שתף קטע נבחר

14 מקומות חדשים בארץ

הישארו מעודכנים: פרדסיה, ירושלים, חיפה, תל אביב ועוד: בצל סגירתן של שתי מסעדות בשבוע שעבר בתל אביב, נפתחו 14 מקומות חדשים ברחבי הארץ

קמפניה

המסעדה הראשונה בארץ שמציעה לסועדים תרבות אירוח דיגיטלית חדשה: הרעיון פשוט - הסועדים יוכלו להעביר את זמן ההמתנה עד להגעת המנות לשולחן בצפייה בסרטוני תלת ממד המוקרנים על גבי השולחן באמצעות טכנולוגיה חדשנית בשם Mapping  (ראו בסרטון בראש הכתבה).

 (צילום: יחזקאל איטקין) (צילום: יחזקאל איטקין)
(צילום: יחזקאל איטקין)

בנוסף ל"קמפניה" פועלות בעולם חמש מסעדות נוספות עם שולחנות שפועלים באמצעות הטכנולוגיה הזאת, שעל גביהם מוקרן סרטון בשם Le petite chef, המציג דמות אנימציה קטנה של שף שמכין מנה.

 (צילום: יחזקאל איטקין) (צילום: יחזקאל איטקין)
(צילום: יחזקאל איטקין)

ברשבסקי 8 ראשון לציון 054-6909014‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, כשר למהדרין, בהזמנת מקום יש לבקש את מתחם ה- MAPPING.

 

שפרה

לפני שבוע נפתחה מעדנייה חדשה מבית "פועה" - מוסד יפואי מוכר, מחלוצי בתי הקפה בשוק הפשפשים, שנפתח לפני 18 שנה. האחות הצעירה והפרחונית של "פועה" ממוקמת ממש מול המסעדה, והיא מבטיחה לעשות לכם נעים בעין וטעים בפה. תוכלו לרכוש כאן את התוצרת הטובה ביותר של היצרנים המקומיים שנבחרו בקפידה: גבינות משובחות, נקניקים מקומיים, מבחר סלטים שמכינים במקום, דגים משומרים ועוד. 

 

מרגוזה 8 שוק הפשפשים יפו 03-6967880‏, ראשון-רביעי 20:00-10:00, חמישי 22:00-10:00, שישי 17:00-9:00, שבת 17:00-10:00

 

עמליה

קפה-מסעדה חדש שנפתח בחלל של מסעדת השוק "גדרה 26", ומציע תפריט המתבסס על הסחורות מהשוק הסמוך. מאחורי המקום הזה עומדים צמד המסעדנים לילך פורת והשף אלעד כהן, אליהם חברה פז מידן, שתופסת את עמדת ניהול במסעדה.


 

בבוקר המקום מתפקד כבית קפה שמגיש קפה למשכימי קום ומגוון כריכים, בצהריים תמצאו בתפריט תבשילים ביתיים כמו קציצות עיג'ה, ובערב "עמליה" פותחת כפתור, משתחררת ועוברת לקו קליל ועכשווי יותר עם מנות כמו "יוסף המרושל" - סוג של סלופי ג'ו של מאמות עם קציצות ביתיות ברוטב עגבניות ובמיה בלחם, ו"עלאק הום פרייז" - קוביות תפוחי אדמה מדורה עם זיתי קלמטה ושרי עם איולי שחור, מנת לוויה נהדרת לכוס בירה.

 (צילום: ענת פייזר) (צילום: ענת פייזר)
(צילום: ענת פייזר)

מלבד תפריט האוכל, המקום מציע גם תפריט קוקטיילים עליו חתום המיקסולוג רן שכטר, שגם מנהל את הבר במקום.

 

הלל הזקן 16 תל אביב 050-9761234, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 16:00-7:00, שבת 23:00-7:00 , לא כשר

 

Libby's

ביסטרו, בייקרי וגלידרייה חדשה בשכונת צהלה בצפון תל אביב. את התפריט בנתה רותם ליברזון, שכללה בו גם מנות ללא גלוטן ומנות טבעוניות. לארוחת בוקר תוכלו להזמין כאן מנות כמו קוקו - חביתת ירוקים המוגשת עם מבחר מטבלים, טחינה ודבש, בצהריים תוכלו ליהנות כאן מסלטים, פסטות פיצות, כריכים ומנות עיקריות כמו תבשיל מג'דרה, תבשיל הבית בסגנון פרסי עם קציצות בקר ברוטב עגבניות ולסיום המתוק - מלבי טבעוני מחלב קוקוס עם פירות יבשים ומי זהר.

 (צילום: עמית גירון) (צילום: עמית גירון)
(צילום: עמית גירון)
 

המקום מציע גם תפריט עסקיות בהן במחיר המנה העיקרים (59-46 שקלים) מקבלים שתייה וקינוח. חשבתם שזה הכול? אז זהו שלא, כי יש במקום גם בר שמציע משקאות אלכוהוליים ותפריט פרישייקים טבעיים אליהם אפשר ואף מומלץ לשדך מזונות על. בנוסף, בבייקרי הצמוד אפשר לרכוש לחמי מחמצת וגודי'ס תוצרת הבית.

 

וייסבורג 19 צהלה תל אביב 03-6492222, ראשון-שישי 22:30-7:00, לא כשר

סניף בייקרי וקפה To go - אחימאיר 15 מרכז שוסטר תל אביב 03-6143333, ראשון-חמישי 21:30-7:00, שישי 16:00-7:00, לא כשר

 

טשטש שוילי

חצ'אפוריה חדשה נפתחה בימים אלה בשוק הפשפשים, והיא מגישה את המאפה הגיאורגי בגרסה הקלאסית (21 שקלים) או עם תוספות יוצאות דופן (27 שקלים למאפה עם תוספות כמו כרישה ותרד, בצל מקורמל, פטריות ושום, גבינת טשה, גבינה כחולה ועוד).

 (צילום: מקס מורון) (צילום: מקס מורון)
(צילום: מקס מורון)

בנוסף, מגישים שם חצ'אפורי עם ביצה עלומה (29 שקלים) וחצ'פורי יהודי (טבעוני) עם שעועית אדומה, גבינה גיאורגית ותרד (16 שקלים). לכל מאפה אפשר לשדך תוספת כמו סלט גרוזיני גס (24 שקלים) ולוביו (18 שקלים) ויש גם קינוח מסורתי מהמטבח הגיאורגי - צ'ורצ'חלה (20-12 שקלים) שמורכב מאגוזי מלך ומיץ ענבים. למי שמתקשה להגיע למקום או סתם מתעצל לצאת מהבית - שירות המשלוחים שמציעים שם יביא את המאפים הטעימים עד לפתח ביתכם.

 (צילום: מקס מורון) (צילום: מקס מורון)
(צילום: מקס מורון)

עולי ציון 15 תל אביב 03-6588918, ראשון-רביעי 23:00-9:00, חמישי 24:00-9:00, שישי 16:00-9:00, כשר

 

Eats 

קפיטריה חדשה שנפתחה במבנה האייקוני המחודש של "בית חנה", שבצומת הרחובות שדרות בן גוריון ואדם הכהן בתל אביב. מציעים כאן מטבח יצירתי עם תפריט שזמין במהלך השבוע, ובסופי השבוע משתדרג עם אוכל מוכן הביתה ובראנץ' מושחת (אותו יתחילו להגיש במקום במהלך חודש אוגוסט). האווירה כאן שכונתית, התפריט משתנה מדי יום ויוגש בשירות עצמי.

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

מאחורי Eats עומדים צמד היזמים והבעלים - יונתן קובארי ומיכל אפשטיין, חברי ילדות, שהחליטו להגשים חלום ולפתוח את המקום 

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)
  

מי שמוביל את החזון הקולינארי של המקום היא מיכל אפשטיין (מאחוריה קריירה מפוארת ככדורסלנית) שהכניסה לתפריט סלטים, כריכים, מאפים, תבשילים ומבחר מתוקים כשהדגש הוא על השילוב בין המנות המושחתות למנות הבריאותיות, ובין המנות הטבעוניות למנות הבשריות.

 

אדם הכהן 1 מתחם בית חנה תל אביב 03-6027888, ראשון-חמישי 22:00-7:00, שישי 17:00- 7:00, שבת 22:00-8:00

 

שוק איכרים ברכבת מרכז

שוק איכרים חדש נולד בעיר הגדולה, והמיקום שנבחר הוא בתוך תחנת רכבת מרכז בתל אביב. השוק יציע את מיטב התוצרת החקלאית: תאנים ממושב חצב, עגבניות שרי ודובדבנים מרמת הגולן, קלחי תירס ועוד. בנוסף, יפעל בשוק גם "אלחנן" - דוכן לחמים ומאפים.

 

אולם הנוסעים בתחנת רכבת סבידור-מרכז תל אביב, חמישי 19:00-8:00

 

Tap&Tail

בר קוקטיילים וטאפאס חלבי וכשר של גיל ברנע (שגם בנה את תפריט הקוקטיילים) ומתן פרידס (שאחראי על תחום האוכל). תפריט האוכל של המקום נבנה בשיתוף עם היועץ הקולינרי יותם בר, והוא כולל מנות טאפאס חלביות כמו ברוסקטת שרי ופרמזן (34 שקלים), חציל קלוי בתנור שמוגש לצד סלט עגבניות וברוסקטות (37 שקלים), פיצה פיתה שמגיעה בשלושה טעמים שונים (37 שקלים) ועוד.

(צילום: ניר רויטמן) (צילום: ניר הולצמן) (צילום: ניר הולצמן)
(צילום: ניר רויטמן)

לצד האוכל מגישים כאן קוקטיילים יצירתיים (45-39 שקלים) בבר שנפתח כשהבסטות של שוק מחנה יהודה מתחילות להיסגר. הברמנים כאן לובשים חולצות מכופתרות בצבע לבן ופפיון אדום, ובניגוד מוחלט לכך -  האווירה במקום קלילה ולא מחייבת, בעיקר הודות למיקום המיוחד - באחת הרחבות היותר צבעוניות ומדליקות של השוק.

(צילום: ניר רויטמן) (צילום: ניר הולצמן) (צילום: ניר הולצמן)
(צילום: ניר רויטמן)

יש כאן גם happy hour שמתקיים בימים בראשון-חמישי בין השעות 21:30-17:00, במהלכו תוכלו ליהנות מבירות ב-15 שקלים או להזמין קוקטייל וטאפאס במחיר הקוקטייל. תוסיפו לכך את ההנחה הקבועה שמקבלים הסטודנטים במקום (12%) ואת האווירה שיוצר הגרפיטי על הרחבה בה ממוקם הבר - וקיבלתם את בר הקוקטיילים הכי לא שגרתי שכדאי להכיר הקיץ.

(צילום: ניר רויטמן) (צילום: ניר הולצמן) (צילום: ניר הולצמן)
(צילום: ניר רויטמן)

עץ החיים 6 שוק מחנה יהודה ירושלים 050-2380961‏, ראשון-רביעי 3:00-17:00, חמישי 4:00- 14:00, שישי 17:00-10:00, שבת 4:00-21:00, כשר

 

Breada

הסיפור של ברדה התחיל לפני שנתיים, כששני אופים תושבי העיר התחתית, דניאל אדלר ויאריק פטרונקו, החלו לאפות בבית לחמי מחמצת. אחרי שפיתחו קו מוצרים ומתכונים אישיים וזכו לשבחים, פתחו פופ-אפ לחמים והחלו לשווק את התוצרת שלהם לחברים ולמסעדות של חיפה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לפני שבוע השניים פתחו מאפייה בעיר התחתית, שבה הם אופים ומוכרים לחמי מחמצת (30-12 שקלים), מאפים, ג'בטות, פוקצ'ות עם תוספות מגניבות (החל מ-4 שקלים), פרעצלים (10-7 שקלים), בגטים צרפתיים (10-7 שקלים) וכריכים. בקרוב מאוד תוכלו לרכוש אצלם גם חלות לשבת וקפה. בנוסף, השניים מתכננים לפתוח את המקום בימי חמישי בערב, ולהציע יין, בירה, פוקאצ'ות משודרגות ופרעצלים עם מטבלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

הנמל 6 קמפוס הנמל חיפה 050-7343130, ראשון-חמישי 15:00-7:00 (או עד שהכול נגמר), שישי 12:00-7:00 (או עד שהכול נגמר), כשרות ללא תעודה (בעתיד הקרוב מאוד תהיה גם תעודה)

 

לוצ'אנה בגאיה

למסעדת "לוצ'אנה" שבצומת אמונים נוסף סניף חדש - במושב גאיה. המסעדה החדשה מרווחת, יש בה קרוב ל-120 מקומות ישיבה, ומסביב פסטורליות כפרית שכוללת גינה מרשימה, מזרקה ותאורה דקורטיבית.

 

בתפריט האיטלקי הכשר הזהה לזה המוגש ב"לוצ'אנה" שבצומת אמונים, תמצאו פיצות, דגים טריים המשתנים מדי יום, מנות קלילות כמו סביצ'ה וקרפצ'יו וגם מנות ראשונות מעניינות ופסטות בעבודת יד, כמובן.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

מאחורי המקום הזה עומדים שני יזמים מעולם הקולינריה - דור חדד ואיתי אהרון, שהיו לקוחות קבועים ומעריצים של לוצ'אנה המקורית, זיהו את הפוטנציאל של המקום והחליטו להביא אותו גם למושב גאיה.

 

מושב גאיה 08-6626446‏, ראשון-חמישי 23:30-18:00, שבת 23:45-21:00, כשר חלבי

 

 

הוט פופ

רשת חדשה ולא שגרתית, המתמחה באפייה נפתחה בקניון סינימול שבחיפה. המאפים שמציע הרשת בווריאציה מלוחה או מתוקה נראים כמו בייגלה, אבל כאן מסתיים הדמיון בינם לבין המאפה העגול והמוכר.

 ( צילום: יח"צ) ( צילום: יח
( צילום: יח"צ)

מאפה ה"הוט פופ" מבוסס על מתכון בצק שפותח במיוחד עבור הרשת. תוכלו להרכיב מגוון מנות מלוחות כמו "גאודה מוגזמת" בתוספת דיפ של עגבניות פומדרו ושום, ומגוון מנות מתוקות כמו"טריו שוקולד" שמוגשת עם דיפ של בואנו ואפילו בייגל מלבי. מחירי הבייגלה נעים בין 21-17 שקלים, והם מוגשים עם דיפ אחד לבחירה.

 ( צילום: יח"צ)
( צילום: יח"צ)
 

שדרות ההסתדרות 55 קניון הסינמול (צומת לב המפרץ) חיפה 04-8416090 ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 16:00-8:00, מוצ"ש 24:30-21:00, כשר ללא תעודה (התעודה בדרך)

 

ROCK&STEIN

ביסטרו מקומי עם נגיעות לטיניות של האב נחמן רוקשטיין ובנו ברק. המקום מציע עסקיות במהלך השבוע ובימי שישי בין השעות 16:00-12:00 (65-52 שקלים), וישנה גם אפשרות להזמין במקום Take Away.

 

בתפריט תמצאו מנות פתיחה כמו תירס מקסיקני צלוי (27 שקלים), טאקוס עם נתח קצבים (44 שקלים), סלטים (47-45 שקלים), פיצות (54-48 שקלים), כריכים בשריים כמו טורטיה פילי סלייס (72 שקלים) ומנות בשר המוגשות בצלחת עם תוספת - כמו שיפוד אנטרקוט (87 שקלים).

 

שדרות הנשיא 1 פרדסיה 09-7743330‏, ראשון-שישי 23:00-12:00, לא כשר

 

Golf&Coffee

בית קפה חדש נפתח במועדון הגולף של קיסריה, הצמוד למסעדת "מריפוסה". במקום מציעים ארוחות בוקר ובראנצ'ים מפנקים. המקום שייך לאור שפירא, שעבד בעבר בלא מעט בתי קפה ומילא את כל התפקידים האפשריים, עד שהיום, בגיל 28, הוא פותח בית קפה של עצמו.

 (צילום: גלעד הרשלג) (צילום: גלעד הרשלג)
(צילום: גלעד הרשלג)

בבית הקפה תמצאו 100 מקומות ישיבה, וכעת הוא פתוח עד שעות הערב המוקדמות. לאחר סיום תקופת ההרצה, יוצע בו גם תפריט ערב. בתפריט ההרצה תמצאו ארוחת בוקר (63 שקלים ליחיד או 112 שקלים לזוג), ארוחת בוקר טבעונית (56 שקלים), כמה סוגי שקשוקות וארוחת בוקר לילדים (35 שקלים) ועוד. 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מלבד ארוחות הבוקר מגישים במקום גם סלטים (53-48 שקלים), כריכים יצירתיים (58-43שקלים) וגריל צ'יז טוסט (48 שקלים) מושחת ביותר. יש שם גם כמה מנות "בקטנה" ופלטת גבינות וירקות.

 

מועדון הגולף של קיסריה 04-7743733‏, ראשון-שבת 18:00-7:00, לא כשר

   

רשטא

מסעדה ערבית כפרית חדשה נפתחה לאחרונה בעין רפא. המקום שייך לשף רנם ברהום, ששם דגש על החיבור העמוק לאדמה המקומית. התפריט במקום מציע ירקות גינה ממולאים באורז בסמתי, טלה טחון ועשבי גינה מבושלים ברכז רימונים (60 שקלים), סמבוסק חלקי פנים (50 שקלים), מסח'אן - חצי עופיון על לחם "מפרוד" בציר עוף, רצועות בצל וסומאק (75 שקלים), שישברק (70 שקלים), פוכארה (110 שקלים) - תבשיל נתחי בקר בירקות שורש ושדה, אפויים על לבנים חמות בתוך כלי חרס שעטוף בבצק ועוד.

 

עין רפא 02-9948520‏, שלישי-חמישי 24:00-12:00, שישי 1:00-14:00, שבת 1:00-9:00, לא כשר

   

פסטיבל פודטראקס נתניה

מגפת פסטיבלי הפודטראקס שמתפשטת ברחבי הארץ, מגיעה עכשיו גם לנתניה. ב-10-9 באוגוסט, מגיע הפסטיבל לעיר עם 12 משאיות שיתמקמו בכיכר העצמאות ויציעו מגוון מאכלי רחוב. במסגרת הפסטיבל תתקיים גם הופעה חיה של להקת היהודים שתארח את אביב גפן.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בין המשאיות שישתתפו בחגיגה: "פיצה נונע" של רן יעיש, שבה יוכנו פיצות עם תוספות לא סטנדרטיות; "שף מרקט" של השף גיא פרץ בה יוגשו מאכלים צפון אפריקאיים; המשאית מתוקה "סוויט טראק" שתגיש קוקילידה, ופל בלגי ומקרון סנדוויץ'.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ישתתפו בפסטיבל הזה גם משאיות כמו "רולינג שף" של איציק ביטון, שתגיש את השילוב בין הפיתה הקלאסית לטורטייה המקסיקנית; "עג'ימה״ שבה יכינו אוכל הודי צבעוני; "הוט דוג טראק" שתציע נקניקיות במיני בגט; "חומוס ביסטראק" של אבו מרון; THE COMBI POTATO BAND – תפוחי אדמה אפויים עם תוספות מיוחדות ו"עגלה של קפה" של רותם ומורן יעקובי, מציע את כל מה שאנחנו מחפשים בבית קפה בוטיקי ושיקי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

9 באוגוסט בין השעות 23:00-18:00, 10 באוגוסט 2:00-18:00, הכניסה חופשית

   

 (  )

אילדיז

השף אביב משה פותח דוכן אוכל רחוב בשם "אילדיז" - שיגיש אוכל טורקי שייפתח ב"שרונה מרקט", ובו תוצע פרשנותו של השף למטבח הטורקי.

שף אביב משה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף אביב משה(צילום: ירון ברנר)
 

 

מרקדו

מתחמי האוכל של הקניונים עוברים מיתוג מחדש, והופכים לשווקי אוכל. מתחם האוכל "מרקדו ייפתח השבוע בקניון עזריאלי ראשונים בראשון לציון.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
14 מקומות חדשים נפתחו בארץ
צילום: יח"צ
מומלצים