שתף קטע נבחר

לא רק המגנומטרים: יוסרו גם המצלמות שהוצבו בהר הבית

לפני שלושה ימים הציבה המשטרה מצלמות בכניסות להר הבית לקראת אפשרות שיפרקו את גלאי המתכות. בישיבת הקבינט הלילה, שבה הוחלט על הסרת המגנומטרים, הוחלט גם להוריד את המצלמות ולהשיב את המצב לקדמותו. בנט, שקד ואלקין התנגדו להחלטה. גורמים שנכחו בדיון: ברור שהסיפור הירדני השפיע

 


אין מגנומטרים. שער האריות, הבוקר (צילום: AP) (צילום: AP)
אין מגנומטרים. שער האריות, הבוקר(צילום: AP)

מחזירים את המצב לקדמותו: מלבד ההחלטה שהתקבלה לפרק את גלאי המתכות שהוצבו בכניסות להר הבית, הקבינט המדיני-ביטחוני החליט הלילה (ג') כי גם המצלמות שהותקנו בכניסות לפני שלושה ימים יוסרו. המשמעות היא שישראל הסכימה להשיב על כנו את המצב שהיה לפני הפיגוע שבו נרצחו שני שוטרים בהר הבית לפני כשבוע וחצי. השרים נפתלי בנט, איילת שקד וזאב אלקין הצביעו נגד ההחלטה להסיר את אמצעי האבטחה.

 

הורדת המגנומטרים והמצלמות לא הוצגה בדיון בקבינט כחלק מעסקה להשבת המאבטח הישראלי וצוות השגרירות מירדן, אולם משתתפים בדיון אמרו שהיה ברור להם שזה חלק מהעניין ושיש גם שיקולים שקשורים להחזרתו המהירה של המאבטח ולסיום המשבר עם ירדן.

 

 
 
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

כעת מתברר גם כי כבר בעבר התבקשה המשטרה להכין תוכנית שתכלול הצבת מגנומטרים בכניסות להר הבית. לאחר הפיגוע שבו נרצחו השוטרים האיל סתאוי וכמיל שנאן הוחלט להוציא את התוכנית לפועל. יש לציין כי לא המשטרה היא שהמליצה על הצבת המגנומטרים אלא רק הוציאה לפועל את התוכנית שתוכננה כבר בעבר.

 

מתפללים שהגיעו לשערי הכניסה למתחם הר הבית אמרו הבוקר כי אין בכוונתם להיכנס כל עוד גם המצלמות יישארו במקומן. הם הבטיחו להמשיך את המאבק. בתוך כך התכנסו אנשי הווקף לדון בנהלים החדשים ובחלופה למגנומטרים, שכוללת אמצעי בידוק מתקדמים בעלות של 100 מיליון שקלים. המתפללים ממתינים להוראת הווקף. בתנועת פתח כבר הוציאו כרזה שמתנגדת גם היא להצבת מצלמות. גורם בווקף אמר עוד לפני שנודע על הסרת המצלמות כי גם החלופה הזו לא מניחה את דעתם.

 

 

הסרת המגנומטרים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הסרת המגנומטרים(צילום: AFP)

 

שרת התרבות והספורט מירי רגב אמרה: "החלטת הקבינט היא החלטה מצערת. לא צריך להיות מומחה בביטחון כדי להבין שלמגנומטר יש אפקט התרעתי וביטחוני".

 

ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) אמר כי ההחלטה היא "התקפלות וכניעה לטרור. ההנהגה התקפלה וסיפקה ניצחון לטרור ולאלימות". לדבריו, "מנהיגות נבחנת ביכולת לקבל החלטות נכונות וטובות לטווח הארוך גם אם הן לא פופולריות בטווח המיידי. כעת הערבים מבינים שטבח במשפחה יהודית היה כדאי ויכול לקפל אותנו". הוא הוסיף: "אני שמח על גילוי המנהיגות של השרים בנט, שקד ואלקין, שעל פי הפרסומים העדיפו את האינטרס הביטחוני על פני הפופוליזם והצביעו נגד מהלך הכניעה".

 

"ניצחון למאבק ולהפגנות של הציבור הפלסטיני"

ח"כ הכנסת מסעוד גנאים אמר כי הסרת המגנומטרים היא "ניצחון למאבק ולהפגנות של הציבור הפלסטיני, וגם ניצחון לעמידה האיתנה של ההנהגה הדתית, אנשי הווקף וההנהגה הפוליטית בירושלים במיוחד". בהתייחסו להשתלשלות העניינים מאז פיגוע הירי בהר הבית אמר גנאים: "הבעיה מההתחלה הייתה הניסיון של ממשלת ישראל לנצל את האירוע מה-14 ביולי כדי לקבוע עובדות חדשות בשטח שהוא שטח כבוש. כל דבר חדש בכניסה או בשטח המסגד צריך להיות בהסכמה, מקובל על ההנהגה הדתית והפוליטית ועל הציבור הערבי-פלסטיני".

 

ח"כ ג'מאל זחאלקה, יו"ר סיעת הרשימה המשותפת, גינה את הצבת המצלמות מול שערי מסגד אל-אקצה: "זו פרובוקציה חדשה של נתניהו והתגרות נוספת במתפללים הפוקדים את המסגד". הוא בירך על הסרת המגנומטרים וקרא להחזיר את השליטה בשערי אל-אקצה לווקף המוסלמי בלי אמצעים אלקטרוניים: "אל-אקצה וירושלים המזרחית הם שטח כבוש ומה שחל עליו זה הדין הבינלאומי ולא החוק הישראלי. רק סיום הכיבוש יביא לסיום המאבק בכיבוש ולרגיעה אמיתית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
אין מגנומטרים
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים