שתף קטע נבחר

לא משתלם: בתוך יממה מסעדה שנייה נסגרת בתל אביב - "סרדיניה" ביפו, הסוף

גל סגירות: אחרי שנודע כי מסעדת "טוטומה" בתל אביב תיסגר בעוד שבועות ספורים, הודיע הבעלים של מסעדת "סרדיניה" ביפו העתיקה כי גם הוא סוגר היום את המסעדה, אחרי חמש שנים של פעילות. איל סבן, הבעלים: "הכדאיות הכלכלית מוטלת בספק"

ריאיון עם איל סבן הבעלים שנערך לפני כשנה, בעקבות מהומות ביפו:

גל הסגירות של מסעדות בתל אביב לא מפסיק: אחרי שנודע כי מסעדת "טוטומה" ברחוב דיזנגוף בתל אביב תיסגר, הודיע היום איל סבן, הבעלים של מסעדת "סרדיניה" האיטלקית ביפו העתיקה, על סגירתה בתום חמש שנות פעילות. המסעדה הייתה בבעלותו של סבן בשלוש השנים האחרונות, ושנתיים קודם לכן היא פעלה באותו מיקום בדיוק בבעלות אחרת. סבן קיבל לידיו את המסעדה ב-2014, ימים ספורים לפני תחילת מבצע "צוק איתן".

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
"בשבילי זו לא הפתעה", מסר סבן. "בשלוש שנים במקום הזה למדתי ממנו המון. פתחתי את המסעדה אל תוך 'צוק איתן', ובמהלך השנים היינו צריכים להיאבק גם באיתני הטבע כשיושבים בחוץ וגם באיתנים אחרים".

 

מה הוביל אותך לסגירה?

"די מיציתי את האזור. בפרספקטיבה אני חושב שעשיתי את המקסימום מבחינת מה שאפשר להפיק מהאזור ומהמסעדה. בסופי שבוע היינו מלאים עם הזמנות מראש שבוע-שבועיים קדימה, אבל באמצע השבוע היה יותר קשה".

 

ואיך השפיעו האירועים ביפו על העסקים?

"הרגישות של המקום, גם לשינויים במזג אוויר וגם לפוליטיקה, נכנסה למסעדה. התפרעויות ואינתיפדה הוסיפו חוסר ודאות גדול".

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

אפשר בכלל להרוויח עם מסעדה כזאת במיקום כזה?

"הגיע מצב שמבחינתי הכדאיות הכלכלית הוטלה בספק. לא נכנסתי לענף הזה מתוך רצון להתעשר, אבל כן רציתי להגיע למצב שבו אני יכול ליהנות יותר גם מהרגיעה במובן המסחרי, וגם שיהיה לי זמן לפתח נושאים אחרים שקשורים לעולם הקולינריה. עכשיו יהיה לי זמן לעשות את זה. אז הייתי צריך לקבל החלטה אם זה נכון להמשיך, וכרגע היה לי נכון לסגור ולקחת פסק זמן לנוח אחרי שלוש שנים של עבודה קשה - ולחשוב על הדברים הבאים מבחינתי".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
אחרי חמש שנים נסגרת מסעדת סרדיניה ביפו
צילום: יח"צ
מומלצים