שתף קטע נבחר

מתכון לקראמבל תפוחים ודבש

מתכון לעוגה שתשדרג את שולחן החג שלכם

קראמבל תפוחים בדבש

המרכיבים (ל-8 מנות):

למלית תפוחים - 

8 תפוחי עץ גרני סמית

1/2 כוס דבש טהור

1/4 כוס יין אדום מתוק

1/4 כוס מיץ לימון טבעי

1/2 כוס אוכמניות קפואות או 1/4 כוס צימוקים

לבצק -

80 מ"ל שמן זית

1/2 כוס קמח

1/4 כוס שיבולת שועל

100 גר' (1 כוס) אגוזים או שקדים טחונים

1 כפית קינמון

1/4 כוס דבש טהור

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את מלית התפוחים - קולפים את תפוחי העץ, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
  2. מכינים את הבצק - מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק במרקם פירורי.
  3. מרכיבים את המנה - מפזרים את המילוי בין 8 כלים אישיים חסיני חום. מפזרים את פירורי הבצק על הפירות עד לכיסוי מלא.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהבצק זהוב והמילוי מבעבע.
  5. לחילופין, אפשר לאפות בתבנית אחת משפחתית בקוטר 24 ס"מ ואז מאריכים את זמן האפייה ל-45 דקות.
  6. מגישים חם עם סורבה לימון או סורבה אחר לבחירתכם.

 

המתכון באדיבות "יד מרדכי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שיש-קבב עוף בדבש ולימון עם מנגו
צילום: shutterstock
מומלצים