שתף קטע נבחר

הכניסה ל"אייסלנד" בירושלים - לחרדים בלבד, חוץ מ-4 שעות

הורים שהגיעו עם ילדיהם למתחם ההחלקה בארנה פיס בבירה נדהמו לגלות שהכניסה לקהל הרחב מוגבלת לארבע שעות ביום בלבד. בשאר הזמן המקום פתוח למבקרים חרדים ושעות הביקור מופרדות בין בנים לבנות. עיריית ירושלים: "לא אחראים על אופן חלוקת כרטיסים שנרכשו על ידי קבוצות"

 

 

 

מחליקים באייסלנד (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מחליקים באייסלנד(צילום: אוהד צויגנברג)

אכזבה על הקרח: אייסלנד, מתחם ההחלקה על הקרח שנפתח בארנה פיס בירושלים, הפך לאטרקציה אידיאלית לימי הקיץ הלוהטים בזכות חלל סגור וקריר וחוויה נהדרת לילדים במחיר של עשרים שקלים. אך משפחות שהגיעו השבוע למקום התאכזבו לגלות שלא נותרו כרטיסים והופתעו לגלות את הסיבה: שעות הביקור לקהל הרחב צומצמו לארבע שעות ביום בלבד, ובשאר הזמן המקום פתוח למבקרים חרדים, ושעות הביקור מופרדות בין בנים לבנות.

 

משטח ההחלקה הוקם לקראת משחקי ההוקי קרח של המכביה בעלות של כמיליון אירו, 1.45 מיליון שקלים מהם ניתנו מתקציב עיריית ירושלים. לאחר המשחקים הוחלט להשאיר אותו פתוח לציבור, ובשבועיים האחרונים ביקרו בו מאות משפחות. אך מי שהגיע השבוע לארנה, שנבנתה מכספי הציבור ומפעל הפיס, גילה שאזלו הכרטיסים.

"למגזר החרדי". הפרסום ל"אייסלנד" ()
"למגזר החרדי". הפרסום ל"אייסלנד"

השלט בכניסה למתחם. שעות נפרדות לבנים ובנות (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
השלט בכניסה למתחם. שעות נפרדות לבנים ובנות(צילום: אוהד צויגנברג)

"הגענו בשעת הפתיחה שפרסמו, עשר בבוקר, ואמרו לנו שאין יותר כרטיסים להיום", מספרת ענבל פרוינד, שהגיעה למקום עם בנה יאיר. "קנינו כרטיסים ליום למחרת ונכנסנו להסתכל איך זה נראה מבפנים. אז גילינו שהמקום פתוח אחר הצהריים, אבל רק לקבוצות של חרדים". במהלך הבוקר הגיעו עוד משפחות מכל רחבי הארץ והתאכזבו לגלות שבזבזו את זמנן. "זה ממש מרגיז", אומרת יוכבד הרטמן, שהגיעה לקנות כרטיסים. "ההחלקה על הקרח פתוחה לקהל הרחב רק לכמה שעות בבוקר, בזמן שאנשים עובדים".

 

לצד הלוגו של חברת אריאל ועיריית ירושלים התנוסס הלוגו של מחלקת "מורשת מן המזרח" בעירייה, אגף המממן פעילויות תורניות של עדות המזרח. מחזיק תיק "מורשת מן המזרח" הוא ראש סיעת ש"ס במועצת העיר, צביקה כהן. זהו אינו האירוע הראשון המתקיים בהפרדה בארנה: בשנה שעברה נערך מופע "עולים לירושלים" בהפרדה בין גברים לנשים, אף שהמופע פנה למשפחות.

 

ענבל פרוינד: "גילינו שהמקום פתוח אחה"צ, אך רק לקבוצות של חרדים" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ענבל פרוינד: "גילינו שהמקום פתוח אחה"צ, אך רק לקבוצות של חרדים"(צילום: אוהד צויגנברג)
 

"חבל שעיריית ירושלים משסה שתי אוכלוסיות זו בזו במקום להקים מוקד נוסף בשכונות החרדיות", אמר יוסי סעידוב, פעיל ירושלמי. "תשומת הלב של ראש העיר נמצאת בפוליטיקה הארצית, ותושבי השכונות מרגישים זאת מדי יום".

 

עיריית ירושלים טוענת בתגובתה כי המתחם נסגר לקבוצות שהזמינו את המקום מראש, אך ליד קופות הכניסה עמדו נערות חרדיות ומכרו כרטיסים בנפרד לחרדים לשעות שהוזמנו לכאורה. כאשר ביקשנו, אימא ובן, להגיע לשעות הכניסה של הגברים, נאמר כי לא יתאפשר לאישה להיכנס פנימה. עם זאת, בשעות שבהן המתחם היה פתוח לקהל הרחב - גם חרדים בילו בו.

 

עיריית ירושלים סירבה להתייחס למעורבות "מורשת מן המזרח" בפעילות מתחם ההחלקה ומסרה בשם חברת אריאל: "המתחם פועל זה שלושה שבועות, וביקרו בו למעלה מ־25 אלף איש מכל המגזרים. לכל אורך ימי הפעילות המתחם היה פתוח לכולם ללא הגבלה. השבוע נרכשו כרטיסים לקבוצות מהמגזר החרדי למופעים בשעות 21:00-14:00, כאשר שאר שעות הפעילות פתוחות לקהל הרחב. אין כל הפרדה בין נשים לגברים במתחם האייסלנד, לא קיימים שלטי הפרדה ולא מבוצעת הפרדה, ואין החברה אחראית על אופן חלוקת הכרטיסים שנרכשו על ידי קבוצות".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
מחליקים באייסלנד
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים