שתף קטע נבחר

כל אחד יכול: קינוח פירות יער בקלי קלות

פירות יער אמנם אינם זמינים במחוזותינו ומחירם יקר להחריד, אבל אם משתמשים בגרסה הקפואה שלהם - אפשר להכין בעזרתם קינוחים מושלמים. רותי קינן מכינה קלפוטי פירות יער שלא תרצו להפסיק לזלול

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

יש משהו מפתה במיוחד בפירות יער, אולי בגלל נדירותם היחסית במחוזותינו ומחיריהם מרקיעי השחקים. ולכן, בכל פעם שאני נודדת מכאן למחוזות אירופיים צפוניים וצוננים יותר, אני לא מחמיצה ביקור בסופר השכונתי כדי להצטייד בסלסלה מלאה פטל טרי, או אוכמניות שחורות או תותי בר. רק שם אני יכולה לנשנש מהם בלי חשבון, אפילו כשהתענוג מסתיים בשיניים ושפתיים שחורות (מפטל שחור או אוכמניות).

 

בארץ אני מעדיפה להתעלם מהמארזים הקטנים להחריד והיקרים להפחיד המוצעים כאן במקררי הירקות והפירות. אני מסתדרת לא רע גם בלי פטל טרי, ומסתפקת בדובדבנים טריים בעונתם ובתותי הגינה הנהדרים שגדלים אצלנו דווקא בחורף. בשל המחיר הכבד, לא עלה על דעתי מעולם להשתמש בפירות האלה בבישול, עד שגיליתי לפני כמה שנים את הפירות המוקפאים בחבילות מיובאות מחו"ל, שהצטרפו אליהם לאחרונה גם פירות מוקפאים מקומיים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

כבר מזמן גיליתי שכל ניסיון להפשיר את פירות היער ולהשתמש בהם כמו בפרי טרי - נידון מראש לאכזבה: הם מפרישים חלק ניכר מהעסיס שלהם, מאבדים ממרקמם המוצק ונראים לא ממש במיטבם (למעט, אולי, אוכמניות). אבל הם מצוינים להכנת קינוחים ורטבים, ומתנהגים יופי כשמרסקים אותם למחיות או לשייקים.

 

הקלפוטי הוא אחד מהקינוחים האפויים הכי פשוטים שאני מכירה. במסורת הצרפתית שאליה הוא משתייך מכינים אותו בעיקר עם דובדבנים טריים, אבל למעשה, כמעט כל פרי יכול ליהנות מתערובת החביצה שמשמשת לאיחוד החומרים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

שקית אחת של פירות יער קפואים ושתי דקות של הכנה - הניבו אחרי חצי שעה של אפייה יופי של קינוח, ששימש גם ליווי נהדר לקפה במקום עוגה.

 

 

קלפוטי פירות יער

אפשר להשתמש בתערובת פירות יער או בכל פרי לחוד וגם בפירות אחרים, חתוכים לחתיכות קטנות. נסו גם לחלק את התערובת בין תבניות אישיות קטנות, להגשה חגיגית ונוחה.

 

המרכיבים:

300 גר' פירות יער, טריים או מוקפאים

1 ביצה

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס קמח תופח

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את הפירות בתבנית טארט (בקוטר 22 ס"מ בערך) ומפזרים אותם על התחתית בצורה שווה.
  2. טורפים את הביצה עם החלמונים והסוכר. מוסיפים את השמנת והווניל, וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  3. יוצקים את הבלילה על הפירות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות או עד שמזהיב.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ובוזקים אבקת סוכר. מגישים פושר או קר.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
אפשר להוסיף גם:

  • מעט קליפת לימון מגוררת, להדגשת הטעם של הפירות, לפני האפייה או על פני הקלפוטי האפוי
  • לצקת מעט קירש או ליקר אחר על פני הפירות לפני האפייה
  • לזרות על פני המאפה אגוזים כתושים או שקדים פרוסים, לתוספת פריכות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קלפוטי פירות יער
צילום: ירון ברנר
מומלצים