שתף קטע נבחר

טרנסג'נדרים במדים זועמים וכואבים: "פיטרו אותנו בציוץ בטוויטר, ניאלץ לחזור לארון"

חיילים טרנסג'נדרים בעבר ובהווה סוערים בעקבות הודעת טראמפ בטוויטר שאינם כשירים לשרת בצבא ארה"ב. סוכנות הידיעות AP מביאה את סיפוריהם

 

 

קצינה לשעבר בחיל הים האמריקני אמרה שהיא זועמת על דבריו של הנשיא דונלד טראמפ שטרנסג'נדרים כמוה אינם כשירים לשרת בצבא. חייל טרנסג'נדר אחר אמר שהוא לא ייתן שיזרקו אותו מהצבא ללא ממאבק.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

חיילים טרנסג'נדרים בהווה ובעבר סוערים בעקבות החלטתו של נשיא ארצות הברית לאסור את השירות הצבאי על טרנסג'נדרים. סוכנות הידיעות AP מביאה את סיפוריהם:

 

 

 

 

"להט"בים למען טראמפ". עצרת בחירות באוקטובר 2016 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
"להט"בים למען טראמפ". עצרת בחירות באוקטובר 2016(צילום: gettyimages)

"פגיעה בערכי הצבא"

פאולה מ' ניירה, שעזבה את הצי האמריקני ב-1991 ועברה ניתוח לשינוי מין עם סיום שירותה הצבאי, אמרה שהיא זעמה על הכרזתו של טראמפ אתמול בטוויטר שלו. האיסור החדש העלה אצל ניירה, שהייתה בשירות בעת פיגועי הטרור ב-11 בספטמבר 2001, זיכרונות רעים מן העבר. היא אמרה שהמפקד העליון של הכוחות המזוינים שולח מסר שהמדינה לא רוצה טרנסג'נדרים בצבא. "אסור אף פעם לומר למישהו שמוכן להתנדב להגן על המדינה שלנו שהוא אינו מתאים בגלל דעות קדומות של אנשים אחרים, אפשר לומר במקרה של צורך צבאי", אמרה ניירה.

 

"טרנסג'נדרים הולכים להסתיר את הזהויות שלהם". ונסה שרידאן, חיילת לשעבר בחיל האוויר האמריקני  (צילום: AP) (צילום: AP)
"טרנסג'נדרים הולכים להסתיר את הזהויות שלהם". ונסה שרידאן, חיילת לשעבר בחיל האוויר האמריקני (צילום: AP)

"אשיב מלחמה"

רודי אקבריאן, בן 26, אמר שהוא לא יעזוב את הצבא ללא מאבק. "אני רק משרת כחייל רגיל כמו כל אחד אחר", הוא אמר. לדבריו, מפקדיו בצבא תמכו בו כשעבר ניתוח לשינוי מין מגבר לאישה. "כלום פגועים. כולם מפחדים", אמר אקבריאן. "אנחנו מדברים כאן על חיי אנשים. אנשים שהתגייסו לפני קרוב ל-20 שנה ועכשיו נמצאים 18 או 19 שנה בתפקיד ולוקחים מהם את זה ולא נותנים להם לפרוש?".

 

"שבורת לב"

אליין קופק בת ה-48, קצינת מודיעין בצי האמריקני בשנים 1995-1992, סיפרה שהיא חשה "שבורת לב" לאחר ששמעה על הציוץ של טראמפ. בשנת 2013 היא עברה ניתוח לשינוי מין. "פשוט התעצבתי בשביל המלחים והחיילים הטרנסג'נדרים שמשרתים היום ברחבי העולם ובצורה לא אנוכית מקריבים את עצמם כדי להגן על המדינה שלנו", אמרה קופק, שמתגוררת באורנג', ניו ג'רזי.

 

"טרנסג'נדרים ייאלצו לחזור לארון"

ונסה שרידאן, חיילת לשעבר בחיל האוויר האמריקני, אמרה שטרנסג'נדרים תמיד שירתו בצבא, אבל כעת הם הולכים להסתיר את הזהויות שלהם אם תהיה מדיניות חדשה כלפיהם. "הדאגה הגדולה ביותר שלי כעת הולכת להיות שטרנסג'נדרים ייאלצו לחזור לארון", אמרה שרידאן, שכיום עומדת בראש מרכז קהילתי בשיקגו למען טרנסג'נדרים.

 

"התעצבתי בשביל המלחים והחיילים הטרנסג'נדרים שמשרתים היום ברחבי העולם ובצורה לא אנוכית מקריבים את עצמם כדי להגן על המדינה שלנו". אליין קופק (מימין), קצינת מודיעין לשעבר, עם רעייתה קתי ברנאן (צילום: AP) (צילום: AP)
"התעצבתי בשביל המלחים והחיילים הטרנסג'נדרים שמשרתים היום ברחבי העולם ובצורה לא אנוכית מקריבים את עצמם כדי להגן על המדינה שלנו". אליין קופק (מימין), קצינת מודיעין לשעבר, עם רעייתה קתי ברנאן(צילום: AP)
 

"להיוץ מפוטר בציוץ בטוויטר"

קפטן ג'ייקוב אליעזר בן ה-31, שמשרת במשמר הלאומי בקנטאקי, לקח חופש מעבודתו כמטפל כדי לעכל את ההתפתחויות האחרונות. "להיות מפוטר על ידי ציוץ. בכנות, זה היה מזעזע למדי", הוא אמר.

 

"חוששים לעתיד"

שיין אורטגה, טרנג'נדר מלוס אנג'לס, שירת במשך יותר מעשור כלוחם בחיל הנחתים (מארינס). לדבריו, חיילים שמאלצים אותם לעזוב עשויים להיחשב למי שעזבו את הצבא בגלל התנהגות לא הולמת, והדבר יעמיד בסיכון את ההטבות שלהם כחיילים משוחררים וכן את העתיד שלהם.

 

"בחברה האמריקנית זה שווה ערך לכך שמרשיעים אותך בעבירה פלילית", אמר אורטגה בן ה-30, שעבר ניתוח לשינוי מין ב-2009, שבע שנים לפני שעזב את הצבא לאחר שהוצב כמה פעמים במשימות קרביות בעיראק ובאפגניסטן. "הם לא ייהנו מתעסוקה מכניסה", הוא אמר.

 

הפגנה נגד טראמפ בניו יורק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפגנה נגד טראמפ בניו יורק(צילום: רויטרס)

"השפעה על המשפחות"

בלייק דרמאן, קצין בחיל הים שמשרת בוושינגטון, אמר שהוא ימשיך בשירותו הצבאי "בלי קשר למה שנאמר" אתמול על ידי הנשיא טראמפ. "אנחנו החיילים הטרנסג'נדרים ממשיכים לבצע את העבודה שלנו", אמר דרמאן בן ה-36. "אנשים יודעים מי אנחנו ועכשיו זה הפך לעניין אישי, בייחוד שיש לך משפחות שהולכות להיות מושפעות מזה".

 

"הכי חשוב - לשמור על הגב של חברך"

אמה שין בן ה-41 שירתה בחיל הנחתים במשך 20 שנה ופרשה ב-2014. היא אמרה שחשה לחץ עצום לעבוד במדים תחת המדיניות הקודמות שאסרה על להטב"ים לשרת בצבא. "זה יוצר תהום בין החייל לבין העמית או העמיתה שלו במארינס", אמרה שין, שמתגוררת בקאסטל רוק, קולורדו. "מה שהכי חשוב הוא אם אתה שומר על הגב שלי במהלך קרב יריות", אמרה שין.

 

טראמפ עורר אמש סערה גדולה בארה"ב לאחר שצייץ בטוויטר שהוא אינו מסכים שטרנסג'נדרים יתגייסו לצבא ארה"ב. הסיבה לדבריו היא עלויות רפואיות גבוהות ו"שיבושים" שיטרידו את הצבא.

 

בציוץ בטוויטר כתב הנשיא: "אחרי התייעצות עם הגנרלים שלי והמומחים הצבאיים, אנא שימו לב שהממשל האמריקני לא יקבל או יאפשר לאנשים טרנסג'נדרים לשרת בשום תפקיד בצבא ארה"ב". הנשיא הוסיף כי "הצבא שלנו חייב להתמקד בניצחון מכריע ומוחץ, ולא יכול להיות מוטרד מעלויות רפואיות עצומות ומשיבושים שלהם יגרמו טרנסג'נדרים בצבא. תודה לכם".

 

ב-30 ביוני הודיע משרד ההגנה האמריקני על דחייה של חצי שנה בתחילת יישום המדיניות שתאפשר לשלב טרנסג'נדרים בצבא ארה"ב. יישום המדיניות היה אמור להיכנס לתוקפו בתחילת יולי, וההחלטה דחתה אותו לפחות ל-1 בינואר 2018. הדחייה אינה משפיעה על טרנסג'נדרים שכבר משרתים בגלוי בצבא, אך עוצרת את התהליך שהתחיל הפנטגון בזמן כהונת ברק אובמה. בפנטגון נשאלו היום על הודעתו של טראמפ - והפנו את הכתבים לבית הלבן.

 

בשנה שעברה הודיע שר ההגנה של אובמה, אש קרטר, על הסרה מוחלטת של המגבלות על שירות טרנסג'נדרים - ויאפשר להם לשרת מבלי שיצטרכו להסתיר את זהותם המינית ומגדרם. עד אותה הודעה נאלצו מי שמזהים עצמם כטרנסג'נדרים להישאר בארון כדי להימנע מהדחה, אבל הודעת שר ההגנה הסירה את האיום מעליהם. לפי ההערכות יש בין 2,500 ל-7,000 טרנסג'נדרים בצבא הסדיר ובין 1,500 ל-4,000 חיילי מילואים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
טראמפ בעצרת בחירות ב-2016
צילום: gettyimages
מומלצים