שתף קטע נבחר

אבודים בבנגקוק: מסעדות תאילנדיות שכדאי להכיר

מסעדת אוכל רחוב תאילנדית בחיפה, מסעדת פועלים תאילנדית בתל אביב, מסעדה שכוללת גם Foot Masage באילת וגם מסעדה תאילנדית כשרה למהדרין בבית שמש: יצאנו לסיור בעקבות המסעדות התאילנדיות בארץ וחזרנו עם חשק לסום טאם ולפאד תאי

 

כל הטוב שבמסעדת "בית תאילנדי" (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
כל הטוב שבמסעדת "בית תאילנדי"(צילום: אפיק גבאי)

ים בצבע טורקיז, עצי קוקוס מרהיבים, מזג אוויר טרופי וקוקטייל מתקתק שלא תצליחו להסיר ממנו את השפתיים: תאילנד היא לא רק משכנם של תיירים מכל העולם, היא גם ממלכה קולינרית ששווה להכיר. המטבח התאילנדי משופע בתבשילים מוקפצים שמקורם במטבח הסיני ובתבשילי קארי מהמטבח ההודי. בנוסף, נעשה בו שימוש רב בעשבי תיבול, תבלינים טריים, חלב קוקוס, כורכום טרי וברוטב דגים. 

  

ללא ספק, קשה עד בלתי אפשרי שלא לאהוב את המטבח התאילנדי. הוא טרי ועוקצני, המנות מוכנות מיד לאחר הזמנתן ומגיעות אל השולחן הכי טריות, לוהטות וצבעוניות שיש. בנוסף, בשנים האחרונות אפשר למצוא את מרבית המצרכים הנדרשים להכנת המנות התאילנדיות בשווקים ובחנויות האסייאתיות, ובמחירים הוגנים למדי.   

 

זהו המטבח המושלם למי שרוצים ליהנות ממנות מהירות הכנה ובטעם אקזוטי שיזכירו את החופשה החלומית במדינה שהכי כיף להיות בה תייר. ולמי שפחות מתלהבים מהטעמים החמוצים-חריפים-עוקצניים-מתוקים של האוכל התאילנדי, אך עדיין מסרבים להיפרד מהמוקפץ - ישנן גרסאות רבות של מנות מהמטבח התאילנדי שהוטעמו לחך הישראלי. יצאנו למסע בעקבות המסעדות התאילנדיות הטובות בארץ, והנה הן לפניכם.

 

 (    )
 

צ'אנג בה

מביני דבר טוענים ש"צ'אנג בה" החיפאית ראויה לכתר התאילנדית הטובה ביותר בצפון. מדובר במסעדת אוכל רחוב תאילנדי קטנה ומטריפה, שממוקמת באזור הלוהט של העיר התחתית ופירוש שמה הוא "פיל משוגע" בתאילנדית.  

 (צילום: גלעד הר שלג) (צילום: גלעד הר שלג)
(צילום: גלעד הר שלג)

המקום שייך לעידן ליפשיץ ("יועזר בר יין", "טוטו") וליאור גולן (הבעלים של מסעדת "בלה" בבית שערים), שמציעים כאן תפריט תאילנדי טהור ללא שינויים והמרות לטובת החך הישראלי: מנת הסום טאם, למשל, כוללת רצועות כתושות של פפאיה ירוקה עם עגבניות שרי, שעועית ירוקה, בוטנים, לימון ורוטב דגים. פלה טוט היא מנת דג שלם מטוגן, שמוגש עם ירק לצד אורז ומטבל פיקנטי. בנוסף, תמצאו כאן מנות תאילנדיות עם עוף, דגים, בקר, פירות ים, כמו גם מנות צמחוניות וטבעוניות.

 

טווח המחירים של המנות הראשונות נע בין 49-40 שקלים, וטווח המחירים של המנות העיקריות נע בין 102-60 שקלים.

 

הנמל 23 חיפה, 04-6722891‏, ראשון-שישי 16:00-12:00, 23:00-18:00, לא כשר

 

זוזה מאמא

בשפת הרחוב התאילנדי פירוש שמה של המסעדה הזו היא "צעירה לנצח", ואכן העיצוב במקום מביא לסועדים את נופיה הפראיים של תאילנד, ולצד הקוקטיילים הטרופיים המצויינים שמכינים בבר - יש סיכוי שתרגישו שאתם במדינה האסייתית, רק ללא 11 שעות הטיסה המייגעות. 

 

מלבד המנות התאילנדיות, תמצאו כאן גם סושי ומבחר מנות תאילנדיות שעברו התאמות לחך הישראלי: נודלס עם עוף, בקר או פירות ים, תבשילי אורז מוקפצים ברוטב חלב קוקוס וירקות וגם דגים מאודים ומבחר קינוחים כמו טפיוקה בחלב קוקוס ופירות (33 שקלים), תאי בורלה - קוביות בורלה מקורמלות עם מחית פטל וקרמבל עוגיות (39 שקלים) ועוד. 

 (צילום: ישראל אלפסה) (צילום: ישראל אלפסה)
(צילום: ישראל אלפסה)

טווח המחירים של המנות הראשונות נע בין 48-15 שקלים, והמנות העיקריות מתומחרות ב-96- 52 שקלים. בנוסף, יש כאן גם תפריט ילדים שמתומחר בעלות של 39 שקלים לכל המנות וכולל צ'יקן נאגטס עם אורז לבן, נודלס עם עוף וירקות, חזה עוף בטריאקי עם אורז לבן וגם שניצל מצופה בפירורי פנקו עם אורז לבן.

 

החרושת 10 חוצות המפרץ חיפה, 2707*, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

המחתרת התאילנדית

בר אוכל תאילנדי שפותח את שעריו לטייק אווי ולמבקרים שאוהבים אווירה לא מחייבת פעמיים בשבוע בלבד. בבר הזה יקפיצו עבורכם נודלס נהדרים, יגישו סלטים טריים וימזגו לכם מבירות הבוטיק המחתריות שנמצאות כאן, מהערק או מהקוקטייל האקזוטי.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התפריט צנוע, אך בהחלט מספק את החוויה התאילנדית מלאת האותנטיות שעד עתה תושבי כרכור נאלצו לנסוע לערים אחרות כדי ליהנות ממנה. תוכלו לנשנש כאן סלט אטריות שעועית (כמנה ראשונה - 29 שקלים, כמנה עיקרית - 42 שקלים) או סלט פאפיה מרענן וחריף אש (32 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

למנה עיקרית אפשר לבחור בין אטריות פאד טאי (49-42 שקלים) עם טופו או שרימפס לבין גאנג מסמן נאן - מנה נטולת גלוטן המורכבת מקארי מסמן וקארי אדום בציר עוף ובחלב קוקוס (46 שקלים). לקינוח אל תוותרו על הבננה לוטי של יואב (24 שקלים) - מובטחת לכם הנאה רבה וכנראה שגם התמכרות. 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

אגב, מי שמפחד מהחריפות יהנה כאן משליטה מוחלטת על העניין מכיוון שאת האוכל מכינים מול עיניי הסועד, ואפשר לבקש להפחית או להעצים את עוצמת החריפות.

 

בילו 10 פרדס חנה כרכור, 050-3377588‏, רביעי-חמישי 24:00-18:00, לא כשר

 

 

 (    )

איוטאיה

מסעדה אותנטית שממוקמת, באופן מפתיע, בתחנת דלק בהוד השרון. מגישים כאן מנות תאילנדיות מסורתיות ומדויקות, והאווירה נאמנה גם היא למקור. 

 

בתפריט תמצאו מבחר סלטים (70-35 שקלים), עשרה סוגי מרקים (75-40 שקלים), ותבשילי קארי, נודלס ומנות אורז מוקפצות. בשעות הצהריים תהנו כאן מעסקיות משתלמות (59-56 שקלים).

 

מבוא קדם 12 הוד השרון, 09-7726868, שני-חמישי 16:30-12:00, 22:30-18:00, שישי-שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

 (    )

בית תאילנדי

המסעדה התאילנדית המוכרת ביותר בארץ שפועלת מאז 1996 בניצוחו של יריב מלילי ולק סונן, שנולדה בתאילנד והיגרה לישראל בעקבות האהבה. מראשיתה הייתה המסעדה נאמנה למטבח התאילנדי האותנטי, והגישה את המאכלים המסורתיים מחבל איסן (צפון מזרח תאילנד): מו יאנג - בשר לבן צלוי ופרוס דק ברוטב פיקנטי של שום, נאם פלה ופלפלים על מצע של כרוב לבן ופריך (46 שקלים), טוט מאן גונג (42 שקלים) - לביבות שרימפס מטוגנות ברוטב מתוק-חריף וגם קינוחים שווים כמו קאו נייאו ממונאן - אורז מתוק מבושל בחלב קוקוס עם פרוסות מנגו (28 שקלים), קואי בואטשי - פרוסות בננה מבושלות בחלב קוקוס חם (28 שקלים) ועוד.

בית תאילנדי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בית תאילנדי(צילום: ירון ברנר)
 

לבעלי המסעדה חווה מקומית בה הם מגדלים את הירקות ואת חומרי הגלם העונתיים שמוגשים במסעדה. בנוסף, חלב הקוקוס נסחט במקום, החצילים במנות הם חצילים תאילנדיים שמכינים במסעדה וכך גם כל הרטבים למיניהם. ואם שאלתם את עצמכם מה בכל זאת חסר כאן - אז התשובה היא מקום פנוי. לאורך כל שעות היום המקום עמוס בקהל מעריצים, ומומלץ ביותר להזמין לכאן מקום. 

שף יריב מללי (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
שף יריב מללי(צילום: אפיק גבאי)

בוגרשוב 8 תל אביב, 03-5178568‏, ראשון-שבת 17:00-12:00, 23:00-18:00, לא כשר

 

קאב קם

האחות קטנה של מסעדת "בית תאילנדי" שהגיחה השנה, ויצרה המון רעש וציפיות עם ההבטחה להיות בר תאילנדי שיתמקד במשקאות ו"ביסים" תאילנדיים. במילים אחרות, מקום להגיע אליו למשקה ונשנוש או לפתוח בו שולחן עם מנות שרינג קטנות שמשלימות אחת את השנייה.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

התפריט כאן מציע גם מנות שמתאימות לצמחוניים ולטבעוניים, וגם למי שמחפש את המנות התאילנדיות המבוססות על בשר לבן. בנוסף, מגישים כאן סלט פפאיה במגוון גרסאות ומנות אטריות שכל מרכיביהן מיוצרים במקום מאפס. בגזרת האלכוהול תמצאו קוקטיילים עם נגיעות תאילנדיות שכוללים קרם קוקוס ופירות טרופיים, וקוקטיילים קלאסיים עם אלכוהול. 

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

טווח המחירים כאן נע בין 108-38 שקלים למנה, ואל תחמיצו את שעות בין הערביים במקום - הן שוות במיוחד.

 

 

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

לינקולן 11 תל אביב, 03-6889960, שני-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

נאם

מסעדה הפועלת מזה שלוש שנים ומונה שני סניפים, שניהם ממוקמים בתל אביב - ובקרוב הסניף השלישי. לפני כשנה נפתח גם מערך המשלוחים של "נאם", שכולל אתר הזמנות מקוון וסניף בו תוכלו לאסוף טייק אווי וליהנות מעסקיות (ראשון-חמישי בין השעות 17:00-12:00).

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

בתחילת שנת 2018 צפוי כאמור להיפתח סניף שלישי של המסעדה בצומת הרחובות קינג ג'ורג' וזמנהוף בתל אביב. הסניף החדש יכלול לצד משלוחים לדרום תל אביב וגבעתיים, גם צורות הגשה עממיות ואירוח כמו בדוכני האוכל ברחובותיה הצרים של בנקוק.

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

עם 50 מקומות ישיבה בסגנון "חומוסייה" וללא אפשרות להזמין מקום, הסניף השלישי יציע אפשרות לעצור למנה תאילנדית אותנטית כמו פאד תאי עם עוף, שרימפס או טופו, ירקות וחלב קוקוס (63 שקלים), פאד פט - דג מאודה, דג פריך או שרימפס וקלמרי ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס, שעועית תאילנדית, צ'ילי, כפיר ליים ובזיליקום תאילנדי לצד אורז מאודה (73 שקלים) ועוד. בנוסף, אפשר לקחת טייק אווי או לשבת לארוחה תאילנדית על הדרך.

 

סניף הנמל: יקותיאלי 6 (מול אגאדיר) תל אביב, 03-6708050 שלוחה 2, ראשון-שבת 23:00- 12:30, לא כשר

דיזנגוף 275 תל אביב, 03-6708050, ראשון-שבת 17:00-12:30, 24:00-18:30, לא כשר

 

Nithan Thai

מסעדה תאילנדית מהודרת עליה אמון השף שחף שבתאי שעובד עם חומרי גלם תאילנדים ומגיש מנות אסיאתיות מרחבי יבשת אסיה כולה.

 (צילום: תמוז רחמן) (צילום: תמוז רחמן)
(צילום: תמוז רחמן)

בין המנות שבתפריט הקיץ של המסעדה: סאם סאם רול (Ribe-eye) עם דאליין צ'ילי, חציל ונענע ברוטב שאלוט (69 שקלים), ברווז Wong quan עם שעועית ירוקה, נענע, תפוח שיטאקי ואבטיח (78 שקלים), לובסטר סאקה כחול ופטאטאס מיסו ברוטב שרי שרימפס (142 שקלים) ועוד.

 (צילום: תמוז רחמן) (צילום: תמוז רחמן)
(צילום: תמוז רחמן)
 

הארבעה 21 תל אביב, שני-שבת 16:00-12:00, 24:00-18:00, לא כשר

 

טייגר לילי

שני הסניפים של "טייגר לילי" - ברמת החייל ובשרונה מרקט בתל אביב - מעוצבים בצורה מדליקה שמשרתת נאמנה את האווירה הצעירה במקום. 

 (צילום: ארז חרודי)
(צילום: ארז חרודי)
 

התפריט כאן כולל את כל הקלאסיקות של המטבח התאילנדי: בין היתר תמצאו כאן לביבות שרימפס (38 שקלים), מו קאתייאם (44 שקלים) - נתחי בשר לבן פריכים במרידנת סויה, סלטים מרעננים כמו טום יאם (35 שקלים) ומרקים כמו טום יאם (68 שקלים) וטום סום (64 שקלים). בעיקריות תמצאו מנות עוף וסי קורנג מו יאנג - מנת ספירבס ברוטב תמרינדי (98 שקלים).

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
בנוסף, יש גם מנות ווק עם אטריות ביצים, אורז או אטריות אורז ומנות קצת פחות מוכרות בארץ כמו קונג פאד מט ממואנג - שרימפס בטמפורה עם קשיו קלוי (76 שקלים). לא מספיק לכם? יש גם אינסוף מנות קארי תאילנדי, דגים ופירות ים.
 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

רמת החייל: הברזל 32 תל אביב, 1-700-70-70-97, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

שרונה מרקט: קלמן מגן 3 תל אביב, 1-700-70-70-97, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

התאילנדית בהר סיני

מסעדה תאילנדית היפסטרית עם אווירה סוערת, הממוקמת במתחם השוקק של בית הכנסת הגדול בתל אביב. זוהי מסעדתם הראשונה של האחים צבי וניב גרוס, שגדלו במשפחת מסעדנים  שאחראית, בין היתר, על מסעדת "הפגודה" שפעלה בחוף לידו בטבריה הרבה לפני שהישראלים הכירו את המטבח התאילנדי.  

 

העיצוב כאן לקוח משווקי האוכל של תאילנד ויש במסעדה גם בר, אבל גולת הכותרת של כאן היא ללא ספק החצר השוקקת בעלת 100 מקומות הישיבה. בנוסף, זו התאילנדית היחידה ברשימה שכוללת עמדת D.J שמנגן מדי ערב פלייליסט אחר התורם לאווירת המקום.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

התפריט בנוי ממנות שרינג המוגשות למרכז השולח, ביניהם גאי יאנג (78 שקלים) - מנה גדולה של חצי עוף ש"נח" במשך הלילה במרינדה ונצלה בגריל, פלא יאנג גלואה (97 שקלים) – מנה זוגית של דג שלם עטוף במלח וממולא בעשבי תיבול תאילנדים, נאם טוק (42 שקלים) - סטייק שייטל פרוס דק מרופד בנענע, בצל ירוק, שאלוט, אורז קלוי, צ'ילי גרוס, רוטב דגים וליים. תוכלו לטעום שם את מנת הקאו סוי (54 שקלים) - מנה שמורכבת מקארי צהוב, חלב קוקוס, עוף, אטריות ביצים דקות, כורכום, שאלוט, שום, ג'ינג'ר וכוסברה.

 

את כל הטוב הזה כדאי ללוות באחד הקוקטיילים על בסיס עשבי תיבול תאילנדים ופירות טרופיים שמוגש במקום או בבירה תאילנדית.

 

הר סיני 1 רחבת בית הכנסת הגדול תל אביב, 053-9387733, ראשון-חמישי 24:00-18:30, שישי 17:00-12:00, שבת 24:00-20:00, לא כשר

 

תאילנד אקספרס

מסעדת פועלים תאילנדית כשרה המגישה אוכל תאילנדי מסורתי כמו נודלס ופאד תאי, סושי ומרק מיסו. בנוסף תמצאו כאן אגרולים (7 שקלים לצמחוני, 10 שקלים לאגרול עם עוף), מרק טום יאם (35-30 שקלים) ומרק קוריאני (30 שקלים), דים סאם (5 יחידות ב-30 שקלים) ומנות נודלס ואורז (52-39 שקלים).

 

לממהרים, יש גם מוקפץ בבגט (37-30 שקלים) ובצהריים תהנו כאן מעסקיות שוות ב-49 שקלים הכוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה.

 

יגאל אלון 129 תל אביב, 03-6559493‏, ראשון-חמישי 24:00-9:00, מוצ"ש-2:00, כשר

 

Rak Thai

מסעדה משפחתית אותנטית שנפתחה רק לפני חצי שנה, ומנוהלת על ידי משפחת אונקאם ששורשייה בבנגקוק. המסעדה הזו היא פרי יוזמתה של מרי, צברית שנולדה בארץ להורים ממוצא תאילנדי, שהחליטה לפתוח מסעדה עבור אבא שלה שכל חייו בישל במסעדות של אחרים. האב, שהגיע לארץ מבנגקוק ב-1979, הספיק לעבוד בלא מעט מסעדות אסייתיות, ביניהן גם במסעדתו של שאול בן אדרת "מיסטר אנד מיסיס לי"..

 

התפריט כאן מכיל את כל הקלאסיקות של המטבח התאילנדי וגם כמה מנות ייחודיות שלא פוגשים בדרך כלל במסעדות האסייתיות: החלוקה היא ל"צלחות קטנות חמות" (38-18 שקלים), צלחות קטנות קרות עם הסלטים התאיים המפורסמים (45-37 שקלים), מרקים (38 שקלים), מאכלי אורז (47-45 שקלים) ואטריות מוקפצות (49-45 שקלים) ויש כמובן גם מנות קארי תאילנדי עם אורז.

 

הפינה התאילנדית והצבעונית הזו, שבה האוכל מוגש באריזות מיוחדות בצורת לוטוס, מכילה 60 מקומות ישיבה וכוללת גם בר קטן עם פלייליסט שמורכב מהרבה היפ הופ תאילנדי ו-r&b אולד סקול. בגזרת האלכוהול מציעים כאן קוקטיילים יצריתיים ומדי ראשון עד חמישי בשעות 19:00-18:00 מתקיים כאן happy hour, במהלכו אפשר ליהנות ממשקאות במחיר מוזל של 35 שקלים (במקום 45 שקלים).

 

יבנה 38 תל אביב, 03-6737316‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי-שבת 1:00-13:00, לא כשר

 

סקון נקון

את המסעדה הזו לא כולם מכירים, ויש הטוענים כי היא סודם הכמוס של הפודיס מראשון לציון. על התפריט האותנטי שמביא לראשון לציון את הטעמים של סקון-נקון שבצפון מזרח תאילנד מופקדת רותיארת (או פשוט רותי), שהגיעה לארץ בעקבות אהבתה לישראלי בשם דני שקד (אביו של הפרסומאי ספי שקד), ויחד הם הקימו את המסעדה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אפשר למצוא כאן את כל המנות האהובות של המטבח התאילנדי כמו סלט פפאיה (35 שקלים), מגוון מרקים עשירים (69-48 שקלים) ופאד תאי הכי נאמן למקור שתטעמו עם עוף, שרימפס או בקר ברוטב חריף, כזה שרק ידיים מיומנות של בשלנית תאילנדית יכולות להכין.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

רוטשילד 119 ראשון לציון, 03-6499434, שני-שישי 15:00-12:00, 23:00-18:00, שבת 17:00 -12:00, לא כשר

 

 (    )
 

קפאו

לפני קצת פחות משנה, נפתחה בבית שמש המסעדה התאילנדית הראשונה בעיר, שמטרתה לגלות לציבור שומרי הכשרות את נפלאות המטבח התאילנדי. הרעיון של ניר חג'בי, שעומד מאחורי המיזם השאפתני, הוא להפוך את "קפאו" לרשת מסעדות תאילנדיות כשרות למהדרין, בהן יוגשו מנות קארי מסמן אחד לאחד כמו בבנקוק, סלט סום טאם (28 שקלים), אגרולים (25 שקלים), מגוון מנות פאד תאי (43-53 שקלים), אטריות אורז רחבות (45 שקלים) ואפילו פאד קפאו (43 שקלים), אבל בגרסה הכשרה למהדרין.

 

לקינוח מציעים כאן מנות טפיוקה בחלב קוקוס ופירות טריים על קרח כתוש (28 שקלים) או בננה לוטי עם סורבה קוקוס (35 שקלים).

 

יגאל אלון 6, בית שמש, 02-9949080, ראשון-חמישי 24:00-10:00, מוצ"ש- 24:00, כשר למהדרין

 

 (    )
 

רונג'אן

זו אחת המסעדות התאילנדיות המוערכות בארץ וגם היכל התהילה של רונז'אן, בחורה תאילנדית צנועה וקטנת מימדים שפגשה את בן זוגה, אבי, באי פאתיה שבתאילנד. את התמונה של המקום המדויק בו התרחש המפגש הגורלי - אבי בחר להדפיס על כל קירות המסעדה, שם תמצאו גם את התמונות של רונז'אן בכל שלבי חייה ותמונות מיום חתונתם.

 (צילום: רונז'אן )
(צילום: רונז'אן )

המסעדה עצמה היא שילוב בין מסעדת פועלים ישראלית לדוכן אוכל תאילנדי, נטולת יומרות עיצוביות או שאיפה להידמות למה שפוגשים בתאילנד. האוכל, לעומת זאת, ישלח אתכם לדוכן אוכל רחוב בתאילנד עם מוקפצים עם פירות ים ואטריות עם בלילת בננה רוטי.

 (צילום: רונז'אן)
(צילום: רונז'אן)

רונז'אן מכינה כאן גם מרקים, ספרינגולים נפלאים (שטעימים גם אחרי לילה במקרר) ועוד מטעמים מהמטבח התאילנדי. לא תמצאו כאן סיסמאות שיווקיות שמפארות את התוצרת הטרייה או את חומרי הגלם המובחרים מארץ המקור, אבל כן תמצאו אוכל מעולה כמו מרק עוף בקארי (25 שקלים) או מרק טום יאם ענק שמגיע בכלי הגשה מיוחד (60 שקלים) ואי אפשר להתנתק ממנו גם כשכבר אין מקום בבטן. הכול מוגש מהר, חם, טרי, טעים ופיקנטי ובמחירים מצחיקים ממש (מרקים ב-25 שקלים, מנות עיקריות ב-45-35 שקלים).

 

צפו - ארז קומרובסקי מבקר במטבח של רונג'אן:

מקס נורדאו 24 אשדוד, 08-8645710, ראשון 23:00-11:00, שני-חמישי 23:30-11:00, שישי 17:00-11:00, לא כשר

 

פינה תאילנדית

המסעדה הזו היא למעשה מתחם שכולל מסעדה סינית עם קטע ויאטנאמי ומסעדה תאילנדית. המתחם התחיל בתור פינה לפני שמונה שנים והיום, יש כאן בקומה השנייה אפילו Foot Masage כמו בארץ המקור.

 

במטבח הפרונטלי והפתוח עמלות שפיות תאילנדיות שמכינות במקום טום קה גאי (28 שקלים) -מרק על בסיס חלב קוקוס, מנות עוף (42 שקלים) ומנות בקר (45 שקלים), כמה גרסאות של פאד תאי (38-28 שקלים) ומנות אורז (37-28 שקלים). יש במקום גם מבחר מנות טבעוניות וצמחוניות.

 

מרכז סיטי סנטר 8 אילת, 08-6374447, ראשון-חמישי 21:00-9:00, כשר

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל אלפסה
כמו בתאילנד. מהמטבח של זוזו מאמא
צילום: ישראל אלפסה
מומלצים