שתף קטע נבחר

קים במכון חקר כימי: "לייצר עוד מנועי רקטות וראשי נפץ"

סוכנות הידיעות הצפון-קוריאנית פרסמה תמונות של הרודן בביקור במכון חקר כימי בפיונגיאנג. לפי הדיווח, הוא הורה למכון להגביר את קצב הייצור של מנועי רקטות וראשי נפץ: "אתם גיבורים". טראמפ דווקא רגוע: "קים מתחיל לכבד אותנו"

 

מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און הורה להגביר את קצב ייצור מנועי הרקטות וראשי הנפץ במסגרת פיתוח תוכנית הטילים של המדינה. כך דיווחה לפנות בוקר (ד') סוכנות הידיעות הרשמית KCNA של המדינה המבודדת. קים נתן את ההוראה לעובדי מכון חקר כימי בבירה פיונגיאנג במהלך ביקור שערך שם. הרודן גם הודה לעובדים על העבודה הקשה וכינה אותם גיבורים.

 

דבריו של הרודן הצפון-קוריאני נאמרים דווקא על רקע דעיכת מלחמת האיומים בין פיונגיאנג לממשל האמריקני של דונלד טראמפ, שכללה איומים של ממש במלחמה. גם בצד האמריקני נרשמה רגיעה. הנשיא דונלד טראמפ התייחס לסוגיה המדוברת בנאומו בעצרת בפיניקס, שעסקה בעיקר במתקפה שלו נגד התקשורת.

הרודן קים בביקור במכון החקר הכימי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הרודן קים בביקור במכון החקר הכימי(צילום: AFP)

דווקא מרוצה מהתנהלות הרודן. טראמפ (צילום: AFP) (צילום: AFP)
דווקא מרוצה מהתנהלות הרודן. טראמפ(צילום: AFP)

"לקים ג'ונג און אני אומר כי אני מאמין שהוא מתחיל לכבד אותנו. אני מכבד את העובדה הזו מאוד. ואולי, ואולי לא, אבל בכל זאת, משהו חיובי יכול לצאת מכל המצב הזה", אמר טראמפ בנאום.

 

את הקו של טראמפ המשיך גם מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון ברומזו כי ארה"ב מוכנה לדיאלוג עם צפון קוריאה. "אני שמח לראות שהמשטר בפיונגיאנג מפגין איפוק", אמר טילרסון בתדרוך אמש במחלקת המדינה. "אנחנו מקווים שזה הסימן שחיכינו לו, שהם מוכנים לרסן את הפרובקציות ואנחנו יכולים לראות דיאלוג בעתיד הקרוב בין הצדדים".

 

בתווך עומד העימות בין ארה"ב לסין על רקע החלטת הממשל האמריקני להטיל סנקציות על חברות סיניות ורוסיות בטענה כי הן מסייעות לפיתוח תוכנית הטילים של צפון קוריאה. שגרירות סין בוושינגטון פרסמה הודעה שבה היא דורשת מהממשל האמריקני לחזור בו מהסנקציות שהטיל. "לתקן את הטעות הזו באופן מיידי", נמסר בהודעת השגרירות הסינית בוושינגטון. "אנו מפצירים בארה"ב לתקן את הטעות שעשויה לפגוע בשיתוף הפעולה בין המדינות בנושאים שונים".

 

ממשל טראמפ הטיל סנקציות על שישה אישים ועשר חברות. לכולם מכנה משותף אחד - קשרים כלכליים עם תוכנית הטילים של צפון קוריאה. "זה לא מקובל שיש קשרים רוסיים וסיניים שמאפשרים לצפון קוריאה לייצר הכנסה שתהיה שימושית לייצור נשק להשמדה המונית", אמר שר האוצר האמריקני סטיב מנוצ'ין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
קים ג'ונג און במכון
צילום: AFP
מומלצים