שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מסעדות שכדאי להכיר באזור שפלת יהודה
    לא ממש ירוק בעונה הזאת, אבל יש בו שלווה: אזור שפלת יהודה גדוש יישובים כפריים, שדות ושטחים חקלאיים, ואפשר גם לאכול שם טוב. בפעם הבאה שתהיו בדרך לאילת או כשתחפשו את הכלניות של החורף הבא - תדעו איפה אוכלים בשפלת יהודה

     

    צילום: לין לוי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    שפלת יהודה היא אזור כפרי ושלו שמאופיין בנופים חקלאיים. נכון, האזור לא ממש ירוק בעונה הזו של השנה, אך יש בו שלווה מדהימה, מושבים מוקפים שדות ואנשים שחיים בקצב אחר מהקצב המוכר של מרכז הארץ. באווירה הזו קל יותר להגשים חלומות: עסקים קטנים, ובהם עסקי מזון, שמאחוריהם סיפורים שכיף לגלות וטעמים שנשארים זמן רב לאחר מכן. 

    כמו בבית. ארוחת צהריים ב"פונדק ורדה" (צילום: מיטל סולומון) (צילום: יח"צ)
    כמו בבית. ארוחת צהריים ב"פונדק ורדה" (צילום: מיטל סולומון)
     

    מלבד האוכל הטעים שתמצאו כאן, המקומות האלה ישמשו אתכם בפעם הבא שתיסעו לאילת וגם כשתחפשו את הכלניות של החורף הבא. צאו לדרך, היא יפה.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

     

    אריאלה אילוש בישול ביתי

    אריאלה אילוש היא בשלנית מקסימה שכל חייה עבדה בהוראה. כשפרשה, החליטה להשקיע באהבה השנייה שלה - הבישול. היא מכינה את הפריקסה המפורסם באזור כולו (25 שקלים), עוגיות לחינה ומאכלים ביתיים עם טוויסט אישי שלה, שמפתיעים גם את מי שכבר ראה הכול.

    אילוש. אוכל ביתי משובח (צילום: לין לוי)
    אילוש. אוכל ביתי משובח(צילום: לין לוי)

    בין היתר תוכלו לטעום אצלה רולדת עוף שהיא ממלאת בקורנביף (!), מצפה בציפוי קריספי שעושה נעים בפה ואופה בתנור. אין לה תפריט קבוע, אבל לאחר שיחה קצרה עימה תפקידו את עצמכם בידיה ותיהנו מהמטעמים שהיא רוקחת במטבחה הפרטי.

     

    אילוש מכינה מארזי אוכל למסיירים באזור יער אמציה, והיא מביאה אותם עד למקום שבו נמצאים המסיירים. כמו כן היא מארחת בביתה הנעים לארוחות צהריים וערב (בתיאום מראש). אם אתם מזדמנים לאזור ביום שבת, חפשו את דוכן הפריקסה שלה בכיכר שבכניסה ליישוב שקף. הוא לא תמיד פתוח, אבל כשהוא כן - חובה לעצור ולטעום.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מושב שקף 050-2301080, כשר ללא תעודה

     

    Levy's BBQ - בית של בשרים מעושנים

    צוקית לוי היא פסיכותרפיסטית חובבת בישול, אפייה ואירוח ביתי. היא מארחת בביתה לסעודות מעושנות שכוללות 20-12 מנות המגיעות בזו אחר זו לשולחן. מלבדן תוכלו ליהנות גם מ-12 סוגים של בירות בוטיק ישראליות ומקינוח קטן בסוף הארוחה.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בן זוגה מסייע לה בעבודה עם שתי המעשנות שפועלות בחצר וגם בפריסת הנתחים לסועדים בזמן שצוקית, עם החיוך הענק שלה, עסוקה באירוח עצמו. הארוחה נפתחת בנשנושים שמגיעים למרכז השולחן וממשיכה במיני-פריקסה ממולא באונטריב שבילה 18 שעות במעשנה ומוגש לצד שווארמה מעושנת. אחר כך מוגש לשולחן גליל מעושן מבשר טחון ממולא בחלקי פנים שנח על ריבת חצילים. בגזרת התותחים הכבדים תמצאו כאן שוק אווז וספריבס וקינוח ביס מושלם לסיום הארוחה.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מחיר הסעודה המלכותית 200 שקלים, והיא זמינה לקבוצות בהזמנה מראש במהלך השבוע. בימים חמישי ושישי צוקית פותחת את ביתה לאירוח שאינו מצריך התארגנות לקבוצה (אך כן דורש הזמנת מקום), וכולם מוזמנים להירשם, להגיע וליהנות מהאווירה הביתית המיוחדת שבחצר הירוקה.

     

    מושב מנוחה 050-8839150‏, חמישי 21:00, שישי 19:00, לא כשר

     

    אלטע בוטיקפה

    בית קפה וחנות יד שנייה שממוקמים בקומה השנייה של בית פרטי. לחנות יש טרסת שמש משלה ולמסעדה יש מרפסת מוצלת ומטופחת שמשקיפה על נוף יפהפה. בעבר שימשה הקומה הזו לסטודיו קרמיקה של הפסלת והאומנית רזיה יחזראלי, שבו נהגה להעביר סדנאות פיסול. כשהבינה שיש ביקוש רב לאוכל, החליטה להגיש לתלמידים שלה כריכים - ובהמשך הפכה את הסטודיו לבית קפה שבו היא מארחת בתיאום מראש. הסטודיו, אגב, עבר למקום אחר.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    אפשר להגיע לרזיה לסדנת צחוק ולארוחה קלה - או לסדנת פיסול ולארוחה. אפשר גם סתם להתקשר ולעדכן שאתם בדרך, והיא תשמח לקבל אתכם ולהגיש לכם סלטים (38 שקלים ליחיד, 48 שקלים למנה זוגית), ארוחת בוקר (70 שקלים ליחיד, 130 שקלים למנה זוגית), שקשוקה (49-45 שקלים), בורקס (42 שקלים), סנדוויצ'ים (29 שקלים), טוסטים (42 שקלים), קישים (52-50 שקלים), פסטות (45-38 שקלים) ועוגות (37-19 שקלים).

     

    אליאב 054-5373153‏, כשר

     

    Africans

    מה שהיה פעם "הביסטרו של מייק ושרון" הפך ל-Africans, ביסטרו דרום-אפריקני שבו מגישים את מנת הדגל הלאומית "באני צ'ואו" - חצי כיכר לחם מרוקנת מתוכהּ וממולאת בתבשיל קארי-ירקות פיקנטי. מנה שמרפדת את הבטן למשך כל היום.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בימי חמישי מציעים כאן דיל בשרי מטורף ב-150 שקלים, שבמסגרתו מקבלים פלטה בשרית זוגית עם ארבעה נתחי בשר שונים במשקל כולל של 600 גרם. בנוסף, מתקיים ביום הזה מבצע של 1+1 על כל הבירות.

     

    קיבוץ גלאון 08-6872500, ראשון-שבת 22:00-10:00, לא כשר

     

    השמורה 215

    בכניסה לשמורת פורה, שנמצאת בהמשך לירידה מהכביש המהיר, מסתתר לו אחד המקומות הטעימים בארץ, ששמו הוא מספר הקילומטרים המפרידים בינו לבין אילת. המקום שייך לבני גל, שמגיע לכאן מדי בוקר, מקים את המתחם מאפס, פורס את הצלייה, מוציא את שולחנות העץ המקושטים ומכין את המקום לקראת הלקוחות. 

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    גל מכין כאן כריכים שונים שעלולים לגרום לכם להתמכרות קשה - עם חביתה, שקשוקה, טונה או שניצל (27-22 שקלים). הוא אורז אותם בתוך לחמניית בגט ענקית, מושחמת קלות על המחבת. מלבד השקשוקה או החביתה הוא יטמון בתוכם תוספות מפתיעות ומשדרגות כמו סלט כרוב שהכין באותו הבוקר או בוטנים שמתלווים לכל חביתה. התוצאה היא כריך שלא תצליחו להפסיק לזלול ובטח שלא תצליחו לשכוח לאורך כל היום (ואולי גם אחר כך), ותרצו לאכול שוב ושוב (התמכרות - כבר הזכרנו, לא?).

    גל. מכניס את הנשמה לכריך (צילום: לין לוי)
    גל. מכניס את הנשמה לכריך(צילום: לין לוי)

    את הכריך כדאי לאכול במקום, בעודכם צופים בנוף העוטף את המתחם מכל הכיוונים. חובה לטעום את הקפה השחור, שאת התערובת שלו גל מכין בעצמו, והוא יוגש לכם עם הביסקוטי המושלם של אשתו. מלבד הכריכים המופלאים מציעים כאן גם בורקס (22 שקלים), חביתת "שלמות" (22 שקלים), שקשוקה כפרית (27-22 שקלים), מלבי חלומי (12 שקלים) ומוזלי (14 שקלים). בנוסף, נהגי המשאיות מקבלים כאן כרטיסייה לשבעה כריכים + כריך שמיני בחינם.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בכניסה לשמורת פורה 054-7920182‏, ראשון-חמישי 17:00-8:00, לא כשר

     

     

    פיצה גלעד

    גלעד רוזנבלט היה ילד שלא אהב לאכול כמעט כלום. אחרי שהשתחרר מהשירות הצבאי, עבד במשך חצי שנה יחד עם אביו בחקלאות וכשהבין שזה לא בשבילו - החליט לפתוח פיצרייה. מאז עברו עשר שנים וגלעד עדיין עושה פיצה, באותו המקום בדיוק. והפיצה שלו, אם שאלתם, היא מהטובות שתטעמו.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מקומות הישיבה כאן נמצאים מתחת לסוכה לבנה ורחבה שצופה לנוף יפהפה, והמטבח ממוקם ממש מאחוריה, בתוך מכולה שהוסבה למטבח מאובזר עד היסוד. אשתו של רוזנבלט, פרי, עוזרת לו בכל ההכנות וגם מארחת את האורחים בסוכה. הוא, מצידו, אחראי על הפיצה, שאותה הוא מכין לפי מתכון של הדודים שלו. הפיצה הזו בעלת בצק דק אך לא אוורירי (גם לא בקצוות), ובסופה הקראסט דקיק וכיפי.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    הפיצה הלבנה (40 שקלים לפיצה אישית, 60 שקלים לפיצה משפחתית ו-81 שקלים לפיצה ענקית) עם אגסים, גבינת עיזים ובזיליקום טרי היא מהטובות שתטעמו, וכך גם קרפצ'ו סלק מושלם וסלט קפרזה (36 שקלים) עם גבינת באפלו ועגבניות שרי מתוקות מסוג "יובל".

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
      

    בימי שישי הפיצרייה פתוחה גם בשעות הבוקר, ולכבוד זאת מציעים שם כנאפה זוגית (40 שקלים). הכנאפה הזאת, שהיא מהטובות שטעמנו, שווה לבדה את הנסיעה לאזור. הגבינה שממלאת אותה מעניקה למנה מליחות עדינה, והסירופ שעוטף אותה מתוק בדיוק במידה הנכונה. התוצאה היא כנאפה מעודנת ומאוזת בטעמיה, שכיף לאכול גם ביום שלמחרת. לרגישים לגלוטן - מגישים כאן פיצה ללא גלוטן (65 שקלים), ואם אתם מחפשים תוספות מעניינות על הפיצה - בקשו את המוצרלה המעושנת. לא תצטערו.

     

    מושב שקף 054-2207753, ראשון-חמישי 23:00-17:00, שישי 16:00-10:00, כשר עם תעודה

     

    חוות אלה

    חוות בודדים ששייכת לעירית וצדק ונחשבת לאחת החוות היפות בארץ. בחווה גדל עדר עיזים אורגני, ומשמעות הדבר היא שהעיזים רועות כל השנה במרעה טבעי. בעונת החורף והאביב ניזונות העיזים מעשב ירוק וטרי, ובקיץ - מהצמחייה הרב-שנתית שצומחת באזור.

     (צילום: יורם אשהיים)
    (צילום: יורם אשהיים)

    מהחלב של העיזים הללו מייצרים במקום יוגורט עיזים ומבחר גבינות - חצי קשות וקשות. הייצור נעשה בתהליכים מסורתיים ומחלב עיזים מלא וטרי, ללא שימוש בחומרים משמרים או בתוספים, כדי לשמר את הסגולות של החלב.

     

    כמו כן מגישים כאן ארוחת בוקר שכוללת את לחם הבית, גבינות תוצרת החווה, מבחר סלטים, מטבלים, יוגורט עם גרנולה ותה צמחים. מחיר הארוחה ליחיד - 80 שקלים, ולזוג - 120 שקלים. מציעים כאן גם סיור בדיר העיזים בעלות נפרדת של 40 שקלים לאדם, ויש אפשרות לערוך פיקניק בשטח החווה עם המוצרים שנמכרים בחנות שצמודה לדיר.

     (צילום: יורם אשאיים)
    (צילום: יורם אשאיים)
      

    שמריה 08-9918229, 054-6431409/7‏ (בתיאום מראש), כשר ללא תעודה

     

    פונדק ורדה

    מסעדת פועלים שפתחו בני הזוג ורדה ואריה בצלאל לפני כ-50 שנה. מדובר בפנינה מיתולוגית השוכנת בצומת מסמייה (ראם), שמגישה תבשילים ביתיים, מרקים, בשרים על האש וסלטים. אם תזדמנו למקום, אל תפספסו את מנת הדגל האמיתית, "פופאי בפיתה" (18 שקלים לפיתה עם חביתת ירק, ו-43 שקלים לארוחת בוקר) - פיתה עם חביתת ירק שמוגשת עם סלט טרי, טחינה, טונה, פלפלים קלויים, ממרח זיתים ושתייה קלה או חמה. המנה הזו היא-היא שהעניקה למקום את מעמדו בקרב הפודיז.

     

    בימי שישי מכינים כאן אוכל ביתי לשבת, והתפריט עשיר במיוחד ומציע מנות בשר, דגים ואת כל סוגי התוספות האפשריות, מאורז ועד בורגול.

     

    צומת ראם 08-8502653, ראשון-חמישי 19:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר

     

    לה טרה פרומסה

    ביקב של סנדרו פלגריני - בן למשפחת אצולה איטלקית - ושל אשתו אירית, ששורשיה בקוצ'ין (הודו), פועלת מסעדה שבה מגישים השניים שילובים מעניינים בין המטבח האיטלקי למטבח הקוצ'יני. לאחרונה הם רכשו מעשנה, ובימי שישי, בין השעות 16:00-12:00 ו-22:00-19:00 הם עורכים במקום חוויית בשרים מעושנים ויין המכונה Low and Slow.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    ביתר הזמן מציעים שם מנות איטלקיות מושלמות כמו כבדי עוף א-לה ונציאנה (46 שקלים), שקדי עגל ופטריות מלך היער (51 שקלים), לזניה ראגו (75 שקלים), קנלוני תרד וריקוטה (65 שקלים) וגם טירמיסו. בגזרת המנות הקוצ'יניות של אירית כדאי לטעום כאן את הטריו סלטים קוצ'יניים (35 שקלים) ווטיצ'יזה – דג (פילה) ברוטב עגבניות פיקנטי (89 שקלים).

     

    קיבוץ גת 050-5684775, חמישי 22:00-19:00, שישי 16:00-12:00, 22:00-19:00, שבת 17:00-12:00, לא כשר

     

    כרמים

    מסעדת השף היחידה שפועלת באזור, שבראשה עומד השף סהר רפאל. רפאל מגיש כאן מבחר ארוחות בוקר בין השעות 12:00-9:00, ארוחות עסקיות בצהריים (החל מ-69 שקלים) ותפריט ערב יצירתי שכולל מנות כמו ירקות צלויים על קרם לבנה (54 שקלים) בקלאווה טלה (48 שקלים), שרימפס ארגנטינאי (54 שקלים), שווארמה שייטל (52 שקלים), ניוקי פילה מרסלה (79 שקלים), צלעות טלה בלדי (129 שקלים), פילה דג מפוספס (109 שקלים) ונתחי בשר פרימיום שעוברים יישון במקום.

     (צילום: שי בן אפרים)
    (צילום: שי בן אפרים)

    לאחרונה עברה המסעדה שינוי מבורך, וכיום היא מקדמת את תרבות היין בשמה החדש "כרמים Food & Wine". מדי פעם מתקיימים בה ערבי פירות ים וערבי ויסקי, ומדי יום שלישי עורכים במקום ערב נשי שבו אפשר לחגוג עם 1+1 על כל הקוקטיילים.

     

    התפריט של המסעדה משתנה מדי עונה, והמשמעות היא שבכל פעם שתגיעו לאכול כאן - תיתקלו במנות חדשות שלא טעמתם קודם לכן.

     (צילום: שי בן אפרים)
    (צילום: שי בן אפרים)
     

    דרך הגורן סגולה 08-8505859, ראשון-שבת 23:00-9:00, לא כשר

     

    פסטיבל בית גוברין, שיתחיל מחר (3 באוגוסט) ויימשך עד ה-19 באוגוסט בשפלת יהודה (מועצה אזורת לכיש ומועצה אזורית יואב), הוא הזדמנות נהדרת להגיע לאזור ולסייר בבתים הפתוחים, ליהנות מפעילויות לילדים, להשתתף בטיולים, בסיורים ובקטיף ולהתענג על ההופעות שיתקיימו באמפיתיאטרון הרומי שבגן הלאומי בבית גוברין.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מסעדות שכדאי להכיר באזור שפלת יהודה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים