שתף קטע נבחר

ארמונו של אבו מאזן ברמאללה יהפוך לספריה לאומית

שר התרבות הפלסטיני הודיע כי ארמון ההארחה ברמאללה, שעלות בנייתו מוערכת ב-6 מיליון דולר ונועד במקור לשמש כמעונו של אבו מאזן, יהפוך לספריה לאומית. בכיר פלסטיני טען: אבו מאזן ויתר על המעבר מחשש לתגובות הציבור הפלסטיני

 

הארמון ברמאללה. "הספרייה תחזק את הזכרון הקולקטיבי וההיסטורי של הפלסטינים" ()
הארמון ברמאללה. "הספרייה תחזק את הזכרון הקולקטיבי וההיסטורי של הפלסטינים"
שר התרבות הפלסטיני, איהאב בסיסו, הודיע אתמול (שני) על פרויקט להפיכתו של ארמון ההארחה ברמאללה לספרייה הלאומית הפלסטינית. במסיבת עיתונאים שערך ברמאללה ציין בסיסו כי על הפרויקט החליט הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, והוסיף כי "מדובר בחזון תרבותי-פוליטי שנובע מצרכי המציאות והעתיד".

 

במקור, ארמון ההארחה ברמאללה היה מיועד להיות מעון עבור הנשיא הפלסטיני ומקום לקבלת משלחות רשמיות. בכיר פלסטיני צוטט באומרו כי אבו מאזן החליט להישאר בביתו מחשש שהארמון, שעלות בנייתו מוערכת ב-6 מיליון דולר ושגודלו 4,700 מ"ר, יעורר תגובות שליליות בקרב הציבור הפלסטיני.

 

לדברי בסיסו, לספרייה הלאומית תהיה חשיבות של מרכז לשמירה על המורשת הלאומית והרעיונית הפלסטינית, שתחזק את הזכרון הקולקטיבי וההיסטורי של העם הפלסטיני. הוא הבהיר כי אין מדובר בספרייה ציבורית, אלא במרכז תרבותי כלל-פלסטיני.

 


שר התרבות הפלסטיני, איהאב בסיסו ()
שר התרבות הפלסטיני, איהאב בסיסו

"התפקיד הבסיסי של הספרייה יהיה לאגד את המורשת והיצירה, כפי שקיים אצל שאר העמים", אמר בסיסו. "כמו כן, היא תפעל להשיב את הקניין והזכויות התרבותיות של הפלסטינים שנבזזו בידי הכיבוש הישראלי מאז שנת 1948, ובהם ספרים, מסמכים ועיתונים פלסטיניים". הקמת הספרייה תמומן בידי גורמי ממשל פלסטיניים וגורמים פרטיים, כדי לשמור על עצמאותה.

 

עוד אמר בסיסו כי שטח הספרייה הלאומית יהיה גדול משטחו של ארמון ההארחה הקיים, ועם הזמן יהיו לספרייה גם שלוחות. היא תכיל אזור מיוחד לתערוכות וכנסים. לדבריו, מיקום זה בצפון רמאללה נבחר במיוחד בשל הקירבה לאוניברסיטת ביר זית ולמוזיאון הפלסטיני. "המיקום מחבר בין הדרכים המובילות מהצפון ומהדרום, מדובר במוקד משיכה למבקרים מכל רחבי המולדת", כך אמר.

 

בתשובה לאחת משאלות העיתונאים ציין בסיסו כי "ההודעה על הפרויקט בשנה זו, בה מציינים 100 שנים להצהרת בלפור, היא מסר לעולם כי הפלסטינים דבקים במולדתם, בזכויותיהם, בתרבותם ובזהותם. זו התשובה התרבותית להצהרת בלפור, ואנו אומרים בקול רם: אנו נשארים כאן באדמתנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים