שתף קטע נבחר

הסוללה שפועלת באמצעות דם, יזע וגם דמעות

חוקרים בסין טוענים כי נוזלי גוף כמו דם, זיעה, דמעות ואולי אפילו שתן יוכלו להחליף את תמיסות האלקטרוליטים הנוכחיות וישמשו להפעלת שתלים רפואיים

במאמץ לנסות ולהפוך סוללות שמניעות מכשירים לבישים או רפואיים kבטוחות יותר, מדענים בסין פיתחו לאחרונה סוללות חדשות וגמישות שיכולות להתקיים ממים מלוחים - ואולי יום אחד הן יוכלו אפילו לעשות זאת בעזרת דם, זיעה או דמעות.

 

באתר The Verge דווח כי הסוללות הקלילות החדשות, שמחקר הפיתוח המלא שלהן פורסם בשבוע שעבר במגזין Chem, הן בעצם הרבה יותר בטוחות מסוללות רגילות. במקום שהן יפעלו בעזרת כימיקלים רעילים, הן פועלות באמצעות נוזלים שיחסית אינם מזיקים, כמו מים מלוחים או נוזלי עירוי שונים. מדובר בגורם קריטי כאשר מטרת הסוללה היא להפעיל מכשיר שנלבש על הגוף או אפילו נמצא בתוכו; במצב כזה, גם אם יש דליפה מהסוללה, החומר הפנימי שלה לא פוגע בגוף.

 

הדמיה (צילום: מתוך המחקר) (צילום: מתוך המחקר)
הדמיה(צילום: מתוך המחקר)

 

האופן שבו סוללות עובדות הוא על ידי אחסון אנרגיה חשמלית כאנרגיה כימית. לסוללות יש שלושה מרכיבים עיקריים: שתי אלקטרודות מתכת שמוליכות חשמל - אחת עם מטען חיובי והשנייה עם מטען שלילי, ותמיסה כלשהי של אלקטרוליטים בין לבין. כאשר סוללה מפעילה מכשיר, היונים משילים את האלקטרונים שלהם שנסחפים ב"מרק" האלקטרוליטים מאלקטרודה אחת לשנייה.

 

החוקרים הסבירו כי בהרבה מהסוללות הגמישות הקיימות כיום, תמיסות הלאקטרוליטים הללו מורכבות מחומצות חזקות או כימיקלים רעילים. מדובר בחומרים הרסניים, דליקים או רעילים, שבהחלט לא כדאי שימצאו את דרכם לגוף האדם.

 

מסיבה זו חיפשו החוקרים מאוניברסיטת פודאן בסין דרך להחליף את אותם חומרים רעילים עם חומר שיהיה משמעותית פחות מזיק לגוף האדם. ב"דיילי מייל" דווח כי הסוללות החדישות מגיעות בשתי צורות; האחת נראית כמו מעין רצועה שבה שתי אלקטרודות שטוחות שמאגפות את האלקטרוליטים שבאמצע, והשנייה עשויה שני חוטים קטנטנים שמורכבים מננו-צינוריות פחמן.

 

החוקרים ערכו ניסויים עם כמה סוגים שונים של תמיסות יוניות שונות. הניסוי שהניב את התוצאות הטובות ביותר נעשה בעזרת נתרן גופרתי, שלעתים משמש גם כחומר משלשל. אך תמיסות מלח, שהן בעצם מים מלוחים מדוללים, גם הניבו תוצאות מוצלחות. בסופו של דבר, לפי המחקר, נוזלי גוף כמו דם, זיעה, דמעות ואולי אפילו שתן יוכלו להחליף את תמיסות האלקטרוליטים הנוכחיות וישמשו להפעלת שתלים רפואיים.

 

למחקר המלא: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2451929417302176

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים