שתף קטע נבחר

הפתעה: מדד יולי ירד ב-0.1%

הצפי עמד על עלייה של עד 0.1% במדד המחירים לצרכן; ב-12 החודשים האחרונים נרשמה ירידה של 0.7%; הלמן-אלדובי: "הריבית צפויה להישאר נמוכה עוד חודשים רבים"

מדד יולי ירד ב-0.1%, כך נמסר הערב (ג') מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, זאת בעוד הציפיות בשוק ההון עמדו על עלייה של 0%-0.1%. אחרי הירידה הדרמטית שנרשמה במדד יוני, בשיעור של 0.7%, עולה שמתחילת השנה מדד המחירים לצרכן ירד גם כן ב-0.1% וב-12 החודשים האחרונים רשם ירידה של 0.7%.

 

הירידות העיקריות נרשמו בסעיפי ההלבשה וההנעלה עם 8.1%, הירקות הטריים ירדו ב-2% והריהוט והציוד לבית ירד ב-0.9%. עליות עיקריות נרשמו בפירות טריים - 1.5% - וסעיף שכר הדירה שעלה ב-0.9%.

 

בחודש שעבר הודיעה חטיבת המחקר של בנק ישראל כי היא מורידה את תחזית האינפלציה לשנה הנוכחית מ-0.8% ל-0.5% בלבד, והותירה את התחזית לשנה הבאה על 1.5%, אולם לאור המדדים שנרשמו מתחילת השנה זו עשויה להתברר כתחזית אופטימית למדי. שאלת האינפלציה, או יותר נכון הציפיות לאינפלציה, היא קריטית לקביעת המועד להעלאת הריבית במשק, שעומדת כבר שנתיים וחצי על 0.1%.

 

נגידת הבנק, קרנית פלוג, אמרה בעבר כי היא תשקול העלאת ריבית כאשר הציפיות לאינפלציה יעמדו באופן ברור בתוך הטווח שנקבע לבנק ישראל, כלומר בין 1% ל-3% לשנה.

 

 

  

מדד מחירי הדירות, המתפרסם בנפרד ממדד המחירים לצרכן, עלה ב-0.1% בחודשים מאי-יוני והלמ"ס עדכנה למעלה את העלייה בחודשים אפריל-מאי עלה מ-0.1% ל-0.2%. כך, מדד מחירי הדיור ב-12 החודשים האחרונים עלה ב-4.5%, פחות מאשר הקצב של 2016 כולה אך עדיין קצב גבוה יחסית. עם זאת, המחיר הממוצע הכלל ארצי של עסקאות ברבעון השני מול הרבעון הראשון ירד ב-3.8%, אם כי צריך לקחת את הנתון הזה בערבון מוגבל משום שהוא לא לוקח בחשבון את ההבדלים בסוגי הדירות.

 

אילן ארצי, מנהל השקעות ראשי בבית ההשקעות הלמן-אלדובי אמר בתגובה כי "מדד יולי הפתיע מעט והיה נמוך מהצפוי. שער השקל הגבוה, התייצבות מחירי הנדל"ן, יחד עם צעדי הממשלה להוזלת יוקר המחיה, צפויים להמשיך ולשמור על רמת אינפלציה נמוכה גם בחודשים הבאים. גם לנוכח הריבית בארה"ב והצמיחה בישראל, הריבית בארץ צפויה להישאר נמוכה עוד חודשים רבים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים