שתף קטע נבחר

צפון קוריאה במסר לטראמפ: "3.5 מיליון התנדבו לצבא"

ברקע התבטאויותיו של הנשיא האמריקני בדבר מלחמה עם פיונגיאנג, במדינה המסוגרת הבהירו כי מיליוני אזרחים, פעילי מפלגה וחיילים התנדבו במהלך השבוע החולף להתגייס לצבא לקראת מערכה אפשרית עם ארה"ב ובמסגרת המאבק בסנקציות שהטיל עליהם האו"ם

 

בצל נאום ה"אש והזעם" של דונלד טראמפ והתבטאויותיו החוזרות בקשר לתקיפה אפשרית של ארה"ב בצפון קוריאה, שלחה הבוקר (שבת) פיונגיאנג מסר משלה לנשיא האמריקני ולפיו קרוב ל-3.5 מיליון בני אדם, בהם פועלים, פעילי מפלגת השלטון וחיילים התנדבו להצטרף או להתגייס מחדש לצבא על מנת להילחם מול ארה"ב, אם וכאשר יהיה בכך צורך.

 

ב"רודונג סימון", העיתון של מפלגת השלטון, פורסם כי מיליונים נרתמו למאמץ הלאומי בעקבות הודעת סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית (KCNA) בדבר הסנקציות הבינלאומיות שהוטלו על המדינה המסוגרת בסוף השבוע שעבר על ידי מועצת הביטחון של האו"ם.

מפגן מחאה נגד הסנקציות, אתמול בפיונגיאנג (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגן מחאה נגד הסנקציות, אתמול בפיונגיאנג(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

הסנקציות החדשות על פיונגיאנג עשויות לקצץ בשליש את הכנסות הייצוא השנתיות של קוריאה הצפונית, המסתכמות ב-3 מיליארד דולר. כאמור, צפון קוריאה עומדת במוקד תשומת הלב הבינלאומית בחודשים האחרונים, משערכה סדרה של ניסויים בטילים בליסטיים, שניים מהם בחודש שעבר. הניסויים האלה סייעו להניע את הפעולה של האו"ם נגדה. ההחלטה, שגובשה בארה"ב, אוסרת על יבוא של פחם, ברזל, עופרת, עפרות ברזל ופירות ים מצפון קוריאה. היא גם אוסרת על מדינות להגדיל את מספרם הנוכחי של העובדים הצפון-קוריאנים אצלן. כמו כן היא אוסרת להקים מיזמים משותפים חדשים עם צפון קוריאה ואינה מתירה כל השקעה חדשה במיזמים משותפים.

 

וושינגטון איימה להפעיל לחץ בתחום הסחר על בייג'ינג ולהטיל סנקציות על חברות סיניות שעושות עסקים עם פיונגיאנג. בשבוע שעבר חתם טראמפ על החוק שעבר בבית הנבחרים, המטיל סנקציות רחבות על צפון קוריאה. הסנקציות כוונו כלפי חברות זרות, בהן בנקים סינים, שעושות עסקים עם המדינה המבודדת, וכלפי המדינות המעסיקות את עובדיה. צפון קוריאה נתונה לסנקציות של האו"ם מאז 2006. הצעדים החדשים, שהרחיבו את הסנקציות הקיימות, היו תגובה לחמישה ניסויים גרעיניים וארבעה שיגורי טילים ארוכי טווח.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

במסיבת עיתונאים שקיים הלילה בניו ג'רזי, נשאל טראמפ האם ארה"ב עומדת בפני מלחמה עם צפון קוריאה וענה תשובה מעורפלת: "נראה לי שאתם יודעים את התשובה". הוא הזהיר מפני השלכות חמורות אם צפון קוריאה תתקוף את האי גואם, הנמצא תחת חסות אמריקנית, והבהיר: "אם יקרה משהו לגואם, יהיו צרות גדולות מאוד בצפון קוריאה".

 

צפון קוריאה הכריזה השבוע על תוכנית מפורטת לשגר מטח של טילים בליסטיים לעבר הטריטוריה האמריקנית באוקיינוס השקט, שמהווה מרכז גדול של כוחות צבא ארה"ב, בהם מטוסי קרב מפציצים.

 

"אני מקווה שזה יסתדר", אמר הלילה טראמפ. "אף אחד לא אוהב פתרון של שלום יותר מאשר הנשיא טראמפ, זה בטוח. אבל נראה מה יקרה. אנחנו חושבים שהרבה דברים טובים יכולים לקרות, ויכול להיות שיהיה פתרון רע". עם זאת, לא נראה שהאמירות של טראמפ מגובות בתזוזות משמעותיות של כוחות צבא משני צדי האוקיינוס השקט, וערוץ דיפלומטי חשוב ושקט בין ארה"ב לצפון קוריאה נשאר פתוח.

 

 

מאוחר יותר הלילה טראמפ התקשר למושל גואם, אדי קאלבו. "אנחנו איתכם באלף אחוזים. אתם בטוחים", טראמפ אמר לקאלבו, שפרסם בדף הפייסבוק שלו את הסרטון שבו הוא מדבר עם הנשיא. בסרטון קאלבו נשמע אומר לטראמפ: "אדוני הנשיא, כמושל גואם וכאזרח אמריקני, מעולם לא הרגשתי בטוח יותר מאשר כשאתה אוחז בהגה", וטראמפ עונה: "אל תדאג משום דבר. הם היו צריכים לקבל אותי לפני שמונה שנים. אני חייב לומר, אדי, אתה הולך להיות מפורסם מאוד. בכל העולם מדברים על גואם ועלייך".

 

לאחר מכן שוחח נשיא ארה"ב גם עם מקבילו הסיני, שי ג'ינפינג, על המשבר המתמשך עם פיונגיאנג. בשיחה אמר שי לטראמפ כי דרוש פתרון בדרכי שלום וקרא לו לפעול באיפוק. "שמירה על השלום ופירוק מנשק גרעיני של חצי האי הקוריאני הם אינטרסים משותפים של סין וארה"ב", אמר הנשיא הסיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מפגן תמיכה בקים ג'ונג און בפיונגיאנג
צילום: AP
מומלצים