שתף קטע נבחר

פרסום ראשון: משרד האוצר והחקלאים הגיעו להבנות

הצדדים הגיעו להבנות שיביאו להפסקה במאבק החקלאים, שקם על רקע המשבר שנוצר עקב הכוונה לעלות את מחירי המים למפיקים הפרטיים. מזכ"ל תנועת המושבים, מאיר צור: "ההסכמות הן בסיס טוב לפיצוי החקלאים הנפגעים מתיקון 27 לחוק המים. עם זאת יש עדיין עבודה בפרטים אל מול האזורים והמפיקים הפרטיים"

משרד האוצר הגיע להבנות עם החקלאים. זאת בעקבות המשבר שנוצר בין התאחדות החקלאים לאוצר על רקע התיקון לחוק המים, שצפוי להעלות את התעריפים עבור היצרנים הפרטיים.

 

הצדדים הגיעו להבנות ביום חמישי האחרון בעקבות תיקון 27 לחוק המים. יש לציין כי ההסדר טרם נחתם. הרפורמה שמשרד האוצר מקדם יוצרת תעריפי מים הוגנים ושווים יותר עבור החקלאים ברחבי הארץ. ההסכם נועד כדי לפצות את החקלאים עבורם מחיר המים צפוי להתייקר באופן משמעותי. סך כל ההסכם מוערך בחצי מיליארד שקל שייפרס על חמש שנים.

 

המתווה כולל הקצאת תקציבים בהיקף של כ-400 מיליון שקל לטובת השקעות בחקלאות וייעול משק המים, שייפרסו, כאמור, על פני חמש שנים. בנוסף, התקציב כולל סיוע נקודתי לחקלאים שנמצאים באזור אגם החולה, הגליל ועמק המעיינות ומשתמשים במים מליחים. עבור חקלאי עמק המעיינות יינתן סיוע שוטף. מעבר לכך, יהיה סיוע של עשרות מיליוני שקלים לטובת אגירת מי גשמים ושיפור מערכות המים בעמק המעיינות.

 

נזכיר כי חקלאי הצפון, המפיקים הפרטיים היו צפויים לספוג עליית מחירים של כ-100%. החקלאים פתחו במאבק נגד המהלך ואף איימו כי יפסיקו לשלם את חשבונות המים.

מזכ"ל תנועת המושבים, מאיר צור, מסר בתגובה לפניית ynet כי "ההסכמות הן בסיס טוב לפיצוי החקלאים הנפגעים מתיקון 27 לחוק המים. עם זאת יש עדיין עבודה בפרטים אל מול האזורים והמפיקים הפרטיים".

 

מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אבשלום (אבו) וילן, אמר בתגובה כי "מרבית הנושאים הגיעו לכלל פיתרון. אני מעריך שהמו"מ ייקח עוד מספר ימים. האוצר מנסה לתת תשובות בעקבות הבעיות שהתעוררו בעקבות תיקון 27, ונפגעו בעקבות העלאת מחירי המים בגליל העליון, עמק בית שאן ובעלי בארות פרטיות. לכל אלה ייקרו את המים באופן משמעותי. מדובר בסוג של הסכם מים חדש שצפוי לעזור לבעיות שלהם כדי שימשיכו לקיים את החקלאות".

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "במסגרת הסכמות אלו, שגובשו גם בשיתוף נציגי רשות המים, יעביר משרד האוצר תמיכה לחקלאי ישראל בסך של למעלה מחצי מיליארד שקלים על פני החמש השנים הקרובות. המתווה מעגן מחדש את מדיניות הממשלה למחירי מים שוויוניים וסבירים לכל חקלאי ישראל, וזאת לצד סיוע ותמיכה באזורים בהם נדרשת השקעה להתמודדות עם המצב.

 

"עיקר התמיכה האמורה תוקצה עבור השקעות בחקלאות הישראלית, באופן שיאפשר את ההתמודדות עם שינוי מחירי המים, וצפוי להצעיד את חקלאות ישראל קדימה. בימים אלו יושבים הצדדים להשלמת הפרטים בתוכנית התמיכה האמורה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים