שתף קטע נבחר

סין מפצירה בקהילה הבינ"ל: "אמצו את תוכניתנו לשלום בין ישראל לפלסטינים"

שגריר סין באו"ם אמר כי ממשל בייג'ינג ימקד מאמצים בקידום היוזמה שהציג הנשיא שי ג'ינפינג בפגישתו עם נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן לפני כשבועיים. התוכנית כוללת ארבע נקודות ובהן קידום פתרון שתי המדינות על בסיס גבולות 1967 והפסקה מיידית של הבנייה בהתנחלויות

 

דוחפים לקידום השלום במזה"ת. שגריר סין באו"ם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
דוחפים לקידום השלום במזה"ת. שגריר סין באו"ם(צילום: רויטרס)

שגריר סין באו"ם קרא הלילה (ג') לקהילה הבינלאומית לתמוך בהצעתו החדשה בת ארבע הנקודות של הנשיא שי ג'ינפינג לסיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני ולהקמת מדינה פלסטינית עצמאית. השגריר, ליו ג'יאיי, אמר במסיבת עיתונאים כי המאמצים הדיפלומטיים העתידיים של סין יתמקדו בניסיון להתקדם לקראת פתרון מוסכם המבוסס על ארבעת העקרונות.

 

שי אותת על מעורבותה הגוברת של סין במזרח התיכון כאשר נפגש לפני כשבועיים בבייג'ינג עם נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן ופרס את התוכנית. שתי הנקודות הראשונות הן: קידום פתרון שתי המדינות על בסיס גבולות 1967, עם ירושלים המזרחית כבירתה של מדינה פלסטינית חדשה; חיזוק "הרעיון של ביטחון מקיף ובר קיימא בשיתוף פעולה", הפסקה מיידית של הבנייה בהתנחלויות, נקיטת צעדים מיידיים למניעת אלימות נגד אזרחים וקריאה לחידושו המהיר של המשא ומתן.

 

 

שתי הנקודות הנוספות הן מאמצים בינלאומיים מתואמים להצגתם של "צעדים לקידום השלום, הכרוכים במפגש משותף במועד קרוב"; וקידום שלום באמצעות פיתוח ושיתוף פעולה בין הפלסטינים לישראל.

 

השגריר הוסיף כי סין רואה הן את ישראל והן את הפלסטינים כ"שותפים חשובים" ביוזמתה המכונה "חגורה אחת, דרך אחת". מדובר במיזם במימון סיני בסדר גודל כביר לפיתוח נתיבי תחבורה, כולל נמלים, מסילות רכבת וכבישים למטרת הגדלת הסחר עם קשת רחבה של מדינות ברחבי אסיה, אפריקה ואירופה. עוד הוא אמר כי סין הציעה "ליצור מנגנון שיח משולש של סין-פלסטין-ישראל, כדי לתאם את יישומן של תוכניות הסיוע הגדולות בפלסטין".

 

ליו אמר כי סין מתכננת לקיים השנה סמינר לפעילי שלום ישראלים ופלסטינים, במטרה "לתרום בינה ליישוב הסוגיה הפלסטינית". הוא קרא לקהילה הבינלאומית "להיענות בחיוב להצעותיה של סין, משום שאנו סבורים שארבעת העקרונות הללו, אם יישומו במלואם, יסייעו רבות לפתרון הסוגיה באמצעות משא ומתן, ויתרמו ליציבות היחסים בין שני הצדדים".

 

 

כבר בעת ביקורו של אבו מאזן בבייג'ינג לפני כשבועיים, נשיא סין הציע לקיים מפגש משולש ישראלי-פלסטיני-סיני כדי לקדם את השלום במזרח התיכון. אבו מאזן אמר בתגובה כי הוא תומך בכך. 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר בסין לפני כארבעה חודשים ובמסיבת העיתונאים שנערכה בהיכל העם בבירה הסינית, הועלתה לדיון גם הסוגיה הפלסטינית. "לסין אין אינטרס משלה בנושא הישראלי-פלסטיני, אך היינו רוצים לראות את הסכסוך נפתר בצורה ראויה ובהקדם", אמר דנג לי, מנכ"ל המחלקה לענייני מערב אסיה וצפון אפריקה במשרד החוץ הסיני, והוסיף כי אותו פתרון יגיע "באופן שיהיה מתואם עם החלטות האו"ם והקונצנזוס הבינלאומי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שגריר סין באו"ם, ליו ג'יאיי
צילום: רויטרס
מומלצים