שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מיזמי פופ-אפ שכדאי שתספיקו להכיר
    מהר לפני שייגמר - מדוכן גלידה בתל אביב ועד מיזם חומוס בבריכה של כרמי יוסף: חמישה מיזמי פופ-אפ שנפתחו לזמן מוגבל וכדאי לכם לבקר בהם. שלא תגידו שלא ידעתם

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    הם מופיעים במהירות לפרק זמן מוגבל וידוע מראש - בין שבועות ספורים למספר חודשים, וברוב המקרים תמצאו מאחוריהם יזמים צעירים ונמרצים שמהמרים על "הדבר הבא". 

    פופ-אפ גלידה ב"אמריקה" בבית ציוני אמריקה בתל אביב (צילום: אנטולי מיכאלו)
    פופ-אפ גלידה ב"אמריקה" בבית ציוני אמריקה בתל אביב(צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    לפופ-אפ יש כמה יתרונות בולטים מאוד על פני מסעדות ועסקי מזון רגילים. חוסר המחויבות שבעניין מפתה מאוד, הרי כדי לפתוח פופ אפ אין צורך לחתום על חוזה שכירות לטווח ארוך, אין צורך להעסיק עובדים קבועים וגם אין צורך בשירותיו היקרים של מעצב - את הפופ-אפ אפשר לפתוח במיקום אלטרנטיבי ולשכור עובדים ארעיים שמחויבים לתקופת עבודה קצרה.

     

    הפופ-אפ גם מאפשר למסעדנים צעירים להישאב להרפתקאות לזמן קצר ולבחון את הרעיון שלהם מבלי לספוג נזק רב. במילים אחרות, לעומת מסעדות קבע, מסעדות פופ-אפ מעמידות סיכון מינימלי ליזם ודורשות השקעה מזערית. כדי שפופ-אפ יצליח, אם כן, נדרשים בראש ובראשונה יצירתיות וחיבור לתרבות האינסטנט, שרוצה את הכול כאן ועכשיו.

     

     

    לפופ-אפים מוצלחים במיוחד יש נטייה להפוך למסעדות קבע: מסעדת "מיס קפלן", למשל, הייתה הפופ אפ הטבעוני המדובר ביותר של 2016, ולאור ההצלחה שזכתה לה פעלה כמסעדה במשך תשעה חודשים במתחם שרונה. 

    "סלבה וידה": פופ-אפ שהפך לקבוע (צילום: עידן גור)
    "סלבה וידה": פופ-אפ שהפך לקבוע(צילום: עידן גור)

    כמוה גם מסעדת "סלבה וידה" בתל אביב של השף יובל פכלר, שהחלה את דרכה כפופ-אפ והפכה לפני קצת פחות משנה למסעדה של ממש ומאז ממשיכה לרוץ קדימה.

     

    בימים אלה פועלים בארץ חמישה פופ-אפים שיסיימו את פעילותם ממש בסוף הקיץ. אז אל תגידו שלא ידעתם.

     

    פופ אפ קיץ של החמארה הבולגרית "שישקו" - הקראצ'מה

    בר פופ אפ קיץ חיצוני וססגוני שפועל לאורך חודשי הקיץ בלבד במתחם הר סיני בתל אביב, ממש לצד ה"שישקו" ובשיתוף פעולה עם המשקה האלכוהולי "שטוק 84".

     (צילום: חיים יוסף)
    (צילום: חיים יוסף)

    בקראצ'מה, שהיא למעשה הגרסה הקיצית של מוסד השתייה הבולגרי הוותיק, יש בר חיצוני עם 15 מקומות ישיבה, תפריט קוקטיילים על בסיס שטוק 84 (במחיר אחיד של 38 שקלים) ותפריט אוכל עם מנות קטנות ובינוניות כמו קבב בורגר (38 שקלים), בורקיטס חצילים ובשר (38 שקלים), מקרל כבוש (42 שקלים), שפרוטים ולחם שיפון (42 שקלים), סופלאקי כבש (68 שקלים), קלמרי מטוגן (48 שקלים), עראייס חצילים (42 שקלים) ודגים מטוגנים (54 שקלים).

     

    הר סיני 2 מתחם בית הכנסת הגדול תל אביב, 03-5606406, ראשון-חמישי 18:00-1:00, שישי-שבת 12:00-1:00, לא כשר

     

    Pop up America ice cream

    הפופ אפ הקייצי של "אמריקה" - מתחם אוכל שנפתח השנה בבית ציוני אמריקה בתל אביב. לשם הקמתו הובא למקום דוכן גלידה אמריקאית שמעוצב כעגלת גלידה נוסטלגית, שלצדה פוזרו שמשיות וכיסאות נוח הפונים לרחוב.

    מלבד הגלידה האמריקאית שמיוצרת במקום ומגיעה בשלל טעמים כמו פנקייק ומייפל, קורנפלקס, עוגת גבינה, בננה ובוטנים, סורבה קוקוס וסורבה פאי תפוחים (26-16 שקלים למנה או 88-48 שקלים במשקל), מציעים כאן גם מילקשייקים וכריכי גלידה מוגזמים בתוך סטיקי באן - "שבלול" הקינמון המושלם (28 שקלים) וגם מנות גלידה בתוך לחמניית המבורגר מתוקה (32 שקלים).

     (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    אבן גבירול 26 תל אביב 03-6884884‏, החל מ-3 באוגוסט ועד סוף חודש ספטמבר בימי ראשון-שבת 24:00-16:00, לא כשר

     

    פופ אפ חומוס במרפסת של זרזיר

    מסעדת פופ אפ שתפעל עד סוף עונת הרחצה בבריכה של היישוב כרמי יוסף, ויוגש בה תפריט עשיר ומגוון בהרבה ממסעדת הקבע של "חומוס זרזיר", הפועלת במרכז המסחרי של הישוב.

     

    תוכלו ליהנות כאן ממגוון מנות חומוס (30-25 שקלים), מארוחת בוקר ישראלית (50 שקלים) ומפיצה (30 שקלים). בנוסף, תוכלו לקבל כאן טוסט עם סלט (30 שקלים), קבב (45 שקלים), המבורגר (45 שקלים) ומנות ילדים (25-20 שקלים). בקיצור, כל מה שצריך על מנת להעביר יום שלם בבריכה בלי להרגיש רעבים ובלי לאכול אוכל מזנונים מלא בשמן.

     (צילום: פאולין שובל)
    (צילום: פאולין שובל)
     

    הגפן 15 (בריכת השחייה של כרמי יוסף) 08-9762535, 052-5333256, שני 21:00-9:00, שלישי-רביעי 20:00-9:00, חמישי 22:00-9:00, שישי 18:00-9:00, לא כשר

      

    פופ-אפ של בירה שפירא בפאב הסירה

    פופ-אפ של בירה שפירא מול בר הסירה (איפה ששכן בעבר הפאב הוותיק "קליבר") שיפעל עד החגים. בתוך הפופ הזה פועל פופ אפ נוסף של אוכל מקסיקני בשם "טאקוס לואיז", שבהמשך יתחלף בפופ-אפ אוכל אחר.

     

    בין הימים ראשון לחמישי בשעות 19:00-16:00 ובימי שישי החל מהשעה 12:00, מתקיים במקום happy hour במהלכו תוכלו ליהנות מ-1+1 על כל הבירות. במהלך היום המקום מתפקד כמרכז מבקרים של המבשלה, ומעבירים בו סדנאות והדרכות. מלבד הבירה, מוגש שם גם יין שמיוצר ביקב בת שלמה ומשקאות של מזקקת יוליוס - והכל במחירים ידידותיים במיוחד.

     

    בן סירא 1 ירושלים, 02-5612622‏, ראשון-חמישי 16:00- 1:30, שישי 12:00- 18:30, שבת 20:00- 1:30, כשר

     

    פופ-אפ ביר גארדן ב-Buy the way

    הגינה של Buy the way בצומת רעננה, תהפוך בימי חמישי של חודש אוגוסט לביר גארדן, עם מנות מיוחדות שמשתדכות לבירה צוננת ומוזיקה טובה. לצד הבירות מוגשות נקניקיות בוטיק של השרקוטרי חגי שלום ממסעדת "מיטשוס" (41 שקלים) וגם מנות כמו ירקות בטמפורה (39 שקלים), פוטטוס (32 שקלים), טבעות בצל בבצק בירה (32 שקלים), דלעת אפויה בדבש וסויה עם קרם פרש (39 שקלים) ונאצ'וס בהכנה ביתית עם סלסת עגבניות (29 שקלים).

     (צילום: דנה כספי)
    (צילום: דנה כספי)
     

    צומת רעננה כביש 4 מרכז 09-7424600, הארוחות יתקיימו לאורך כל חודש אוגוסט מדי יום חמישי החל מהשעה 20:30 בערב, לא כשר

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מיזמי פופ-אפ שכדאי שתספיקו להכיר"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אנטולי מיכאלו
    5 מיזמי פופ-אפ שכדאי לכם להכיר
    צילום: אנטולי מיכאלו
    מומלצים