שתף קטע נבחר

ארוחה בפחמימה: הכריכים הטובים בארץ

מאטליז בוטיק עם ארבעה מקומות ישיבה בגליל העליון ועד שניצל בבגט בבאר שבע: רגע לפני שחוזרים לשגרת הכריכים, קבלו טעימה מהכריכים השווים בארץ, אלה שלא תצטרכו להכין כל בוקר לילדים

עם כל טוב בפנים. כריך של "בר בשר" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
עם כל טוב בפנים. כריך של "בר בשר"(צילום: לין לוי)
 

 

 (  )

זומר בייקרי

אם תגיעו למאפייה הזו אל תוותרו על כריך "סביחון" קטן וממזרי, המוגש בתוך ג'בטינה על בסיס שמן זית שנאפית במקום ובתוכה טחינה, חציל קלוי, ביצה קשה, עגבנייה צלויה ופטרוזיליה.

 (צילום: קורל קלרה לוי) (צילום: קורל קלרה לוי)
(צילום: קורל קלרה לוי)
 

מחיר הכריך הוא 15 שקלים, ואם אתם רעבים לקצת יותר, את חומרי הגלם הפשוטים של הסביחון אפשר לקבל גם בתוך פוקאצ'ה (27 שקלים). למעשה, אם תבקשו יפה, יכינו לכם את הסביחון הזה בכל לחמנייה שתחפצו בה ממבחר הלחמניות שנאפות מדי בוקר במאפייה.

 

פרישמן 39 תל אביב, 03-5233396, ראשון-חמישי 20:30-7:00, שישי 16:30-7:00, כשר ללא תעודה

 

קפה הבימה

"קפה הבימה" ממוקם באזור הבוהמי ביותר בעיר ומגיש את אחד הטוסטים היותר שווים שיש: טוסט מוצרלה שינקין וכמהין בלחם קסטן שחור וחמים, שמריח כמו מאכל צרפתי מושחת הודות לכמהין (37 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הכריך הזה קטן וממזרי, וטעמו נשאר בפה זמן רב לאחר שנגמר הביס האחרון, אבל שימו לב - הוא לא לרעבים ממש, אלא למי שחפץ במשהו קטן וטוב.

 

שד' בן ציון 31 תל אביב, 03-5287570, ראשון-חמישי 24:00-7:30, שישי 17:00-7:30, שבת 24:00-9:00, לא כשר

    

אגתה

במעדניית "אגתה" מציעים כמה סוגי כריכים בתוך בגטים מצוינים. האהוב עלינו במיוחד הוא טוסט מוצרלה עם ממרח כמהין, עגבניות שרי ובזיליקום. מחירו 43 שקלים, והוא מתאים במיוחד למי שמעדיף את הכריכים עם מינימום מרכיבים, לחם איכותי וטעמים מדויקים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ראול ולנברג 24 מגדלי זיו, 03-5757901, ראשון-חמישי 21:30-10:00, שישי 16:00-9:00, שבת 16:00-10:00, לא כשר

  

לה מולאן

מאפייה פורצת דרך וכמוה גם הכריכים המינימליסטיים (אך הנהדרים) שמוגשים בה. בימי שלישי אפשר למצוא במקום כריכי ספיישל (42-38 שקלים) משתנים כמו כריך רוסטביף, כריך גבינת בושה ושומר מקורמל, כריך עם בשר ברווז ועוד. כל הכריכים מגיעים בתוך הבגט המפורסם של "לה מולאן", שנחשב בעל סגולות ריפוי למצוקות נפשיות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בוגרשוב 72 תל אביב 077-5311110, ראשון-שישי 21:00-7:00, לא כשר

 

גרציאני

המעדנייה של יניב גרציאני היא גם כריכייה יצירתית וגם בית קפה שכונתי אהוב, שנמצא ממש מול הגינה של פארק קריית ספר. מציעים שם 15 סוגי כריכים מוכנים במקום וגם כמה כריכים שיכינו במיוחד עבורכם מיד לאחר ההזמנה.

 (צילום: ויז׳ואל דיגיטל)
(צילום: ויז׳ואל דיגיטל)

הכריך הטבעוני, שאהוב גם על הלא-טבעונים, מגיע בלחם 100 אחוז כוסמין ובו בטטה, קישואים ופלפלים קלויים, ממרח לימון כבוש, טחינה וסלט בורגול עם גרגירי רימון וחמוציות, אגוזי מלך, סלרי ופטרוזיליה. כריך נוסף ומעניין לא פחות הוא הכריך האיטלקי בתוך לחמניית חלת כוסמין עם זוקיני, גבינת עיזים, סלט עלים, עלי נענע וארוגולה. מחיר הכריכים הקטנים עומד על 16 שקלים והגדולים עולים 34-26 שקלים.

 

המלך ג'ורג' 105 תל אביב, 03-6006676‏, ראשון-חמישי 19:00-7:00, שישי 16:00-7:00, לא כשר

 

הסנדוויץ'

מוסד סנדוויצ'ים תל אביבי שמגיש כריכים בתוך לחם נהדר, ולכל סוג של כריך מוצמד הלחם שהכי מתאים למרכיביו. הכריכים הכי מעניינים מופיעים תחת כותרת הספיישלים, למשל כריך שוק חזירון מעושן עם סלק צלוי, פסטו, חרדל אגוזים, איולי עשבי תיבול וחסה, שמועמסים במיומנות על לחם שאור לבן עם שומשום (42 שקלים).

 

נחלת בנימין 59 תל אביב, 03-5498082, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שבת 24:00-17:00, לא כשר

   

סופרפוד בוטיק 

כריכי הבריאות של "סופר פוד בוטיק" מגיעים בתוך לחם שאינו מכיל חיטה, שמרים או חומרים משמרים, ועשוי מ-100 אחוז כוסמין מלא. מומלץ לנסות כאן את כריך האבוקדו מתוך קטגוריית Relax - מחירו 18 שקלים בלבד ויש בו אבוקדו, ממרח ביתי של עגבניות מיובשות, בזיליקום ונבטי חמנייה אורגניים.

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

לדברי בעלי המקום הכריך הזה הוא לא רק טעים, אלא גם בריא, קל לעיכול ובעל תכונות מרגיעות הודות לשילוב הרכיבים שלו.

 

מרמורק 10 תל אביב, 03-688-6779, ראשון-חמישי 21:30-8:00, שישי 17:00-8:00, לא כשר

 

אלגריה

במעדנייה הטבעונית הזו תמצאו כריכים טבעוניים יצירתיים ביותר כמו פוקצ'ה עסיסית במילוי "מעורב אלגריה" - כריך שמחמם את הגוף ואת הנפש: רוטב איולי, שום, ג'ינג'ר, למון גראס, "מעורב" משלל פטריות שיטאקה, פורטובלו ושמפיניון ורצועות טופו צלויות בתנור (42 שקלים). 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אבן גבירול 165 תל אביב, 03-6136964, ראשון-חמישי 22:30-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר ללא תעודה

 

אנגוסרי

ברשת האקספרס של מקדש הבשרים "אנגוס" שבבעלות משפחת דבאח מגישים המבורגרים במחירים חסרי תקדים וגם שלל כריכי בשר מפתים שמכילים, כמובן, את הבשר בעל השם הטוב של המשפחה. אנחנו אוהבים במיוחד את אנגוסנדוויץ' קבבוני אנגוס (29 שקלים); לקבבונים נלווים עגבניות ובצל מדורה, רוקט, סלסלה זעלוק, טחינה וחריף, והם נארזים בתוך ג'בטה רכה וטרייה.

 

הארבעה 20 תל אביב, 03-7715733, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר

  

 

 (  )

המעדנייה

המעדנייה של גל כבר מזמן הפכה למעוז הכריכים של עמק חפר, ומדי צהריים תמצאו במקום תור של לקוחות קבועים שהגיעו לכאן במיוחד בשביל הדיל של הכריך והבירה. קורץ במיוחד הכריך הקובני (חצי כריך - 25 שקלים, כריך שלם - 36 שקלים ועם כוס בירת בוטיק קרה - 46 שקלים). ואל תיתנו למראה הסולידי להטעות אתכם: מדובר בג'בטה חמימה שהושחמה קלות בטוסטר, לתוכה נכנסים שינקן מעושן, גבינת צ'אדר, חרדל, חמאה מתובלת, חמוצי הבית ובצל סגול.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

לפני ההגשה הכריך נצלה כמה דקות נוספות בתוך הטוסטר כדי שהצ'דר תחבר בין השינקן לבין החלק הנימוח של הג'בטה, והתוצאה היא כריך שאי אפשר להוריד ממנו את הידיים (ואת השיניים) עד שהוא נגמר.

 

מתחם ביתנ'ס, מול הכניסה לביתן אהרון, מחלף חבצלת, 09-8916621‏, ראשון 19:00-8:00, שני-חמישי 2:00-8:00, שישי 15:30-8:00, שבת 15:00-9:00, לא כשר

 

משק יעקבס

בחנות של "משק יעקבס", שבה נמכרים גם הלחמים של "אגדת לחם", מצאנו את כריך הגבינות המושלם. בגרסת ה"ביס" שלו, שעולה 15 שקלים בלבד, הוא מגיע בתוך לחמניית כוסמין ובה קרם פרש, גבינת סנט מור בשלה, עלי רוקט, בצל מקורמל ומלח ופלפל. הגרסה הגדולה שלו מוגשת בתוך לחמניית בגט ומחירה 28 שקלים.

 

משק יעקבס, כפר הרא"ה, עמק חפר, 04-6366111, 04-6251266, ראשון-חמישי 16:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

Zak's

במאפייה מציעים מיני סנדוויצ'ים מגרים בתוך לחמניות, פוקצ'ות ולחמים שנאפים במקום מדי יום. המיוחד שבהם הוא כריך מרגלית (30 שקלים) שנחשב לכריך המשפחתי זה דורות. המתכון שלו כמעט סודי, והוא עובר בין בני המשפחה מדור לדור (וקרוי על שם הסבתא, כמובן). לנו הסכימו לגלות שמדובר באומלט עגבניות ושום שמכינים בשיטה מיוחדת שהסבתא פיתחה, והוא מונח בתוך בגט צרפתי קלאסי עם גבינת שמנת וירקות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

החרושת 16 אזור תעשייה רעננה, 072-3926578, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 15:30- 8:00, כשר

 

 (  )

Just Meat

בכריכייה הזו מכינים כריכי בשר בלי בלגן מיותר ומתמקדים במה שחשוב באמת: הבשר, שאליו מתלווים מרכיבים פשוטים למדי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

מומלץ במיוחד לנסות כאן את סנדוויץ' הסינייה, שאפשר להגדיר גם כיצירת מופת של ממש. הוא מגיע בתוך לחם פרנה שנאפה על חלוקי נחל ומקבל מריחה נדיבה של איולי עמבה ואיולי צ'יפוטלה, ויש בו חסה, עגבנייה ובצל מוקפצים על הגריל, שום קונפי, טחינה ושפונדה. מחיר היצירה - 45 שקלים.

 

בן הלל 15 ירושלים, 077-550-9320‏, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי 2:00-12:00, שישי 15:00-12:00, מוצ"ש-2:00, כשר

 

פפיטוס

פפיטוס הם הסנדוויצ'ים שמוכרים ברחובות ונצואלה, ובסנדוויצ'ייה הירושלמית הזאת בהחלט כדאי לנסות את הכריך החם המכונה "לה בומבס": קורנביף, פסטרמה רומנית וסלמי איטלקי מטוגנים ומעליהם ביצת עין, סלט כרוב וגזר, עגבנייה, בצל, חמוצים, חסה, ממרח גוואקמולי, מיונז שום, קטשופ וגולת הכותרת הבלתי שגרתית שהופכת את הכריך הזה למלך הבלתי מעורר של הסנדוויצ'ייה - תפוצ'יפס מפורר. 

 (צילום: איתי מוניקנדם) (צילום: איתי מוניקנדם)
(צילום: איתי מוניקנדם)
 

לפינאלה, הכריך נכנס לטוסטר לקבלת קריספיות מושלמת. כריך כזה יעלה לכם 29 שקלים, ואותו הכריך עם תוספת אסאדו שמכינים במקום יעלה 35 שקלים.

 

האגוז 11 מחנה יהודה ירושלים, 052-6731560‏, ראשון-חמישי 1:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש-1:00, כשר

 

רחל בשדרה

רק לפני זמן קצר פתחה הפיינליסטית של תוכנית הריאלטי "מאסטר שף" את הכריכייה הזו, וכבר היא הפכה לאחד המקומות המדוברים בעיר והמומלצים עבור אוהבי הסנדוויצ'ים באשר הם.

 (צילום: רון ירקוני) (צילום: רון ירקוני)
(צילום: רון ירקוני)
 

רחל בן אלול מכינה כאן כריכים יצירתיים, מרשימים ועשירים במיוחד: כולם מורכבים מחומרי גלם רבים ומצטלמים מדהים לאינסטוש, אבל הכי חשוב - יש בהם את היד המיומנת של רחל. שווה לנסות כאן את כריך הסלמון, שבו סלמון מעושן, ביצת עין, בצל ירוק, עגבנייה ומלפפון חמוץ (40 שקלים).

 

שד' בן מימון 13 ירושלים, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 17:00-7:00, כשר

 

 (  )

ברברי

בדיינר האמריקני של הקריות מציעים המבורגרים היסטריים שמגיעים עד לארבע קומות - ןגם כריכים מושקעים ביותר ומושחתים למדי. אנחנו ממליצים בחום על הסלופי ג'ו ועל כריך פילדלפיה (45 שקלים או 56 שקלים בארוחה שכוללת גם תוספת ושתייה).

 (צילום: ליאת גולדשטיין) (צילום: ליאת גולדשטיין)
(צילום: ליאת גולדשטיין)

כריך פילדלפיה מכיל 250 גרם של רצועות אנטרקוט עסיסיות, פלפלים קלויים, רוטב ברביקיו וממרח חלפיניו שנארזים יחד עם חסה, בצל מקורמל, עגבנייה ומלפפון חמוץ בתוך ג'בטה כפרית טרייה שנאפית במקום .

 

העצמאות 82 קריית אתא, 077-4007303‏, ראשון-רביעי 1:00-11:00, חמישי 1:00-10:00, שישי 17:00-11:00, מוצ"ש-1:00, כשר למהדרין

 

Baboon’s

בכריכייה על הגלגלים מכינים סנדוויצ'ים יצירתיים במיוחד, ושימו לב - אינכם רשאים להתערב בתהליך. גם תפריט קבוע אין כאן, אלא מה שהמוח והידיים של יוסי מכתיבים לו באותו הרגע. אז איך זה עובד? אתם מזמינים כריך, אומרים מה אוהבים, מה לא ואם אתם רגישים למשהו - ונותנים לדמיון של יוסי להשתולל ולעשות את העבודה. 

 

המלצה שלנו - לכו על סנדוויץ' החביתה (25 שקלים או 32 שקלים עם שתייה קלה). הוא יגיע בלחמניית מחמצת איטלקית או בלחם פרנה לבחירתכם. לאחר מכן יטוגן הלחם על הפלנצ'ה עם שמן זית וזעתר או עם חמאה (גם כן לבחירתכם) ויימרח באחד הממרחים שעל המדף (ממרח שום, ממרח עגבניות ועשבי תיבול, ריבת בצל ביתית, פסטו או טפנד). לתוך החביתה יכניס יוסי ארבעה סוגים של עשבים ותבלין דרום אמריקני סודי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

מי שרוצה יכול לשדרג את היצירה עם גבינת פטה או גבינה צהובה, שיעשו פלאים לעגבנייה ולבצל הסגול הטרי שמתווספים לחביתה. קצת חסה לסיום, וקיבלתם כריך חביתה פראי למדי.

 

בכניסה לקיבוץ החותרים, אין טלפון, ראשון-חמישי 17:00-8:00, לא כשר

 

Ruben קריית חיים

מוסד הכריכים של קריית חיים מגיש את כריך ה-NY Ruben Deli Style, המכיל 220 גרם של קורנביף שמוכן בתהליך ארוך של כבישה, עישון ואידוי שנמשכים לא פחות מ-30 שעות (!). אבל עם כל הכבוד לזה, הדבר האמיתי שחייבים לטעום כאן הוא הכריך שמשלב בין המבורגר לסנדוויץ', או במילים אחרות - "גם וגם", שאנחנו הישראלים כל כך אוהבים.

 (צילום: דרור כץ)
(צילום: דרור כץ)

הכריך הזה בנוי משתי קומות - בראשונה ההמבורגר ובשנייה הקורנביף המפורסם מהכריך הניו יורקי. הלחמנייה נפרסת לרוחבה לשלושה חלקים, וכך בין ההמבורגר לקורנביף חוצצת שכבה נוספת של לחם שנמרחה היטב ברוטב איולי, מה שמוסיף לכריך עסיסיות רבה.

 

אחי אילת 10 קריית חיים, 04-6277067‏, ראשון-חמישי 13:30-11:30, שישי 14:00-11:30, מוצ"ש-2:00, כשר

 

בר בשר

בחלק האחורי של המרכז המסחרי בצומת הגומא מסתתרת פנינה קרניבורית שווה במיוחד; "בר בשר" הוא אטליז בוטיקי עם בר ישיבה שמכיל ארבע מקומות ומעשנה שבה מעשנים את הבשרים המובחרים שנמכרים במקום (בהם גם את הבשר בעל תו התקן "חי בריא").

 

תוכלו להזמין כאן כריך רוסטביף שמכיל 220 גרם של שייטל מעושן, מיונז הולנדי, צ'ימיצ'ורי ביתי, חרדל גרגירים, בצל סגול, עגבנייה, מלפפון חמוץ ועלי רוקט. כל הטוב הזה נארז בתוך ג'בטה חמימה, והמחיר פשוט מגוחך - 39 שקלים בלבד.

 

צומת הגומא גליל עליון, 052-2480608‏, ראשון-שבת 19:00-9:00, לא כשר

 

לחם ועוגה

בבית הקפה שמגיש את הלחמים הכי מעניינים באזור הצפון - כולם מיוצרים במאפייה במקום - תמצאו ספיישלים טעימים ומתחלפים שמוגשים בצהרי היום. בין הספיישלים הללו יש גם כריכים, והמומלץ ביותר הוא כריך קבב דג ים עם בצל צלוי, תפוח אדמה צלוי מעוך וירקות רעננים שנערמים יחד בתוך ג'בטה פריכה (59 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

קיבוץ מורן, 04-6988992, מאפייה: שני-חמישי 16:30-8:00, שישי 15:00-8:00, מטבח לחם: שני-שישי 15:00-9:00, כשר

 

דוריס קצבים

צמוד ל"דוריס קצבים" שבזכרון יעקב פועלת "דוריס קצבים שרקוטרי", שבה מציעים שווארמה, ארוחות שרקוטרי וכריכים חמים. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

הכריך השווה ביותר שם, לדעתנו, הוא כריך בריסקט בקר שמחירו 49 שקלים במהלך השבוע ו-59 שקלים בסוף השבוע (כולל צ'יפס ובירה). הוא יכול להגיע בלחם איטלקי או בתוך לחמניית המבורגר מתקתקה ומרובעת, ולתוכם ייכנסו 150 גרם בשר נהדר שמיושן במקום, חסה טרייה, בצל סגול ורוטב איולי.

 

רמת הנדיב זכרון יעקב, 04-6397030, ראשון-שבת 23:00-12:00

  

 (  )

Omer's Eilat

בר בשר שמגיש כריכים מושקעים לקרניבורים שבינינו. אחת האפשרויות היותר מומלצות כאן היא כריך סטייק אנד אגז עם רצועות אנטרקוט, ביצת עין, אבוקדו, איולי פלפלים, בצל ירוק, עגבנייה, מלפפון חמוץ וחסה (44 שקלים).

 (צילום: רול) (צילום: רול)
(צילום: רול)
 

שדרות התמרים 83 אילת, ראשון-חמישי 21:00-11:00, 08-6521646, כשר

 

הבגט של אורי

אורי הוא דור שני ליצרני אוכל רחוב בבאר שבע. דוכן הפלאפל של אביו הפך בידיו של אורי למקום הכי מוכר בבירת הדרום (וגם מחוצה לה) לממכר בגטים. אם להאמין לאגדה, ב-1988 אורי היה הראשון שהביא את הבגט הצרפתי לבאר שבע, ומאז ועד היום הוא שם, מכין את הבגטים האהובים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

המלצה שלנו - לכו על הבגט עם השניצל: השניצל טרי-טרי ונפרס לרצועות בעודו חם. יחד איתו נכנסים לבגט חריף אדום או ירוק, תפוח אדמה מבושל, לימון בלדי כבוש, טחינה, בצל ופטרוזיליה, פלפלים כבושים שאורי מכין בעצמו, מלפפון חמוץ, סלט ירקות וזיתים מרוקאיים מתובלים (32 שקלים).

 

החלוץ 77 באר שבע, 08-6280015‏, ראשון-חמישי 18:00-8:00 כשר למהדרין

 

השמורה 215

בני גל משמיע בדוכן שלו מוזיקה מגוונת ושונה בכל שעה (הכי שווה להגיע בבוקר, אז יש מוזיקה קלאסית) ומגיש כריכים נדיבים ומפנקים מעשה ידיו המקצועיות. ואם כבר עצרתם אצלו, לכו על "כריך חביתת שלמות" (22 שקלים) שמגיע בתוך לחמניית בגט ענקית.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

בתוך הפחמימה הרכה, שהושחמה קלות על המחבת, בני טומן חביתה אוורירית שמתובלת בכמה מרכיבים סודיים, סלט כרוב חמצמץ, חומוס, רוטב שקשוקה, חריף ביתי ועוד כמה הפתעות, כמו בוטנים שמעיפים את כריך החביתה הפשוט הזה למקום הראשון בהיכל התהילה של הסנדוויצ'ים.

 

בכניסה לשמורת פורה, 054-7920182‏, ראשון-חמישי 17:00-8:00, לא כשר

 

אנונה ביסטרו

בביסטרו הידידותי ביותר לטבעונים מציעים את הכריך הטבעוני המושלם: לחם מחמצת עם דגנים ובו לביבות עדשים ובטטה חמימות (ונטולות גלוטן), טחינה, עגבנייה ונבטי אפונה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אפשר להמיר את הלחם הזה בלחם נטול גלוטן שנאפה במקום, ובכך להפוך את הכריך למעדן 100 אחוז נטול גלוטן. מחיר הכריך 38 שקלים, והוא יסגור את הפינה לכל טבעוני, לא משנה באיזו שעה ביום.

 

יפתח הגלעדי 17 אשקלון, 08-9123697, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רול
בין שתי פרוסות. Omer's Eilat
צילום: רול
מומלצים