שתף קטע נבחר

סין: 4 סטודנטים ננעלו במעבדה לצורך סימולציית מסע לירח

כחלק מהתוכניות של סין לשגר אסטרונאוטים לירח עד שנת 2036 ננעלו ארבעה סטודנטים במעבדה למשך שישה חודשים וחצי. חלל המעבדה בגודל 525 מ"ר

 

 

 
ארבעה סטודנטים ננעלים בתוך "ממלכת הירח" ללא פחות משישה חודשים וחצי: לא, זו לא התחלה של בדיחה, אבל תודו שזה נשמע די מלחיץ. במסגרת התוכניות של סוכנות החלל הסינית לשגר אסטרונאוטים לירח בתוך שני עשורים - הוחלט לבדוק איך הבידוד שכרוך במסע אל הלבנה ישפיע על מי שייבחרו למשימה. איך בודקים את זה? בתנאי מעבדה, כמובן.
 
סטודנטים סינים בניסוי לקראת מסע לירח (צילום: AP) (צילום: AP)
סטודנטים סינים בניסוי לקראת מסע לירח(צילום: AP)
 
"ממלכת הירח" הוא השם הבלתי רשמי של מעבדה סגורה בגודל 525 מ"ר. יש בה שני אזורים לטיפוח וגידול צמחים, חלל מרכזי משותף, ארבע מיטות, חדר שירותים אחד, מתקן לטיפול בפסולת וחדר לגידול בעלי חיים. הסביבה המלאכותית הזו מקיימת את עצמה ואמורה לדמות את תנאי החיים בתחנת החלל שתוקם על הירח.
 
הסטודנטים שהתנדבו למשימה מגיעים מאוניברסיטת בייהנג, המתמחה בלימודי אווירונאוטיקה ואסטרונאוטיקה, והם מחליפים מתנדבים קודמים שזה עתה סיימו פרק זמן קצר יחסית במעבדה - של 60 ימים בסך הכול. הסטודנטים ננעלו ביום ראשון השבוע, והם אמורים לספק לחוקרים מידע מגובש ומקיף יותר הנוגע למחיר הרגשי שייגבה מהאסטרונאוטים שיישלחו לירח למשימות ארוכות.
 
נוסף לכך, מקווים החוקרים לקבל מושג רחב יותר באשר לאופן התפקוד של מערכות אקולוגיות וסביבתיות בתנאי לחץ ובידוד. ניסויים אלה הם חלק מהמאמץ הסיני בתחום החלל, שכבר זכה להכרה בשנת 2013, אז הפכה סין למדינה השלישית בעולם - אחרי ארצות הברית ורוסיה - שהנחיתה רכב חלל על הירח.
 
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הסטודנטים הנעולים
צילום: AP
מומלצים