שתף קטע נבחר

הרעש בקוס: "טיפסו מבניינים, קפצו ממרפסות"

העדים לרעידת האדמה באי הקטן סיפרו על רגעי האימה: "הכול רעד, כלים נפלו". שירות המעבורות הופסק עד להודעה חדשה, אך גורמי ממשל הודיעו כי שדה התעופה באי פועל כסדרו. גם מאות הישראלים שבילו את הלילה מחוץ למלונות מתחילים לחזור לשגרה

 

צרחות, דפיקות, רעש נורא - כל אלה ליוו הלילה (יום ו') את תושבי האי קוס ואת התיירים הרבים שהגיעו לנפוש בו כמדי קיץ. שני תיירים מטורקיה ומשבדיה הם קורבנות רעידת האדמה בעוצמה 6.7 שהורגשה סמוך ליעדי תיירות טורקיים ויווניים גדולים בים האגאי שבים התיכון. סוכנות הידיעות AP דיווחה כי השניים נהרגו כשבניין קרס על יושביו, ובין השאר נפגעו בו מבלים במועדון ווייט קורנר בקוס. לפחות חמישה בני אדם נוספים נפצעו קשה במקום.

 

תושבים טיפסו החוצה מבניינים, חלקם אפילו זינקו ממרפסות. הרשויות דיווחו על 120 פצועים באירוע. "נשמעו דפיקות, הכול רעד, האור התנדנד, כלי האוכל נפלו מהארונות ומחבתות התנגשו זו בזו והשמיעו רעש נורא", סיפר כריסטופר האקלנד, מדריך צלילה סקוטי שנפש שם. "היו הרבה צרחות ובכי היסטרי מהמלון, הרגשתי כמו בפארק שעשועים באחד ממתחמי האשליות", הוסיף.

 

מושל מחוז בודרום מסר כי בטורקיה טופלו כ-80 בני אדם שפונו לקבלת טיפול בבית חולים לאחר שנפצעו ברעידת האדמה. 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

עשרות אלפי תיירים בילו את הלילה בחוץ ברחבי האי המתויר. רבים ישנו על מיטות שיזוף לאורך החופים, וחשו היטב את רעידות המשנה התכופות. רעידת האדמה פגעה בכנסיות, במסגד ישן ובטירה מהמאה ה-14.

 

כבישים באי קוס הוצפו לחלוטין, כמו גם חלקים מהעיר המרכזית - למשך כמה שעות. מי הים הגואים אף דחפו סירה אל הכביש הראשי וגרמו לכמה מכוניות להתנגש זו בזו. שירותי המעבורות בוטלו עד לבדיקה נוספת, כך שהמעבר בין האיים באזור - אינו אפשרי עד להודעה חדשה. אך דובר ממשלת יוון מסר כי שדה התעופה באי פועל ותשתיות הכבישים אמנם ניזוקו אך מצבן טוב. "הנזק העיקרי נרשם בבר ובחלק הישן של העיר", הוא הוסיף.


חוזרים לשגרה בקוס  (צילום: גיל ורנר) (צילום: גיל ורנר)
חוזרים לשגרה בקוס (צילום: גיל ורנר)

 (צילום: גיל ורנר) (צילום: גיל ורנר)
(צילום: גיל ורנר)

 (צילום: גיל ורנר) (צילום: גיל ורנר)
(צילום: גיל ורנר)
 

לאחר כמה שעות הורשו אורחי המלונות לשוב לחדריהם כדי לאסוף את חפציהם משם, אך לא כדי לשהות בהם. כמה שרי ממשלה הגיעו לאי כדי לאמוד מקרוב את הנזקים. כוחות הצלה מלווים בכלבי גישוש הגיעו לשם גם כן במטרה לסייע. על פי הרשויות, במחנות הפליטים בסביבה לא היו נפגעים.

 

בעקבות רעידת האדמה שיגר משרד החוץ הישראלי את דני בירן, ראש החטיבה הקונסולרית במשרד, כדי לסייע לישראלים שנותרו שם מחוץ לבתי המלון. מאוחר יותר תצטרף אליו גם הקונסולית באתונה. גורמים במשרד החוץ אמרו כי המשרד יסייע לישראלים לחזור הביתה באופן מהיר ובטוח - מול חברות התעופה והסוכנויות.

 

עוד אמרו כי לא מן הנמנע שבשעות הקרובות היוונים יחלו לאפשר לתיירים לחזור בחזרה לבתי המלון לאחר בדיקות של מהנדסים, כך שבסופו של דבר ייתכן שלא יידרש פינוי ואנשים יוכלו להמשיך את החופשות שלהם. לגבי סוגיית המימון - נכון לעכשיו משרד החוץ אינו מתכוון לממן את עלויות ההטסה של הישראלים אך גורמים במשרד הוסיפו: "אנחנו שולחים כוח חלוץ לקוס כדי לבדוק את הצרכים ונעשה כל מאמץ לעזור".

 

מאות ישראלים שהו במהלך הלילה מחוץ למלונות בעקבות הרעש. במהלך הבוקר הם החלו לשוב לשגרה. גיל ורנר נמצא עם משפחתו במלון קיפריוטיס וילג'. "אחרי לילה לא שקט החיים חוזרים לשגרה. החיים יותר חזקים מהכול ויש כאן צוות מדהים. בשורות טובות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים