שתף קטע נבחר

מקומות חדשים: המגמה - התרשתות

למה להסתפק בסניף אחד כשאפשר לפתוח רשת? מסעדת "פריים" עם סניף חדש, מסעדת "מקסיקנה" עם קונספט מקסיקני חדש לאוכל רחוב, "רביבה וסיליה" פותחים פיצרייה ורשת חדשה בשם "תירס" פתחה שני סניפים - מקומות חדשים ברחבי הארץ

הפיצה של רביבה וסיליה

צמוד למסעדה ולמעדנייה של "רביבה וסיליה" נפתחה פיצרייה חדשה. אחרי שהחנות הסמוכה התפנתה, החליטו ב"רביבה וסיליה" לנסות כיוון אחר מזה שמוכר משני הסניפים הקיימים. הפיצות בפיצרייה החדשה עגולות, ונמכרות בסלייסים (16 שקלים לסלייס מרגריטה, 20-18 שקלים לסלייס עם תוספת) או פיצה משפחתית (54 שקלים למרגריטה).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מלבד הפיצה מציעים במקום סלט (28 שקלים) ומספר קינוחים (28 שקלים). "פיצה קצת אחרת" היא פיצה ביאנקה ללא רוטב עגבניות ועליה תפוחי אדמה ביצה ורוטב רוזמרין, טימין ושום (58 שקלים). הפיצרייה כוללת שני שולחנות בלבד, אך המקום מציע שירותי טייק אווי מתוקתקים. לידיעת השכנה בר רפאלי.

 

ניסים אלוני 10 G צמרת תל אביב, 03-5466090, ראשון-חמישי 23:30-11:30, שישי 17:00-11:30 לא כשר

 

FRAME CHEF & SUSHI BAR

מסעדות פיוז'ן אסייתית שפתחה סניף שלישי בראשון לציון, שהצטרף לסניף הוותיק שפועל ברמת החייל כבר 15 שנה ולסניף שבנתב״ג. גם כאן מוגש תפריט הכולל סושי לצד מנות בשר, ריזוטו, דגים פירות ים, סושי מיוחד לנשים בהיריון ותפריט שלם של מנות נטולות גלוטן.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בדומה לשני הסניפים האחרים, גם בסניף הזה מוצבים על הקיר שליד השולחן מסכים קטנים המציעים מבחר משחקים לילדים.

 

הראשונים 2 ראשון לציון 03-6498080, ראשון-שבת 24:00-11:30, לא כשר

 

מקסיקנה מרקדו

הפאסט פוד של מסעדת "מקסיקנה", המציע בוריטוס, טאקוס וקערות מקסיקניות, ממש כמו בשווקים של מקסיקו עם צ'יפוטלה, חלפיניו ותוספות נוספות שיעקצצו לכם את החיך. בתפריט השתיה תמצאו מרגריטות ומיצי רחוב מקסיקניים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

בתפריט יש גם ארוחות ילדים המוגשות עם חוברות צביעה וקעקועים, ואיך לא - צ'ורוס מקסיקני לקינוח שמוגש עם שוקולד לבן וריבת חלב. המסעדה צבעונית, כנהוג במקסיקו, וברחבת השוק הקרובה למסעדה הוצבו שולחנות וכסאות צבעוניים. פיאסטה אמיתית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

שרונה מרקט תל אביב, 03-6960616, ראשון-חמישי 23:00-9:00, שישי 18:00-8:00, לא כשר 

 

חומוס ושליש

רשת חומוס חדשה שמציעה את השילוב האולטימטיבי בין האלמנטים הכי ישראלים - בירה וחומוס. הסניף הראשון של "חומוס ושליש" בבעלות הרשת, ועד סוף אוגוסט צפויים להיפתח שני סניפים נוספים בטירת הכרמל ובחיפה, בזכיינות. 

(צילום: איתי אבירן) (צילום: איתי אבירן) (צילום: איתי אבירן)
(צילום: איתי אבירן)

על התפריט אחראי השף והיועץ הקולינארי ליעוז מלול, שהכניס מלבד חומוס גם מנות טאפס באוריינטציה ישראלית כמו שקשוקה (35 שקלים), חציל קלוי, סלט ישראלי, סלט בורגול וסלט בריאות עם קינואה ועדשים (36 שקלים).

 

הרשת רוצה לקדם את תרבות ה"חומוס לצד בירה", ולכן מנת הדגל של ״חומוס ושליש״ נקראת כמו הרשת עצמה - ״חומוס ושליש״, והיא כוללת חומוס ושליש בירה אלכסנדר (37 שקלים). מנות חומוס נוספות שמוגשות כאן הן חומוס מסבחה (24 שקלים), חומוס טריפל (28 שקלים), פלאפל וצ'יפס.

 

 (צילום: איתי אבירן) (צילום: איתי אבירן)
(צילום: איתי אבירן)

הסניפים עתידים לפעול במהלך הצהריים כחומוסייה, ובערב יהפכו לחומוס בר עם תפריט אלכוהול ומוזיקה.

 

קניון דרך הים עתלית, 04-9878080, ראשון-חמישי 23:00-10:00, שישי 16:00-9:30, כשר למהדרין

 

אדון שיפון

האופה אורן חג'ג', המוכר יותר בשם "אדון שיפון", הוא גם המאסטר של הלחמים המיוחדים, והוא פתח מאפיית בוטיק כשרה ב"שרונה מרקט" (בכניסה המזרחית לשוק). חג'ג' מכין לחם שיימכר רק במאפייה במרקט, וגם את הלהיטים המוכרים שלו כמו לחם סלק מעושן ופלפל שחור, לחם שיפון שחור ולחם כוסמין עם אגוזים ותאנים.


 

חג'ג' מציע גם סנדביצ'ים בתוך בגט טרי ענק באורך של שני מטרים, ממנו נחתכות חתיכות קטנות מול עיני הסועדים. לפודיס חובבי האפייה: המאפייה מציעה עמדה לטחינה של דגנים, כמו חיטה, שעורה וכוסמין, שאפשר לרכוש לקנות לשימוש עצמאי בבית.

 

שרונה מרקט תל אביב, 054-7662866 ראשון-חמישי 23:00-9:00, שישי 8:00-18:00, כשר

 

תירס

רשת פאסט-פוד חדשה שמציעה מנות תירס בטעמים מיוחדים ושילובים מעניינים. היזם שעומד מאחורי הרשת הוא עומר כפרי אשר (שהקים בעבר את רשת האלכוהול הזולה "דרינקט פוינט") אליו חבר צביקה ברייטנר (אביו של אומן הביטבוקס וכוכב הריאליטי "הישרדות", שגיא ברייטנר).

 

הרשת מציעה מנות תירס המבוססות על תירס שמיובא מאינדונזיה. לתירס הזה מצורפים רטבים כמו חלפינו, לימון, ברביקיו, שזיפים, מיונז, אלף האיים, שום, צ'ילי חריף, פסטו וצ'ילי מתוק, ויש גם רטבים שמתאימים לטבעונים ולצמחונים.

 (צילום: חנן דיאמנט) (צילום: חנן דיאמנט)
(צילום: חנן דיאמנט)

מלבד התירס, התפריט מציע גם תפוח אדמה מדורה ובטטה חצויה (600 גרם במנה), ומעליהם תוספות כמו זיתים שחורים, טונה, פלפלים חריפים, פטריות יער, ולשדרוג שמן כמהין וגבינה שוויצרית בסגנון רקלט (80 גרם במנה).

 

מחירים: מנות תירס 24-14 שקלים, תפוח אדמה עם תוספות לבחירה יעלה 28 שקלים ובטטה ענקית עם מגוון תוספות לבחירה תעלה 30 שקלים. עבור תוספת של גבינה תשלמו 8 שקלים.

 

בשלב זה נפתחו 2 סניפי הרשת: תירס Mall בקניון איילון ו-תירס Sreet בתל אביב, שבו מלבד האוכל יוגשו גם שליש בירה ב-10 שקלים וברד אלכוהולי בטעמים, גם כן ב-10 שקלים.

 

תירס Mall, אבא הלל סילבר 301 קניון איילון רמת גן, 058-7171075, ראשון-חמישי 10:00- 23:00, שישי 14:00-10:00, מוצ״ש 23:00, כשר

תירס Street, אבן גבירול 33 תל אביב, ראשון-חמישי 3:00-10:00, שישי 14:00-10:00, מוצ״ש-3:00, כשר

 

Pizza Porto

מטבח איטלקי מודרני ארוז בחוויית בילוי טרנדית: המסעדה מחולקת לשני אזורים - הפיצרייה ואזור המסעדה והבר. על התפריט השף רן פולק ("בראסרי", "קופי בר", "גוז ודניאל" ועוד), שמספר כי הבצק של הפיצה עובר תהליך הנמשך 48 שעות, מרגע הלישה וההתפחה ועד לרגע שהוא ונכנס לתנור.

 (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)
 

בין המנות שתמצאו בתפריט: רוטולו בטטה - בטטה אפויה מגולגלת בדפי פסטה טריים עם חמאת טימין ויין לבן (36 שקלים), רביולי קוצ'ה א-פאפה (42 שקלים), טורטליני חציל שרוף ברוטב עגבניות חריף (38 שקלים), ריזוטו תרד ולימון עם עוף בטאבון (76 שקלים) ובוקטיני א-לה אמטריציאנה (62 שקלים) שהיא מנה של טלה עם בצל סגול ורוטב עגבניות חריף (62 שקלים).

 (קובי בן משה) (קובי בן משה)
(קובי בן משה)
 

בגזרת הפיצות תוכלו לטעום כאן פיצה ביאנקה (54 שקלים) עם קרם פרש, עגבניות מעושנות, בצל מקורמל, נענע, פטרוזיליה וריקוטה פיצה פפרוני (62 שקלים), פיצה אנשובי (62 שקלים) ועוד.

בימי חול המסעדה מציעה עסקיות בטווח מחירים שבין 62-54 שקלים ומי שנמצא באזור אייר פורט סיטי יוכל ליהנות משירות משלוחים (אשר יורחבו בהמשך גם לישובים הסמוכים).

 

גולן 2 אייר פורט סיטי, 03-8000888, ראשון-שבת 24:00-11:00

 

 

גלידיום

גלידרייה חדשה בחיפה שבה מוגשות מנות נוספות כמו גלידה "המבורגר" בלחמניה, מילקשייק מופרעים ומנות נוספות המבוססות על גלידה. את הקינוחים המיוחדים יצר מהנדס המזון אופיר בסביץ', שהוא גם הבעלים, יחד עם שותפו משה שמילוביץ', המגיע מתחום ההיי טק.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
  

ב״גלידיום״ תוכלו לקבל את הגלידה שלכם בתוך לחמניית המבורגר מתקתקה ועגולה שהותאמה במיוחד למנה המושחתת ובתוכה מעין המבורגר המורכב מגלידת שוקולד בלגי. שידוך מעניין נוסף יש במנת גלידה בתוך קרואסון, כאשר הגלידה כאן היא גלידת תות וגלידת וניל יחד עם שוקולד לבן, רוטב תות, דובדבני אמרנה, פניני שוקולד לבן ושבבי פטל מיובש.

 

יש בתפריט גם קוקטיילים צבעוניים (29 שקלים), מילקשייק (35 שקלים) דוגמת מילקשייק שחור. את הגלידה מכינים במקום לעיני המלקקים, ועל מנת לחדד את השואו - העובדים שעוסקים בהכנת הגלידה לבושים כעובדי מעבדה בחלוקים לבנים וכובעי עבודה. הכי סטייל.

 

ההסתדרות 55 צ'ק פוסט "סינמאל" חיפה 04-8724743, ראשון-רביעי 22:00-9:30, חמישי 23:00-9:30, שישי 24:30-9:30, שבת 23:30-11:30, לא כשר

  

 (  )
 

פעם שלישית

במהלך החודש ייפתח בתל אביב בית מלאכה לגלידה בשם "פעם שלישית". במקום יהיו מדי יום 15 טעמים שונים של גלידה, ביניהם מבחר גדול של טעמים טבעוניים על בסיס סורבה, קרם קוקוס או חלב שקדים.

 

בנוסף לגלידות יהיו גם מבחר קינוחי גלידה. הגלידרייה הזו תתמקם בביסטרו בראון שבמתחם Gבתל אביב והגלידה תימכר גם בסניפי Buy the Way.

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
המגמה: רשתות מתרחבות
צילום: יח"צ
מומלצים