שתף קטע נבחר

החשוד אמר שאין לו כסף לאוכל, והשופט שלף מכיסו 200 שקלים

דר רחוב בשנות ה-50 לחייו נעצר באילת בחשד שגנב תיק במלון, ודווקא בדיון על שחרורו ממעצר חשף את המצוקה שבה הוא שרוי: "אין לי כסף לאכול, אם אשתחרר - שוב איעצר". השופט לא נשאר אדיש, נתן לחשוד כסף ומתח ביקורת גם על הרשויות שלא מסייעות לאדם הזקוק לאשפוז פסיכיאטרי

בשבוע שעבר עצרה המשטרה דר רחוב בשנות ה-50 לחייו בחשד לגניבה, ולאחר שסיפר בבית המשפט על מצוקתו - השופט גל שלמה טייב מבית משפט השלום באילת לא נותר אדיש, שלף 200 שקלים מכיסו ומתח ביקורת על הרשויות.

 

לפי החשד, דר הרחוב, בעל רקע פסיכיאטרי, גנב תיק בספא של מלון דן באילת. הוא נעצר בחשד לגניבה והפרת הוראה חוקית לאחר שנצפה באזור הטיילת, אף שהוצא לו צו הרחקה. לאחר שנחקר מעצרו הוארך, ובסוף השבוע ביקשה המשטרה לשחרר את החשוד ולהרחיקו מהעיר אילת.

ארכיון (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
ארכיון(צילום: ג'ורג' גינסברג)
 

השופט גל שלמה טייב ()
השופט גל שלמה טייב

"אין לי כסף לאכול", אמר החשוד בדיון בשחרורו בבית משפט השלום באילת בפני השופט גל שלמה טייב. "המשמעות של השחרור שלי זה שאני שוב איעצר. אני אמור לקבל קצבת נכות עוד כמה ימים".

 

בנקודה הזו עצר השופט טייב את הדיון, הוציא מכיסו 200 שקלים ונתן אותם לחשוד. "יש לשים לב שלחשוד אין בפיקדון סכום כסף שיאפשר לו יציאה מהעיר אילת, ואף לא יכולת לממן מנה בסיסית של אוכל. בית משפט נתן לחשוד סכום של 200 שקלים", נכתב בהערת בית המשפט.

 

השופט הורה על שחרורו של החשוד, אבל לא לפני שמתח ביקורת גם על התנהלות הרשויות. בהחלטתו ציין כי צר לו שהוא נדרש להחליט בעניינו של החשוד, לאחר שפסיכיאטר שבדק אותו סבר שהוא זקוק לאשפוז כפוי בשל מצב פסיכוטי. "בית משפט אינו יכול להאריך מעצר רק בשל הצורך בבדיקה פסיכיאטרית בתנאי אשפוז", ציין השופט. "ראוי כי הפסיכיאטר שבדק את החשוד או כזה המוסמך לעשות כן יורו במקום על אשפוז כפוי במסלול האזרח".

 

"השופט הבין את המצוקה הקשה של מרשי", אמר סנגורו של החשוד, עו"ד נמרוד אבירם מהסנגוריה הציבורית. "הוא פעל ברגישות ובחמלה".

 

עו"ד הילה שפרלינג, הסנגורית הציבורית המחוזית במחוז דרום אמרה בתגובה: "הביקורת של כבוד השופט טייב תמציתית נוקבת ומדויקת. פעם אחר פעם מובאים לבית המשפט אנשים חולים הזקוקים לאשפוז ולטיפול פסיכיאטרי. במקום להאריך מעצר ולנקוט בהליך פלילי, הדרך הנכונה יותר, הן מבחינה רפואית והן מבחינה חברתית-מוסרית, היא שהפסיכיאטר המחוזי יעשה שימוש, על פי הצורך, בסמכויות האשפוז הנתונות לו. בהחלטתו ובמעשיו בית המשפט הנכבד מפנה זרקור לסוגיה כאובה זו. מן הראוי שכלל המערכות יידרשו לסוגיה ולפתרונות הראויים לה. הסנגוריה הציבורית סבורה שהגיע הזמן שיוסדר מנגנון ראוי שיוביל למתן טיפול רפואי הולם ומהיר במקרים אלו וזאת במקום שימוש במעצר פלילי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים