שתף קטע נבחר

אושר: הורים סטודנטים יוכרו כבני זוג עובדים

הורים טריים שמאיישים את ספסל הלימודים וגם כאלה שחזרו ללמוד אחרי שהילדים כבר גדלו מקבלים בשורה ממקור בלתי צפוי: אושרה הצעת החוק של החכ"ים גפני ומקלב מיהדות התורה שנועדה להיטיב עם אברכים ולהכיר בהם כבני זוג עובדים לצורך ימי מחלת ילד, אך כוללת בהגדרת החוק גם סטודנטים במוסדות לימוד להשכלה גבוהה והשכלה מקצועית

הצעת החוק של חברי הכנסת משה גפני ואורי מקלב (יהדות התורה) להכרה בסטודנטים כבני זוג עובדים לצורך ימי מחלת ילד אושרה אתמול (א') בוועדת החקיקה של הכנסת. לפי ההצעה תלמידים במוסדות לימוד להשכלה גבוהה, השכלה מקצועית ומוסדות ללימודים תורניים, יוכרו כבני זוג עובדים, וכך יתאפשר לבן או בת הזוג העובדים להשתמש בימי מחלת הילד המגיעים מתוך מכסת הימים השנתית. הצעת החוק התקבלה על אף התנגדות ארגוני המעסיקים אשר טענו לעלויות גבוהות שיושתו על בעלי העסקים.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

חוק דמי מחלה, אשר מתייחס להיעדרות מהעבודה בשל מחלת ילד, מאפשר היעדרות העובד מעבודתו בזמן מחלת ילדו על חשבון ימי המחלה הצבורים של העובד. ואולם, החוק כיום קובע כי רק כשגם ההורה האחר עובד או עצמאי שלא נעדר מהעבודה או מעיסוקו כעצמאי, יכול העובד לממש חלק מימי המחלה הצבורים שלו כדי לשהות עם הילד החולה, וכאשר מדובר בעובד שהוא הורה לאדם עם מוגבלות – זהו תנאי לניצול ימי מחלה נוספים. (הורה או אפוטרופוס לאדם עם מוגבלות, זכאי להיעדר מעבודתו עד 18 ימים בשנה לצורך מתן סיוע אישי לאותו אדם, אם סיוע זה מחייב את היעדרות העובד ממקום עבודתו).

 

בהסבר להצעת החוק מצוין כי: "הרציונל לכך הוא שבן הזוג שאינו עובד יוכל לשהות עם הילד החולה או הזקוק לסיוע. אך כאשר מדובר בבן או בת זוג שמתפקדים כסטודנטים במשרה מלאה, היעדרו של התלמיד ממוסד לימודיו עשוי לגרום לו נזק, למשל בקורסים עם דרישת נוכחות חובה, או בביצוע מבחנים או בחנים. יוצא מכך שהרציונל העומד בבסיס הדרישה לשני בני זוג עובדים מתממש גם במקרה זה. לפיכך, מוצע לאפשר לעובד שבן זוגו לומד במוסד לימודים על תיכוני לממש את ימי המחלה הצבורים שלו לטובת מחלת ילדו, על אף שבן זוגו אינו עובד אלא לומד".

 

לא רק לאברכים

מצבים שבהם אחד מבני הזוג עובד במשרה מלאה והשני מתפקד כתלמיד במשרה מלאה נפוצים במגזר החרדי בו גברים רבים אינם עובדים ולומדים במוסדות תורניים, בעוד האישה היא המפרנסת היחידה. מטרת הצעת החוק של חברי הכנסת מיהדות התורה הייתה להקל על בני זוג אלה ולאפשר לאישה העובדת לנצל את ימי "מחלת הילד" אשר עד עתה לא יכלה להשתמש בהם מכיוון שבן הזוג שלה לא עבד.

 

אך כאמור, גם במגזר החילוני יש מי שיהנה מהצעת החוק. והקלה הזאת מצטרפת למספר הטבות אשר קיימות כיום במוסדות להשכלה הגבוהה עבור הורים טריים - סטודנטית לאחר לידה זכאית לחנייה חינם בשטח המוסד, בן זוג של סטודנטית לאחר לידה שנעדר מבחינה שנערכה במהלך שלושה שבועות מיום הלידה, זכאי למועד בחינה נוסף, ולפי החוק, על כל מוסד להשכלה גבוהה לספק חדרי הנקה לסטודנטיות לאחר לידה וכן משטחי החתלה לסטודנטים הורים.

 

בנוסף, משרד החינוך מעניק מלגת לימודי תואר ראשון לסטודנטים עם ילד אחד לפחות, בהתאם למצב הכלכלי שלהם, כאשר המענק עשוי לנוע בין 4,000 שקל ל- 12,480 שקל.

 

חבר הכנסת אורי מקלב: "לא יתכן כי אדם אשר אין ביכולתו להעדר ממקום הלימודים עקב הנזק שיגרם לו בלימודיו – תפסיד בת זוגתו את ימי המחלה. אדם הנמצא במקום לימוד אינו מובטל". 

 

עוד בערוץ הקריירה: התקלקל לכם המזגן? תתחילו להתפלל לטכנאי זמין

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים