שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    11 מבעבעים שכדאי להכיר לפני שהקיץ נגמר
    עושים בועות: צ'ילה, צרפת, איטליה, גרמניה וגם ישראל - הקיץ זה הזמן המושלם לפנק את עצמכם בכוס קרה מלאה בבועות מתפצפצות

    זה זמן רב שהמשקה העשיר בבועות מתפצפצות אינו רק מסמר הערב בארוחה חגיגית או באירוע משמח, אלא מככב בלא מעט אירועים משפחתיים, מפגשים חברתיים וסתם כך, ללא שום אירוע מיוחד. הוא אמנם נותר סמל להצלחה ולאושר, אבל כיום אפשר למצוא אותו במחירים זמינים ונגישים למדי. 

     

    לקראת שיאו של הקיץ וכמשקה אידיאלי לפיקניק של צהריים, הנה מיטב המבעבעים החדשים על המדפים בארץ שיקררו את האווירה וישמחו את החך.

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    כחול לבן

    כרמל, הסדרה האזורית, ברוט 2016

    לראשונה, משיק היקב הוותיק בארץ יין מבעבע משובח בסדרת הביניים. משילוב מסקרן בין ענבי שרדונה לפרנץ' קולומבר ותסיסה בשיטת שארמה - נוצר יין עוצמתי עם בשומת לימונית ירקרקה וטוסט קלוי, כשהפה חמצמץ ומתמשך. נהדר ליד כריכי פיקניק, סושי או קינוחי פירות. תמורה נהדרת למחיר: 55 שקלים.

     

    רמת הגולן, גמלא השמורה, ברוט NV

    גם היקב הצפוני והמכובד משיק יין מבעבע בסדרת הביניים, אלא שהפעם ללא שנת בציר ספציפית. אף של תפוח ירקרק

    עם פריחה סתווית לצד לחם קלוי, כשהגוף מבעבע באופן עדין יותר ומותיר סיומת של מתיקות מדומה וכייפית. נפלא לצד מאכלים מלוחים, דגים ואף קינוחי מאפים חמצמצים. 75 שקלים.

     

    תבור, פנינים, רוזה NV

    היקב מייצר בסדרה זו גם אדום מבעבע וגם לבן מבעבע, אולם הרוזה הוא המסקרן ביותר, כיוון שיוצר רק מענבי קברנה סוביניון שהושרו לזמן קצר על קליפתם. התוצאה - יין מתקתק, עדין, עשיר בפירות ובבשומת של פירות קיץ ופרחים רעננים. הפה חמוץ-מתוק ונותן בדיוק את השפיץ שצריך ביום קייצי וחם. 35 שקלים.

     

    דלתון, כנען, מוסקטו 2016

    בסדרה הבסיסית של היקב מושק יין על טהרת הענב מוסקט אלכסנדרוני, וניכר שזהו יין מתקתק מאוד ובעל אחוז כוהל נמוך יחסית. לאוהבי אף הנהנה מפירות הדריים ופריחת ורדים אל מול פה מרשים, סוכרייתי ובעל סיומת ארוכה. אידיאלי לצד גלידת וניל, אבטיח או סברס קר. 54 שקלים.

     

    צ'ילה

    אונדורגה, דמי סק NV

    אחד מהיקבים הגדולים ביותר בצ'ילה משיק יין חצי יבש, המופק רק מענבי שרדונה. צבעו קש חיוור, והאף מעלה ריחות טרופיים כיפיים, כשהפה מזכיר עוגת אגסים וטופי. יש גם גרסה יבשה ליין, לאוהבי הטעם של תפוח ירוק לצד חבושים. 49 שקלים.

     

    צרפת

    פול מאס, קרמאן דה לימו, רוזה NV

    אם חלמתם להגיע לדרום צרפת הקיץ, ומשום מה זה לא יצא, יין זה ייקח אתכם הכי קרוב שאפשר - יין שנוצר באותה שיטה בדיוק כמו שמפניה אמיתית, ואף מאותם ענבים, מפיק עושר אדיר של אשכולית אדומה ואפרסק בשיא הפריחה, וטעם ארוך ומלטף. נהדר לצד דגים כמו טונה אדומה או סלמון טרי. 85 שקלים.

     

    גרמניה

    בלו נאן, מבעבע עם עלי זהב NV

    היקב עם הלוגו של הנזירה הכחולה, שיינותיו מן הנמכרים ביותר בארץ, מציג בקבוק מוזהב ובתוכו יין מבעבע חצי יבש עם עלעלי זהב 22 קראט. היין עצמו חצי יבש ויוצר בשיטה המסורתית, כפי שעושים שמפניה. המשקה מבעבע באופן עדין, קליל, צעיר ומתאים גם לקחת לפיקניק רק עם קשית. נמכר במסעדות גם בבקבוקי 220 מ"ל. 25 שקלים.

     

    איטליה

    גנצ'יה, פרוסקו NV

    הפרוסקו מהיקב האיטלקי הוותיק בלב פיימונטה, מופק מענבי גלארה ומפגין בשומת מצויינת ללחם קלוי והדרים, כמו גם ניחוחות של תפוחים ירוקים וצהובים. הטעם בושמתי, עדין, חלק, טרי ונעים. הרב-גוניות, הקלילות והרעננות ינעימו את כל סוגי החך. 50 שקלים.

     

    גנצ'יה, ברוט NV    

    אותו היקב משיק גם יין יבש לחלוטין, אלא שכאן הטעם קליל ואף מרמז על מינרלים ופרחים, תוך שהוא שומר על יציבות ורעננות מיוחדת. היין נהדר לאוכל, הודות לרעננותו, ומשמש כאפריטיף מושלם. הוא גם יתאים לצד מנות דגים וסלטים קלים. 50 שקלים.

     

    פרונוטו, מוסקט וד'אסטי NV   

    יין כייפי, קליל ולא מתוחכם יתר על המידה. עם זאת, מושלם לפיקניק, או כשמתאספת חבורת חוגגים - קליל, תוסס ומתקתק. הכוהל נמוך באופן יחסי (5.5%), וטעמו נותר בפה לאורך זמן. 80 שקלים.

     

    מאסקיו די קאווליירי, פרוסקו אקסטרה דריי NV

    פרוסקו כייפי, עשיר מאוד בטעמים, נקי, רענן ופירותי מאוד. אופציה נוספת לקבל את האורחים הבאים לחגוג - רק צריך למצוא שפת נחל יפה ותיבת פיקניק מהודרת. 52 שקלים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "11 מבעבעים שכדאי להכיר לפני שהקיץ נגמר"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים