שתף קטע נבחר

עוגה עוגה עוגה: 3 מתכונים לסוף השבוע

סוף השבוע מתקרב, ואתם מחפשים קינוח מיוחד ומפנק שיחכה לכם על השיש? קבלו שלושה מתכונים לשבת: עוגת פרג ומשמשים, עוגיות שושנים ועוגת שיש עשירה

 

עוגת פרג ומשמשים

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

100 גר' חמאה

½ 1 כוס אבקת סוכר מנופה

4 ביצים

1 כוס פרג טחון טרי

1/3 כוס שקדים טחונים

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

4 כפות ריבת משמשים

8 יחידות משמשים מיובשים או משומרים

קורט מלח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:
  1. במיקסר מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר, ומוסיפים בהדרגה את הביצים תוך כדי ערבוב בעוצמה בינונית אך יסודית.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הפרג הטחון יחד עם אבקת השקדים, ומוסיפים לתערובת החמאה. 
  3. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ומוסיפים את המישמשים. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב.
  4. חותכים את המשמשים לקוביות, ומוסיפים לתערובת עד שמתקבל מרקם אוורירי ואחיד.
  5. משמנים תבנית אינגליש קייק, יוצקים לתוכה את התערובת ומסדרים מעל פלחי משמשים לקישוט.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, ואופים בין 45-40 דקות. נועצים קיסם, ואם הוא יוצא יבש - העוגה מוכנה.  

 

 

עוגיות שושנים מזולפות

המרכיבים (לכ-50 עוגיות):

120 גר' חמאה רכה

5 כפות סוכר

1 ביצה מידה לארג'

1 כוס קמח מנופה

1/2 כוס שקדים טחונים

קורט מלח

1 כפית וניל

1 כפית קליפת לימון מגורדת

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:
  1. במערבל עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים ביצה, קליפת לימון ותמצית וניל תוך כדי ערבוב.
  2. מערבבים את הקמח עם השקדים טחונים וקורט מלח, מוסיפים למערבל ומעבדים עד ליצירת בצק אחיד (מרקם הבצק צריך להיות רך ומתאים לזילוף).
  3. מזלפים שושנים קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומקפידים על מרחק של 3 ס"מ בין כל שושנה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ואופים במשך 15-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
  5. מצננים בטמפרטורת החדר, ומאחסנים בכלי אטום.

 

עוגת שיש עשירה

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות):

ליצירת השיש - 

200 מ"ל שמנת מתוקה

220 גר' שוקולד מריר

לתערובת הבהירה - 

160 גר' חמאה

3/4 כוס סוכר חום בהיר

40 מ"ל שמן קנולה

3 ביצים

2/3 1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מחוקה סודה לשתייה

100 מ"ל שמנת חמוצה

קורט מלח

גנאש שוקולד - לקישוט - 

100 מ"ל שמנת מתוקה

150 גר' שוקולד מריר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר קטן את השמנת, ומערבבים יחד עם השוקולד המריר עד לקבלת גנאש חלק. מניחים בצד, עד שהתערובת תתקרר מעט בטמפרטורת החדר במשך כ-15 דקות.  
  2. בקערת ערבול אחרת מערבלים את החמאה יחד עם הסוכר, מוסיפים שמן בהדרגה ומערבלים עד שהשמן נתמע בתערובת.
  3. מוסיפים את הביצים, את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמנת החמוצה, ומערבלים מספר דקות עד לאיחוד התערובת.
  4. משמנים את התבניות, מחלקים את התערובת הבהירה שווה בשווה ומוסיפים כ-200 גר' מהגנאש. 
  5. יוצרים בעזרת מזלג דוגמת "שיש" על ידי ערבוב התערובת לאורך התבנית, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 45-40 דקות.
  6. נועצים קיסם במרכז העוגה, וכשהקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה.

 

שף קונדיטור אורן בקר, בוגר הקורדון בלו, מתמחה בקינוחים ללא סוכר, מדריך סדנאות ומרצה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוגת פרג ומשמשים
צילום: ירון ברנר
מומלצים