד ליקב לוטם נמצאת מחלבת "שירת רועים" ובימי שישי שבת פועל במקום "בית לגבינות" בו ניתן להתארח, לצפות בייצור הגבינות ובגבינות המתיישנות בקירור, והכי חשוב לאכול טוב. התפריט מקורי ומתבסס איך לא על גבינות הצאן האיכותיות שמיוצרות במקום.

     (צילום: שירת רועים)
    (צילום: שירת רועים)

    המנה המיוחדת שלא כדאי לפספס היא מנת הפנקוטה המלוחה עם גבינת עין מודע, בסגנון פקורינו, עגבניות שרי חצי יבשות ברוטב סלסה ורדה. ובמתוקים - גבינת עזים אפויה עם תותים, בלסמי, פיסטוק, ופקאן סיני. הדרך הטובה ביותר לחוות את המחלבה תהיה עם מגש "שירת רועים" שבו תקבלו חמש גבינות שונות יחד עם לחם טרי, סלט ירוק, חמאה ומטבלים.

     

    • איפה: לוטם, 04-6787161, 052-2548052
    • מתי: שישי, שבת וחגים 17:00-10:00
    • כשרות: לגבינות יש כשרות, למקום אין

       

    לחם ועוגה  

    על הכביש המתפתל בין עכו לצפת שוכן קיבוץ מורן בו תמצאו את "לחם ועוגה". המקום הוא למעשה המשך של מאפיית לחמי שאור מעולה, כך שכמתבקש כל המאפים והלחמים הם מתוצרת בית ולחוויה של בוקר תוכלו ליהנות מתפריט יצירתי ומשתנה עם אופי ים תיכוני.

     

    בין השאר תוכלו להזמין סנדוויץ' קרואסון עם גבינות צאן מחוות הנוקד, שקשוקה עם גבינת צאן לחם שאור טרי, טחינה ועשבים טריים, וגם "מנת פועלים" של טחינה הר ברכה עם מטבוחה, גרגירי חומוס, ביצת עין וחריף. המיקום הצפוני יחסית למשגב יאפשר להגיע בקלות גם כחלק מטיול בצפון ואפילו אחרי לינה של לילה באזור הגליל.

     

    • איפה: קיבוץ מורן
    • מתי: שני-חמישי 16:30-8:30, שישי: 15:00-8:30
    • כשרות: יש

      

    בואכה יודפת  

    ממש בכניסה ליער הקופים שביודפת נמצא מתחם "בואכה יודפת", מתחם בילוי עשוי בטוב טעם נדיר. מהרגע הראשון תעטוף אתכם שלוות נפש והרמוניה, שמייצגת באופן מופלא את רוח אנשי היישוב.

     

    בין שבילי האבן תמצאו חנויות של מוצרים מייצור מקומי כמו בגדים ותכשיטים, חנות גבינות של מחלבת חלב עם הרוח המשובחת והסמוכה, מאפייה מעולה של לחמי שאור, מעדנייה, בית קפה ועוד. את המתחם יזמה ומובילה מיכל עזרוני, אשת יין מדור החלוצים בתחום, שמנהלת גם את החנות "הולך בתל" בה תוכלו לרכוש פקעות ובצלים מתוצרת יודפת, ולא פחות חשוב להצטייד ביינות איכותיים בהמלצתה ולכך נגיע בהמשך.

     

    טוטסי

    טוטסי היא מעדנייה כפרית קטנה שנראה כאילו נחתה היישר מאירופה. נקניקים משובחים משתלשלים להם מהתקרה, גבינות מעולות מכל העולם נחות על הדלפק, ממרחים, תבליני, ריבות ועוד אין ספור מעדנים שמיוצרים כולם בעבודת יד. גולת הכותרת היא בלי ספק הסנדביצ'ים שנעשים על ידה בעלת המקום ביד אמן ופשוט אי אפשר להפסיק לטרוף.

     (צילום: יהודה נהר)
    (צילום: יהודה נהר)
    אז הנה לכם המתכון לבוקר מהסרטים: מזמינים שפע סנדביצ'ים טריים בשילובים משגעים ועדיף שתתערבו לטוטסי כמה שפחות במה בדיוק נכנס לג'בטה. מוסיפים קצת חמוצים, זיתים, ומתוקים מעבודת יד, כגון מרנגים, רחת לוקום, או פנה פורטה.

     

    נכנסים לחנות הצמודה של מיכל עזרוני להתאמת בקבוק יין עם המלצה מקצועית שיתאים לכם בדיוק לסוג הגבינה שבכריך, למזג האוויר, ולמצב הרוח. את כל הטוב הזה קחו אתכם לאחת מפינות הישיבה הפזורות במתחם, והרי לכם פיקניק שלא תשכחו לעולם.

     (צילום: יהודה נהר)
    (צילום: יהודה נהר)
     

    • איפה: יודפת
    • מתי: ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 15:00-9:00 שבת 17:00-10:00
    • כשרות: אין

     

    קפה יודפת

    בקומה העליונה של המתחם ועם מרפסת מדהימה נמצא "קפה יודפת". תפריט פשוט ללא יומרות ושקט בלי סוף ינעימו את זמנכם במקום. לארוחת בוקר ניתן להזמין ארוחה אישית או זוגית מפנקת, ואם תעדיפו בוקר פחות שגרתי מומלץ להזמין פריטטה של ירקות קלויים וגבינות עזים, שמוגשת עם סלט טרי שמנת חמוצה, ולחם שאור. יש גם ארוחת בוקר טבעונית, קרפ כוסמין, שקשוקה ירוקה עם תבשיל מנגולד וחומוס, ובקיצור - ברוכים הבאים לצפון.

     (צילום: יהודה נהר)
    (צילום: יהודה נהר)
     

    • איפה: יודפת
    • מתי: ראשון-חמישי 17:00-9:00 שישי 15:00-9:00 שבת 17:00-10:00
    • כשרות: אין

     

    חלב עם הרוח

    מקום ללא כתובת ברורה בצורת שם רחוב, יישוב, או מספר בית, הוא כבר הבטחה לחוויה מיוחדת. חוות חלב עם הרוח היא חוות בודדים שנמצאת לא רחוק מהיישוב יודפת. לפני שאתם נכנסים למקום, עצרו לרגע וקחו נשימה עמוקה.

     

    האירוח בחווה הוא כניסה לעולם אחר שמתנהל בקצב שונה לחלוטין מהקצב אליו אתם רגילים ולא משנה איפה זה, אלא אם הגעתם בטיסה ישירה מהחושה שלכם בסיני. שביל האבנים וצלילי עדר העיזים כבר יסמנו לכם שהגעתם למקום הנכון. בחווה תוכלו להתרפק על כריות ומזרנים וליהנות ממבחר של גבינות עזים אורגניות משובחות, לחמי שאור, סלטים טריים, תה צמחים ועוד. ואם עסקנו עד עכשיו בנוף הנשקף מכל כיוון במשגב, הרי שבחלב עם הרוח אתם כבר מבלים ממש בתוכו.

     

    • איפה: הר השאבי, סמוך לישוב יודפת, 050-5327387
    • מתי: בתאום מראש
    • כשרות: אין

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "כך תבלו בוקר טעים בהרי משגב"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים