שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    10 יינות שכדאי לטעום בפסטיבל היין בירושלים
    ארבעה ימים ויין: עשרות יינות יחכו לכם בפסטיבל היין בירושלים, אז איך תדעו מה לטעום? עשינו לכם סדר. לגזור ולשמור

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    אוסף מכובד של יינות, את רובם תפגשו לראשונה, לצד דוכני גבינות, שוקולדים, שמני זית, רטבים, קונפיטורות, וגם הופעה של "רד בנד" ו"מרסדס בנד": לפניכם עשרת היינות שתמצאו בפסטיבל היין הרומנטי בירושלים. 

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    מטר, רוזה 2016

    ליין, המיוצר מ-100% ענבי גראנש, צבע ורדרד עדין ונעים במיוחד. האף נקי, בשומת נהדרת של פירות הדר ופרחים טריים, כשטעמו מותיר על החיך פירות אדומים וסוכריות חמצמצות טעימות. היין האידיאלי לארוחה רומנטית לאור שקיעה.

     

    הר ברכה, גוורצטרמינר 2016 

    היקב בן העשר משיק יין המופק מענבי גוורצטרמינר הנבצרים בהר גריזים. היין עצמו בצבע צהבהב בוהק, והאף מעניק בשומת של פירות הדר, מי ורדים וליצ'י טרי. הפה עצמו חד, מדויק ומותיר טעם משעשע וכייפי גם הרבה אחרי הלגימה האחרונה. מרענן חיך אלגנטי בימי קיץ חמימים, ומתאים גם לצד סושי.

     

    הר אודם, וולקני, שרדונה 2016 

    יקב הבוטיק של משפחת אלפסי מפיק מאחד הכרמים הטובים בארץ שרדונה נהדר, בעל צבע זהוב בוהק, כשהאף מניב חדות ודיוק של תפוח עץ ירוק, מלון צהוב ואשכולית. הפה מלא, עשיר ובעל סיומת ארוכה ונעימה. זהו היין המושלם לקחת בסלסלת פיקניק לטיול ביער או אפילו מתנה אידיאלית למי שאוהבים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
      

    רמת הגולן, גמלא השמורה, ברוט NV

    היקב הצפוני משיק יין מבעבע בסדרת הביניים, אלא שהפעם ללא שנת בציר ספציפית. אף של תפוח ירקרק עם פריחה סתווית לצד לחם קלוי, כשהגוף מבעבע באופן עדין יותר ומותיר סיומת של מתיקות מדומה וכייפית. נפלא לצד מאכלים מלוחים, מאפים וגם אם סתם בא לכם להרים כוסית לחיים.

     

    שאטו גולן, קברנה סוביניון 2014

    היקב בניצוחו של היינן אורי חץ משיק יין המורכב בעיקרו מקברנה סוביניון, אך בשילוב עדין של הזנים סירה, טוריגהנסיונלופטי ורדו. היין אדום עוצמתי, כוהלי (15%), מרשים ובעל נוכחות. האף עשיר בפירות אדומים ושחורים, והפה מדויק, עשיר ונהנה מסיומת ארוכה. חוגגים את ט"ו באב במסעדה עשירה בבשר? זה היין המושלם ללוות את הארוחה.

     

    מונטיפיורי, קברנה סוביניון

    מיוצר מ-85% קברנה סוביניון ו-15% פטי ורדו. ליין המיוחד ניחוחות של פירות אדומים ודובדבן עם רמז לווניל ברקע, והסיומת מאוד מאוזנת ונעימה. פיקניק במדבר לאור ירח? זה היין שיחמם את הלב ויעשיר את הפה, או לסירוגין, אם בא לכם לצאת לזלול המבורגר בדיינר המקומי.

     

    אמפורה, סוביניון בלאן 2016

    שמחת חיים בבקבוק. צבעו צהוב לימוני, והאף מתפרץ, עשיר בלימוניות, פירות טרופיים והרבה אקזוטיות. הפה מאוד מאוזן, רענן ומענג מסיומת קסומה, שפשוט גורמת לנו לרצות עוד לגימה מהיין. נפלא לשקיעה בחוף הים, וגם סתם כשבא להתפנק בערב מול הטלוויזיה.

     (  )
      

    טוליפ, ווייט פרנק 2016

    יצירה מקורית של היקב המשלבת בין הזן האדום קברנה פרנק, לבין הזן הלבן סוביניון בלאן. היין חצי יבש, צבעו מוזהב, ואפשר ליהנות מבשומת מהפנטת של תפוחים טריים, הדרים ואפילו תותים שנקטפו הרגע מהשדה. הפה עצמו מתקתק עדין ולכן הוא מושלם כקינוח בארוחה, או כמחווה בין זוג אוהבים.

     

    בת שלמה, רוזה 2016

    אחד מן היינות המפתיעים והמשמחים ביותר בתערוכה. היין נוצר מענבי גרנאש ייעודים להכנת רוזה. צבעו ורדרד כדג הסלמון, ובשומתו מעלה ניחוחות של אשכולית טרייה ואפרסק לבן, כשהפה מוחמא מטעמי הדובדבן ותפוח גראני סמית. הפה קצר, מדויק ופריך. דרך מרעננת ונפלאה לסיים את הערב.

     

    מדבר, ויונייה 2016

    היקב שמגדל את ענביו בתנאי יובש קיצוניים במיוחד מפיק יין לבן משובח מזן ויונייה. צבעו זהוב בוהק, והאף חמאתי, עם רמזים למנגו וסוכריות קרמל. הפה מלא, דחוס ומענג - כלומר הכנה מדוייקת ומוקפדת מאוד של עבודת הייננים. משקה נהדר לערב ירושלמי קריר בלב הקיץ החם והמהביל.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
      

    ביום שני, ט"ו באב 7 באוגוסט, יפתח פסטיבל היין במוזיאון ירושלים בפעם ה-14 ברציפות. בין הפסלים בגן האמנות היפני, במזג האוויר הירושלמי של תחילת אוגוסט, יציגו עשרות יקבים גדולים ויקבי בוטיק את סדרות היין שלהם.

     

    כרטיסים לפסטיבל אפשר לרכוש בקופת המוזיאון בלבד. עלות הכניסה לימי הפסטיבל היא 95 שקלים, למעט מחיר הכרטיס לערב הראשון אשר יעמוד על 140 שקלים (כולל הופעה של רד בנד). הכרטיס מקנה למבקרי הפסטיבל טעימות ללא הגבלה מדוכני היקבים המשתתפים בפסטיבל. השערים יפתחו מדי יום בשעה 19:00 וננעלים בשעה 23:00 (ביום שלישי שערי המוזיאון נפתחים בשעה 18:00). הפסטיבל ינעל ביום חמישי, 10 באוגוסט. לפרטים נוספים: 02-6259703.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "10 יינות שכדאי לטעום בפסטיבל היין בירושלים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים