שתף קטע נבחר

עושים רושם: כך תציגו עצמכם בראיון עבודה

מזל טוב, קורות החיים שלכם הגיעו ליעדם, זומנתם לראיון עבודה ועכשיו חובת ההוכחה היא עליכם: איך תוכיחו למגייסים שאתם האדם הנכון לתפקיד, ואיך לא תפלו במלכודות עתיקות כמו "מה החיסרון שלך?" טור שני בסדרה

בשיתוף Alljobs

 

הזמן הממוצע שמוקדש לכל קובץ קורות חיים הוא כחצי דקה, לכן אם זומנתם לראיון, אתם יכולים לטפוח לעצמכם על השכם. קרוב לוודאי שלפחות על הנייר יש לכם את מה שצריך כדי לאייש את התפקיד המבוקש. עכשיו רק נותר להגיע ולגבות באופן אישי את הרושם שנוצר. בכתבה הקודמת גילינו מהם 4 הדברים שכל מעסיק ירצה לדעת עליכם, כשהראשון הוא מי אתם?

 

לפעמים משווים בין ראיון עבודה לשיחה או אפילו לדייט, אבל חשוב לזכור שהאינטראקציה היא עדיין מקצועית ועסקית. מראיינים טובים יודעים ליצור אווירה ניחוחה, אז שימו לב לזה ואל תגידו דברים שאחר כך תצטערו עליהם. כמו כן אם יש לכם דברים שחשוב לכם שידעו, אל תשכחו אותם, כי קרוב לוודאי שלא יהיה לכם "דייט" שני. הנה כמה שאלות היכרות שתיתקלו בהן בצורה זו אחרת בכל ראיון.

 

ספר לי קצת על עצמך

מועמדים רבים מתקשים לענות על שאלה זו, בעיקר כי הם לא מבינים מה המראיין רוצה לשמוע. חשוב למסור מידע שרלוונטי לתפקיד אליו אתם מתראיינים. זו לא הזמנה להיסחף בסיפור חייכם. כדאי למקד את התשובה על ציר הזמן: ציינו מה תפקידכם הנוכחי/האחרון, את הרקע שלכם, מאיזה עולם אתם באים ומה אתם מחפשים כיום (מה תרצו לעשות בעתיד הקרוב).

 

לדוגמה: "הי אני דנה, התחלתי כנציגת שירות בחברת סלולר גדולה, ותוך כדי כך למדתי לתואר ראשון בכלכלה. לאחר מכן נפתח בחברה תפקיד של אנליסט אותו מילאתי שלוש שנים וכעת אני מחפשת את האתגר הבא שלי בחברה גדולה יותר". נסו להכניס את ההסבר למסגרת של שתי דקות לכל היותר, נמצא שרוב האנשים יאבדו את הקשב מעבר לכך. תתאמנו על זה!

ראיון עבודה. עזרו למראיין (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
ראיון עבודה. עזרו למראיין(צילום: Gettyimages)
 

למה כדאי לנו להעסיק אותך?

זו גם בדיוק השאלה שהמראיינ/ת מנסה לענות עליה, לכן כדאי שתעזרו לו/ה. התמקדו בשלוש תכונות שלכם שמשמעותיות לתפקיד, ואם אפשר תנו דוגמה, כיצד התכונות האלה באו לידי ביטוי בעבר במילוי משימה דומה. דוגמה טובה שמוצגת כסיפור טוב, יוצרת עניין וגורמת למראיין להכיר אתכם יותר לעומק. לכן כדאי מאוד לחשוב על התכונות החשובות לתפקיד ועל דוגמאות מבעוד מועד. שתי דוגמאות טובות זה די והותר.

 

מדוע את/ה רוצה לעבוד כאן?

קודם כל כדאי שבאמת תרצו, חברות מעדיפות תמיד להעסיק אנשים שנלהבים לעשות את התפקיד. "פאשן" קוראים לזה, ולפעמים זה יותר חשוב מקבלות. התלהבות, עניין אמיתי, ורצון ללמוד את החברה - אם יש לכם את זה באופן טבעי, אין סיבה להסתיר זאת. ואם להיפך, קצת הלכתם לאיבוד בתהליך חיפוש העבודה, ואתם לא סגורים על אופי התפקיד או החברה, הקפידו לעשות שיעורי בית, ומצאו את הנקודות שהכי מדברות אליכם.

 

אף אחד לא רוצה להרגיש שבוחרים בו כפשרה. עוד טיפ קטן: אם עד סוף הראיון תהיו בטוחים שגם אתם ממש תשמחו לעבוד במקום שאתם מתראיינים אליו - תאמרו זאת באופן ברור: "אני אשמח לקבל את התפקיד הזה", "אני אשמח לעבוד כאן". אולי זה מפתיע, אך זה בכלל לא ברור מאליו, ומועמדים שלא מראים התלהבות יכולים להפסיד לטובת מי שכן.

 

מה החסרונות שלך?

עשו לעצמכם טובה, אל תגידו שאתם פרפקציוניסטיים או וורקוהוליקים, שלוקחים את העבודה הביתה. לכל היותר תישמעו כמו קלישאה, ותוכיחו שאתם לא יצירתיים במיוחד. גם אם אתם באמת לוקחים את העבודה הביתה.

 

לכל בן אדם, גם למראיינ/ת שמולכם - יש חסרונות, אף אחד לא מושלם. מה שחשוב בשאלה כזו הוא לציין חיסרון שלא פוגע קריטית ביכולת שלכם לבצע את התפקיד הספציפי בצורה טובה. כמו כן כדאי לתת דוגמה לחיסרון שלכם, שאתם מודעים אליו, ומתמודדים איתו.

 

לדוגמה: קרן היא מטפלת בבעלי חיים, אבל יש לה בעיה אחת, היא לא זוכרת שום דבר בלי היומנים שלה. בראיון היא אמרה שהיא רושמת כל דבר, ולו הפעוט ביותר, ומכניסה אותו לטלפון הנייד שמסונכרן עם כל המיילים שלה. ככל הנראה החיסרון הזה לא יעמוד בין קרן למשרה החדשה, אבל מה אם הייתה מתראיינת לתפקיד של מזכיר/ת מנכ"ל? הרי מי ירצה לתת למישהי שבקושי משתלטת על הלו"ז של עצמה לנהל לו את היומן?

 

לכולנו יש חסרונות. אל תשמעו כמו קלישאה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לכולנו יש חסרונות. אל תשמעו כמו קלישאה(צילום: shutterstock)
 

מכיוון שזו שאלה קלאסית, ניתן לשאול אותה בכל מיני צורות: אם ניתן לך אימון/קורס כלשהו על חשבון החברה - מה תרצה לשפר בעצמך? אל תגידו מאמן כושר, הכוונה כאן היא לשיפור מיומנות רלוונטית לתפקיד, למשל: "הייתי רוצה לחזק את היכולת לדבר בפני קהל". לרוב האנשים לא מדובר במשימה פשוטה, אבל אם אתם מתראיינים למשרת מנכ"ל או לצוות בידור - מן הסתם תבחרו בחסרונות אחרים.

 

"מה הקולגות יאמרו עליך?"

המראיין בעצם שואל אתכם מי אתם, מה החוזקות שלכם, כיצד אתם מגדירים את עצמכם או הייתם רוצים להיתפס בעיני עובדים אחרים. אם ניתן לאמת את הדברים - למשל שממליצים שלכם או העובד שהגעתם דרכו במקרה של "חבר מביא חבר" יציגו אתכם בצורה דומה, הדבר יכול רק לעזור. היו כנים, ייתכן שהמגייס עצמו אכן יבקש המלצות או בירר עליכם קודם לכן.

 

הציגו צדדים חיוביים שאולי טרם יצא לכם להציג באמצעות השאלות האחרות, והדגישו את הבידול שלכם. תכונות כמו "יחסי אנוש טובים" לא מבדלים אתכם בתפקיד שזו לא דרישה מרכזית בו, נדיר שעובד בכלל יחשוב שאין לו יחסי אנוש טובים, ואילו תכונה כמו "מקצועיות" - היא תכונה גנרית שמצופה מכל עובד. חשבו מה באמת מייחד אתכם ומה אתם מביאים לתפקיד?

 

ברוב המקרים, לאחר שהצגתם את עצמכם בצורה טובה - כלומר כזו שלא מותירה ספק לגבי הרלוונטיות שלכם לתפקיד - בשלב הזה המראיין ירחיב על החברה ועל התפקיד שאליו מייעדים אתכם.

 

 

הכותבת היא מנהלת תוכן קריירה וגיוס באתר AllJobs

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים