שתף קטע נבחר

כל אחד יכול: פשטידת פסטה עם תרד וגבינה

למי קראת פשטידה: רותי קינן משדרגת את הפשטידה מהניינטיז, ומכינה מאפה פסטה עם תרד וגבינה מלוחה שאפשר להכין בבית בקלי קלות

  

"פשטידה זה כל כך ניינטיז", הודיעו לנו הצעירים שבחבורה. אז קראנו ליצירה המהירה הזאת מאפה והעפנו אותה ארבעה עשורים קדימה, לטובת מי שלא ידעו את השלב האבולוציוני החשוב הזה (פשטידות, רבותי, פשטידות) בהתפתחות המטבח באזורנו.

 

בינינו, הצירוף של המרכיבים – פסטה, גבינה, שמנת או יוגורט ותרד – לא יכול להוליד שום דבר מאשר אוכל מפתה, משביע וטעים. אלא שכאן מתווספים לנוסחה גם טריק אחד או שניים, שמולידים מצידם הכנה מהירה ומינימום התעסקות שכל כך מתאימים לימים חמים אלה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 


הטריק האחד הוא לבשל את התרד ביחד עם הפסטה, מה שחוסך לא רק התעסקות נפרדת אלא גם סיר להדחה. הטריק השני הוא לאפות את כל המרכיבים בתוספת ביצים לפרק האיחוד, במקום להכין מהם מעין רוטב לפסטה. שולחים הכול למשך זמן לא ארוך לתנור, ומוציאים לקראת הארוחה.

 

כדרכן של פשטידות, המאפה הזה אינו מפונק ויצא מצוין גם אם תחליפו חלק מהמרכיבים במרכיבים אחרים, או אם תוסיפו ותגרעו מעט מהמרכיבים הקיימים. אפשר, למשל, להחליף את הגבינה בגבינה לבנה, קוטג', ריקוטה או – אם מתפרעים – בגבינת שמנת. ואפשר לנצל לטובת המאפה שאריות מגוונות של גבינות שנותרו במקרר (וגם את הפסטה נטולת הרוטב שנשארה מאתמול).

 

ועוד משהו – עדיף להגיש את זה לאחר 10 דקות של המתנה מחוץ לתנור או כשהמאפה פושר. אנחנו גילינו שהשאריות שנותרו והגיחו מהמקרר למחרת, ממש לא היו זקוקות לחימום – הן היו מצוינות גם קרות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מאפה פסטה עם תרד וגבינה מלוחה

לפני שאתם ממהרים להוסיף מלח ופלפל – טעמו את התערובת. קרוב לוודאי שתגלו שהיא מלוחה דיה בזכות הגבינה. לעומת זאת, אפשר לתבל בכל תבלין או עשב תיבול שאתם אוהבים – אני אישית אוהבת להוסיף מעט אגוז מוסקט, שמשתלב נהדר עם הגבינה והפסטה ומוסיף ארומה נהדרת וחריפות מעודנת.

 

המרכיבים:

250 גר' (1/2 חבילה) פסטה (אני משתמשת באטריות או ספגטי, אפשר גם פסטה קצרה)

250 גר' (חבילה) תרד טרי

250 גר' גבינה בולגרית

2 ביצים

150 מ"ל (1 גביע קטן) יוגורט או שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים מעט תבנית או כלי אפייה אחר בגודל 25X20 ס"מ בערך.
  2. מבשלים את הפסטה במי מלח לפי ההוראות שעל האריזה. ב-2 הדקות האחרונות של הבישול, מוסיפים למים את התרד. מעבירים למסננת ומצננים מעט.
  3. בקערה גדולה, מפוררים את הגבינה ומערבבים אותה עם הביצים והיוגורט או השמנת. מוסיפים את הפסטה עם התרד ומערבבים היטב.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מעבירים לכלי ומחליקים. אופים כ-45 דקות. מגישים חמים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

אפשר להוסיף גם:

  • במקום התרד – עלי רוקט או עלי מנגולד קרועים או חתוכים (החלק הירוק בלבד)
  • ירקות חתוכים – פלפל, גזר, קישואים – במקום התרד או כתוספת לו
  • מעט גבינה צהובה, לזרייה על המאפה לפני ששולחים לתנור

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מאפה פסטה עם תרד וגבינה מלוחה
צילום: ירון ברנר
מומלצים