שתף קטע נבחר

הטרקטור שלנו זקן ורועש ומניע כמו חדש

מוזיאון הטרקטור בעין ורד הוא לא פחות ממסע בזמן, הצצה נדירה אל מראה החקלאות בראשית ההתיישבות בארץ ישראל. קפצנו לביקור

 

 

מוזיאון הטרקטורים המדהים בעין ורד מעניק למבקריו הצצה מוטורית והיסטורית נדירה למאה הקודמת. למשל את טרקטור הזחל "פיאט" ששימש את משפחת לובובסקי, מייבשי ביצות החולה ומייסדי המושבה ייסוד המעלה.

 

או הקאטרפילר 22 שעליו לימד אביו של רפאל איתן (רפול) לעבוד בשדה. וגם דייויד בראון 1954 ואפילו פורשה, טרקטור של יצרנית רכבי הספורט משנת 1955. כולם, כמעט מיותר להוסיף, במצב עבודה מלא.

 

 (צילום: אופיר גונן) (צילום: אופיר גונן)
(צילום: אופיר גונן)


הצוות המקצועי במקום מכיר לפרטי פרטים כל אחד מהטרקטורים, החל במפרט הטכני והחידושים הטכנולוגיים שהציגו ועד לסיפור הספציפי של כל אחד מהם. כל הטרקטורים במקום עובדים, כולל אלה שמונעים באמצעות מנואלה או באמצעות פתילייה שמחממת מנוע חיצוני שמניע את מנוע הטרקטור.

 

 (צילום: אופיר גונן) (צילום: אופיר גונן)
(צילום: אופיר גונן)

 

התחזוקה ושימור הטרקטורים נעשית על ידי מתנדבים המגיעים בימי שישי. בשבתות מגיעים למקום אורחים רבים ומתקיים הפנינג לטובת הדור הצעיר, כולל חשיפת הטרקטור האדום מסיפור הטרקטור וארגז החול שכתב מאיר שלו. אפילו הדוד אהרון, עליו נכתב הסיפור, מגיע לעיתים וחותם לילדים על הספר.

 

 (צילום: אופיר גונן) (צילום: אופיר גונן)
(צילום: אופיר גונן)


בחצר ישנם גם תומס הקטר והכבאית של סמי הכבאי שמהווים בהחלט חוויה לילדים שמבקרים במקום. בהאנגר נוסף שקיים צמוד לטרקטורים ישנו מוזיאון נוסף שמציג כלי בית וכלי עבודה ששימשו אותנו בעבר כמו פרימוסים, פתיליות, מקרר ישן, ציוד של רופא שיניים עם כל המכשור, ציוד רפואי ישן ועוד המון מוצגים שמעלים זיכרונות למבוגרים שבנינו ופליאה לילדים. אחת לחודש מתקיים במוזיאון הטרקטורים ערבי זמר ישראלי ואנשים מגיעים להינות מערב שירה בחברותא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אופיר גונן
מוזיאון הטרקטור
צילום: אופיר גונן
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים