שתף קטע נבחר

חיפה כימיקלים הודיעה שתסגור את המפעל במפרץ חיפה

לדברי החברה היא "נענתה לבקשת ועדת הכספים והקפיאה את הליכי הסגירה, זאת על מנת להחליט על הפתרון הבטוח והישים ביותר ליבוא אמוניה. אך ראש עיריית חיפה מנסה לחבל במאמצים לאפשר לחברה להמשיך לפעול". חיפה כימיקלים הודיעה לוועד העובדים על כוונתה, ומכתבי הזמנה לשימוע לפני הפיטורים יישלחו בימים הקרוב

בהמשך לפרשת מכל האמוניה ואי ההסכמה בין הצדדים המעורבים - חברת חיפה כימיקלים הודיעה היום (ג') על סגירתו של המפעל הצפוני בחיפה ועל פיטוריהם של כל עובדי המפעל.

 

על פי הודעת חיפה כימיקלים, בשלושת השבועות האחרונים נענתה החברה לבקשת ועדת הכספים והקפיאה את הליכי הסגירה. שרי המשפטים, הכלכלה והגנת הסביבה כינסו את כל הגורמים המוסמכים לדיון עם עיריית חיפה כדי להחליט על הפתרון הבטוח והישים ביותר ליבוא אמוניה לתעשיית הדשנים.

 

נזכיר כי כבר בתחילת חודש אוגוסט הודיעו בחיפה כימיקלים כי הם סוגרים את השערים, ומאות העובדים בצפון ובדרום היו צפויים למצוא את עצמם ללא עבודה עוד לפני החגים. הבעלים ג'ולס טראמפ כתב מכתב נרגש לראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר בשיחה עם ynet כי ההחלטה על הסגירה היא סופית: "בסופו של דבר אנחנו אומרים, הממשלה לא רוצה אותנו פה, לא רוצה את העבודות פה, וזה מצער. אני חושב שהכול נגמר".

 

כמה ימים לאחר מכן, בדיון משותף לשרי המשפטים, הכלכלה, הגנת הסביבה, לגורמים מעיריית חיפה וכמובן לחיפה כימיקלים, אמר השר להגנת הסביבה זאב אלקין כי לא היה כל צורך בהודעה על סגירת המפעל בדרום. "אין לזה סיבה הגיונית. מי שמעכב את העניינים זה רק חיפה כימיקלים".

 

לדבריו, "יכול להיות שיש פה רצון לקחת את העובדים כבני ערובה. לאורך כל הדרך הנהלת המפעל לקחה החלטות כושלות. במשך יותר מארבע שנים היה להם זמן להיערך והם לא עשו שום דבר ליצירת פיתרונות. ועכשיו, במקום לקחת אחריות על הטעויות שלהם ולתת עוד קצת זמן שדרוש למעבר הזה, תקופה קצרה לפחות להפעלת המפעל הדרומי, הם למעשה מנסים להפיל את זה עוד פעם, להפעיל לחץ על הממשלה, אולי בתקווה שתשתנה ההחלטה השיפוטית. בעיניי זה מופרך". 

 

כעת, כאמור, הודיעה החברה רק על סגירת המפעל הצפוני, ולדבריה לאור תמיכת הרשויות המקומיות בדרום היא מנסה להחזיר את המפעל במישור רותם לפעילות באמצעות איזוטנקים, שאותם אישר לשימוש המשרד להגנת הסביבה רק למפעל הדרומי.

 

בחיפה כימיקלים מסרו: "על אף שמומחי המשרד להגנת הסביבה, כמו גם רשויות הביטחון, הכריעו כי הפתרון הבטוח ביותר הינו יבוא באמצעות אוניה קטנה והזרמה ישירה למפעל הצפוני, ראש עיריית חיפה יונה יהב מתנגד לפתרון זה באופן מכוון מתוך כוונה לחבל במאמצים לאפשר לחברה להמשיך לפעול, תוך שהוא מתעלם הן מהאינטרס הביטחוני של תושבי העיר, הן מגורלם של אלפי עובדים התלויים בחיפה כימיקלים והן מהעובדות והכל לשם פופוליזם ורצון לשוב ולהיבחר לראשות העיר".

 

באשר להשארת המפעל הדרומי, הודיעו בחיפה כימיקלים כי "מדובר בפתרון מורכב היות שאין די איזוטנקים זמינים בעולם ונהיה תלויים במילוי מחדש בקנה מידה גדול בטורקיה ובמצרים". כמו כן הוסיפה החברה כי "ההערכה שהמפעל הדרומי יוכל לחזור לפעילות חלקית רק לקראת ראשית דצמבר. החברה מקווה שממשלת ישראל תממש את החלטתה ותיישם את פתרון האוניות הקטנות".

  

חיפה כימיקלים הודיעה לוועד העובדים על כוונתה, ולדבריה מכתבי הזמנה לשימוע לפני הפיטורים יישלחו בימים הקרוב.

 

עיריית חיפה מסרה בתגובה כי "שפת האיומים וההתנהלות הכוחנית של בעלי ומנהלי חיפה כימיקלים מוכרת לנו היטב מזה שנים והודעתם היום על סגירת המפעל היא המשך של ההתנהגות הכוחנית והשימוש הנלוז בעובדים כדי להפעיל לחץ על הממשלה.

 

"לא יעלה על הדעת שבעלי המפעל, שנמצאים בתוך תהליך שמובילה הממשלה ביחד עם כל הגורמים בניסיון למצוא פתרון, ינקטו בצעד שכזה במגמה להפעיל לחץ על הניסיון למצוא פתרון.

 

"לא נשתף פעולה במצב בו בעלי החברה מצמיד אקדחים לרקותיהם של שרי הממשלה הרלוונטיים ולראשיהם של העובדים. ראש עירית חיפה והנהלת העיר מחוייבים לביטחון תושבי חיפה והמפרץ מחד, ולמאמץ למצוא פתרון להמשך עבודת המפעל ויש דרך לעשות זאת. כל ניסיון להפריד בין המפעל בדרום למפעל בצפון באמצעות יבוא איזוטנקים לנמל חיפה ושינועם דרומה במקום למפעל הצמוד בחיפה ימצא אותנו מתנגדים בכל האמצעים העומדים לרשותנו וכנראה יפגוש אותנו שוב במסדרונות בתי המשפט.

 

"אנו מצפים מהשר להגנת הסביבה ומראש הממשלה לגנות בחריפות את המהלך הכוחני והמניפולטיבי הזה. טוב תעשה הממשלה אם תשקיע את המשאבים הכלכליים שיועדו למפעל בעובדים עצמם ישירות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים