שתף קטע נבחר

פתיחת ציר: צפו בפיתוח שמתריע על מטענים

מכ"מים ומצלמות סריקה אוטומטיות מרכיבים את המערכת "סימס" של התעשייה האווירית, שיכולה לחשוף מטעני צד עשרות מטרים לפני הגעת הכוח הצבאי לנקודת הפגיעה. צפו ביכולות המערכת

 

 

 

הפיתוח הישראלי שיוכל להגן על חיילים מזירות מטענים: בתעשייה האווירית סיימו בחודשים האחרונים לפתח את המערכת הניידת "סימס", המשלבת בין סנסורים אופטיים ומכ"מים, וחושפת מטעני צד עשרות מטרים לפני הגעת הכוח הצבאי לנקודת הפגיעה.

 

המערכת מיועדת בעיקר לכוחות סיור במשימות הביטחון השוטף בגבולות, שמבצעים משימות שגרתיות של פתיחות ציר ובדיקות של חפצים חשודים בסביבת גדר המערכת. המערכת יעילה גם לתמרון קרקעי של כוחות חי"ר מתנייעים ושריון. ה"סימס" ניתנת להתקנה על גבי מגוון כלי רכב, מהאמרים ודיפנדרים רכים, המיועדים למשימות סיור שגרתיות, עבור בכלי רכב ממוגני ירי ועד למשוריינים כמו טנקים ונגמ"שים.

ניתן להתקין את המערכת על מגוון כלי רכב (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
ניתן להתקין את המערכת על מגוון כלי רכב(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

המערכת מורכבת ממכ"מים שסורקים שטח ומצלמות שסורקות את השטח באופן אוטומטי. השילוב בין השניים מאפשר הפעלה יעילה ומגובה של המערכת בכל מזג אוויר, בלילה, בערפילים ובאבק. את הממצאים של המערכת, שטרם נמכרה לצה"ל או לצבאות זרים, רואים הלוחמים על גבי צג בתוך תא הלוחמים בכלי הרכב, וכאשר המערכת מזהה את מטען הצד שאורב בצד הדרך - היא מתריעה בפני החיילים בחיוויים ובצפצופים כדי שיעצרו את התקדמותם.

 

בשלב זה המערכת סורקת את המרחב במטרה לאתר מטענים נוספים ואז עוברת לשלב השלישי: צילום המטענים שזוהו וחקירה ממוחשבת שלהם על בסיס אלגוריתם שמקטלג את המטענים שזוהו ומספק לחיילים נתונים שונים: משקל המטען, סוגו, היקף ההרס שהוא מסוגל לו וכו'. מפתחי המערכת השתמשו לצורך כך בטכנולוגיה דומה לטכנולוגיות מזהות פנים, שכבר קיימת ברשתות החברתיות.


 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

על המערכת ניתן להתקין גם אמצעי לחימה כגון מקלעים כך שאפשר לירות מרחוק על זירת המטענים, מבלי להוציא את החיילים מכלי הרכב. יצוין כי כיום יש מכ"מים שמסוגלים לזהות מטעני צד, אך הם נייחים ונמצאים לרוב על תרנים סטטיים. לפיכך שטח הכיסוי שלהם מוגבל מאוד, בייחוד בשטחים מתים כקפלי קרקע או דיונות.

 

"המערכת יודעת לזהות מטענים מוסלקים ומוסווים שנראים מרחוק כמו סלעים או שיחים, גם אם מדובר במטען חבלה רב עוצמה שמכיל עשרות קילוגרמים של חומר נפץ ורסיסים ופועל באפקטים שונים של מוקש נגד אדם או של טיל נ"ט", הסבירו בחברת אלתא של התעשייה האווירית, שבה פותחה המערכת. "ה'סימס' מזהה מטענים בשטחים פתוחים, טרשיים והרריים".

 

בשנים האחרונות, גם אחרי מבצע צוק איתן, נרשמו כמה תקריות שבהן גורמי טרור הניחו מטעני חבלה בגבולות עם רצועת עזה ורמת הגולן - תזכורת לאיום הוותיק שגבה, לפי פרסומים בארה"ב, את חייהם של כ-2,000 חיילים אמריקנים בעשור האחרון בעיראק ובאפגניסטן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
המערכת המזהה מטענים בפעולה
צילום: רועי עידן
מומלצים