שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קינוח מרשים ומהיר לט"ו באב
    רוצים להכין קינוח מהיר ומפנק לט"ו באב? קבלו מתכון ללבבות מוס שאפשר להכין מראש, לשמור במקפיא ובזמן המתאים לסדר על צלחות ולהגיש למי שאתם אוהבים

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

      

     (צילום: סיגל ברמר)
    (צילום: סיגל ברמר)
     

    מוס גבינה ושמנת בציפוי פטל

    המרכיבים (תבנית סיליקון 8 שקעים בצורת לב או תבנית עגולה 24 מתפרקת):

    למוס -  

    2 מכלי שמנת מתוקה 38% שומן (סה"כ 500 מ"ל)

    1 גביע גבינה לבנה 9% (250 גר')

    1 מכל שמנת חמוצה (200 גר')

    3 כפות גדושות סוכר

    1 אינסטנט פודינג וניל (80 גר')

    1/4 כוס מים

    1 כף ג'לטין 7 גר'

    לרוטב פטל - 

    250 גרם פטל אדום ופטל שחור קפוא או דובדבנים - אפשר לשלב את שניהם יחד

    3 כפות סוכר

    1 כף מיץ לימון טרי

    3/4 כוס מים

     

    אופן ההכנה: 

    1. מכינים את הקרם - שמים בקערה גבינה לבנה, שמנת חמוצה וסוכר. מערבבים ביד עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. בקערת זכוכית מערבבים את הג'לטין והמים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מחממים במיקרוגל במשך דקה ומערבבים היטב לקבלת נוזל צלול בלי גרגירים. במידת הצורך אפשר להכניס את התערובת לחימום קצר נוסף ולהניח בצד.
    3. מערבבים בקערה 500 מ"ל שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת לקרם יציב. מוסיפים את תערובת הגבינה ומערבבים קלות עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים לקערה את הג'לטין המומס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    4. יוצקים את המוס לתבניות הסיליקון ומעבירים למקפיא לשעתיים (רצוי להניח משטח קשיח מתחת לתבנית הסיליקון ולהרים בעזרתו את התבנית למקפיא).
    5. מכינים את הרוטב - בקערה עמוקה שמים פטל או דובדבנים קפואים, 1/2 כוס מים, את הסוכר ומיץ הלימון וטוחנים היטב במוט בלנדר. מחממים את התערובת בסיר קטן.
    6. מערבבים את הג'לטין עם 1/4 כוס מים, מעבירים למיקרוגל ל-30 שניות להמסה ומוסיפים לרוטב הפטל. מביאים את התערובת לרתיחה ומכבים את האש (התערובת אמורה להיות במרקם נוזלי). מקררים את התערובת בטמפרטורת החדר במשך כ-20 דקות.
    7. יוצקים את הרוטב בצורה שווה על המוס בתבניות הלב ושומרים במקפיא שש שעות לפחות עד להגשה. מחלצים את המוס מהתבניות כשהוא קפוא (זה חשוב), מעבירים לצלחת הגשה ומקבלים לב לבן בציפוי אדום.
    8. שמרו את הקינוח במקרר עד להגשה, או הגישו את הקינוח כשהוא חצי קפוא כמו גלידה מפנקת.

     

    המתכון באדיבות הבלוגרית סיגל ברמר, בעלת הבלוג "אפייה ביתית" ו"כרמל דיירקט"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "קינוח מרשים ומהיר לט"ו באב"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: סיגל ברמר
    רומנטי. מוס גבינה ושמנת בציפוי פטל
    צילום: סיגל ברמר
    מומלצים