שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי: לחמעג'ון טלה

ארוחה שלמה במאפה אחד: ארז קומרובסקי אופה בצק וממלא אותו בתערובת בשר טלה טחון ומתובל - שילוב מושלם שיסגור לכם את הפינה של ארוחה שלמה

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

לחמעג'ון טלה

המרכיבים: 

לבצק -

1/2 ק"ג קמח פיצה

250 גר' בשר טלה, טחון דק

3/4 כפית זרעוני אניס

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית פלפל שחור גרוס

3/4 כפית מלח

150 מ"ל מים קרים

שמן זית, לשימון הקערה

למילוי -

3/4 ק"ג בשר טלה, טחון גס

1 בצל בינוני, מגורר דק

4 עגבניות, מגוררות דק

קורט קאיין או סודנייה, כתוש דק

1 כפית פפריקה מתוקה

קורט קינמון

מלח ים

פרוסות בצל

להגשה -

טחינה גולמית

עלי פטרוזיליה

 

 

אופן ההכנה:

  1. לשים יחד את הקמח, השמרים והמים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח, האניס, הפלפל ובשר הטלה וממשיכים בלישה עוד מספר דקות.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מעבירים את התערובת לקערה משומנת בשמן זית. מניחים בצד ל-1/2 שעה מנוחה.
  3. מחלקים את הבצק לעשרה כדורים, מכסים בניילון ומניחים בצד למשך שעה.
  4. מכינים את המילוי - מערבבים היטב את כל המרכיבים חוץ מפרוסות הבצל.
  5. מרדדים את כדורי הבצק דק ככל האפשר. מקפלים את הדפנות בעזרת האצבעות בתנועות גלגול וצביטה. מכסים בשכבת הבשר המתובל ומפזרים מעט פרוסות בצל.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר (אם אפשר 300, עדיף) על אבן אפייה או על תבנית מחוממת היטב. אופים במשך 12 דקות או עד שהמאפה זהוב ומוכן.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  7. מפזרים מעל עלי פטרוזיליה ומטפטפים טחינה גולמית. מגישים ואוכלים מיד.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
לחמעג'ון טלה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים