שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי: סלט לחם קייצי

לארז קומרובסקי נמאס להכין לעצמו טוסטים משאריות הלחם היבשות שנותרות על השיש אחרי אפייה, אז הוא החליט לנצל אותן לטובת סלט לחם קייצי ופשוט להכנה

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 


סלט לחם קייצי

כפי שאתם יודעים אני אופה סדרתי. כשאני נכנס לאמביציה, הלחמים יוצאים במספרים גדולים ובקצב מהיר. ולמרות כל המאמצים העילאיים שאני עושה בנסיון לדחוף עוד ועוד פרוסות בשלל צורות לבטני, אפילו לי נשארים לחמים שמתייבשים להם בשקט.

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

זה לא שאני מתנזר מטוסטים, שלא תחשבו, אני זולל אותם על הבוקר עם גבינת עזים או עם חמאת בוטנים, תלוי במצב הרוח ובמזג האוויר הכללי, אבל גם לכמות הטוסטים יש גבול. וככה הגיע הסלט הזה לעולם -  דרך נפלאה לחסל חצי כיכר לחם שהתייבשה, שליבי לא נותן לי, משום מה, לתת אותה לתרנגולות.

 

המרכיבים: 

1/2 כיכר לחם, לא כבדה מדי (ובקיצור - לא פומפרינקל)

4-3 עגבניות בשלות, מרוסקות על מגרדת

3 שיני שום כתושות

1 בצל קטן, קצוץ

פלפל שחור - לפי הטעם

1/3 כוס שמן זית עדין

חופן גדולה של שעועית ירוקה עדינה (עדיף שעועית תאילנדית, אם יש לכם)

3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/2 פלפל חריף, קצוץ דק

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

חופן נדיב של עלי נענע

מלח ים גס - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. קורעים את העלים לחתיכות בינוניות-קטנות, ומערבבים עם העגבניות, שמן הזית, השום הכתוש והפלפל השחור הגרוס.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. כותשים את השעועית הירוקה במכתש ועלי, ומשרים אותה במיץ הלימון. מוסיפים מלח ואת הפלפל החריף הקצוץ.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מערבבים את השעועית עם הבצל הקצוץ, העגבניות החצויות, עלי הנענע והלחם המושרה. אם צריך - מוסיפים שמן זית, ומגישים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ארז קומרובסקי מכין סלט לחם
צילום: אביהו שפירא
מומלצים