שתף קטע נבחר

  • מתכונים לחגי תשרי
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    5 מתכונים עם דבש
    הכל עם דבש - סלט עלים מתובל, דלעת אפויה עם בצל ירוק וויניגרט צ'ילי-דבש, עוף בדבש ולימון עם מנגו וגם קראמבל תפוחים בדבש: 4 מתכונים ועוד אחד בונוס עם דבש שישדרגו את שולחן החג שלכם - מהמנה הראשונה ועד הקינוח

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    סלט עלים עם דבש, טימין ובזיליקום

    המרכיבים (ל-4 מנות, אפשר להכפיל ולשלש את הכמויות בהתאם לכמות האורחים כמובן):

    1/2 2 כפיות שמן זית

    8 שיני שום, קצוצות דק

    1 כפית שקדים קצוצים

    1 כפית טימין טרי קצוץ

    1/2 2 כפיות מיץ לימון טבעי

    1 כף דבש טהור

    1/4 כפית מלח

    6 כוסות עלים (סוגי חסה מאיזה סוג שתבחרו)

    1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

    1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים

    1 כוס עגבניות שרי מנומרות, חתוכות לחצאים

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
     

    אופן ההכנה: 

    1. על מחבת משומנת בשמן זית צורבים את השום בחום בינוני-גבוה למשך 3 דקות או עד שהשום מזהיב, תוך כדי ערבוב מתמיד. מוציאים את השום ושומרים בצד.
    2. מכינים את הרוטב - יוצקים את שמן הזית לקערה גבוהה ועמוקה. מוסיפים שקדים, טימין, מיץ לימון, דבש ומלח ומערבבים בעזרת מערבל מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. מערבבים את העלים עם הפטרוזיליה והבזיליקום, ויוצקים מעל את הרוטב.
    4. מחלקים את הסלט לארבע מנות שוות בקעריות, מפזרים מעל את העגבניות ואת השום באופן אחיד ומגישים.  

     

    מטבל חרדל ודבש

    המרכיבים:

    1/2 כוס מיונז

    2 כפות חרדל

    3 כפות דבש

    1/4 כפית פלפל שחור (אפשר פחות, אם אתם מפחדים מחריף)

     

    אופן ההכנה:

    מערבבים את כל המרכיבים, ומעבירים לקעריות קטנות.

     

     

    דלעת אפויה עם בצל ירוק וויניגרט צ'ילי-דבש

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    2 כפיות שמן זית

    1/2 כפית רוטב צ'ילי שום מתוק

    1 כפית חומץ בן יין לבן

    1 כף דבש

    1/2 1 כפית מיץ לימון טבעי

    מלח, פלפל טחון

    650 גר' דלעת (מכל סוג שתבחרו), חתוכה לפלחים של 5-3 ס"מ

    4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

    10 עלי נענע, קרועים ביד

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    אופן ההכנה:

    1. במחבת קטנה, מחממים את השמן ואת רוטב הצ'ילי-שום על אש בינונית-נמוכה במשך 2 דקות. מוסיפים את החומץ, הדבש ואת מיץ הלימון ומתבלים עם מלח ופלפל.
    2. יוצקים את הרוטב לקערה ומוסיפים את הדלעת. מערבבים ומשרים במרינדה למשך 30 דקות.
    3. שמים את הדלעת המושרית על גריל או בתנור בחום גבוה, ושומרים את הרוטב בצד. מפזרים מעל הדלעת את הבצל הירוק, וצולים במשך 20-15 דקות או עד שהדלעת מתרככת. הופכים את הדלעת לצידה השני פעם אחת במהלך הצלייה.
    4. מעבירים את הדלעת והבצל הירוק לקערה. יוצקים מעל את הרוטב עם 3/4 מכמות עלי הנענע ומוסיפים מלח ופלפל.
    5. מעבירים את המנה לקערת הגשה, מקשטים עם עוד עלי נענע ומגישים.

     

    שיש-קבב עוף בדבש ולימון עם מנגו

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    1/2 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות של 2.5 ס"מ

    2 כפיות קליפת לימון מגורדת

    4 שיני שום קצוצות

    1 כף רוטב צ'ילי-שום מתוק

    1/4 כפית מלח

    3 כפיות שמן זית

    2 כפיות מיץ לימון טבעי

    1 כף דבש

    2 מנגו, קלופים וחתוכים לאורך

    אבקת צ'ילי לקישוט (לא חובה)

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את קוביות העוף עם קליפות הלימון, רוטב הצ'ילי והמלח ומשפדים על 8 שיפודים.
    2. מושחים את קוביות העוף בשמן זית, וצורבים על מחבת צלייה או בגריל במשך 4 דקות על כל צד או עד שהם מוכנים.
    3. יוצקים את מיץ הלימון והדבש לקערה קטנה ומערבבים היטב.
    4. הגשה - מסדרים את השיפודים ואת חתיכות המנגו על צלחת, ויוצקים מעל את תערובת הדבש והלימון. מוסיפים את אבקת הצ'ילי ומגישים.

     

    קראמבל תפוחים בדבש

    המרכיבים (ל-8 מנות):

    למלית תפוחים - 

    8 תפוחי עץ גרני סמית

    1/2 כוס דבש טהור

    1/4 כוס יין אדום מתוק

    1/4 כוס מיץ לימון טבעי

    1/2 כוס אוכמניות קפואות או 1/4 כוס צימוקים

    לבצק -

    80 מ"ל שמן זית

    1/2 כוס קמח

    1/4 כוס שיבולת שועל

    100 גר' (1 כוס) אגוזים או שקדים טחונים

    1 כפית קינמון

    1/4 כוס דבש טהור

     (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    אופן ההכנה: 

    1. מכינים את מלית התפוחים - קולפים את תפוחי העץ, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
    2. מכינים את הבצק - מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק במרקם פירורי.
    3. מרכיבים את המנה - מפזרים את המילוי בין 8 כלים אישיים חסיני חום. מפזרים את פירורי הבצק על הפירות עד לכיסוי מלא.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהבצק זהוב והמילוי מבעבע.
    5. לחילופין, אפשר לאפות בתבנית אחת משפחתית בקוטר 24 ס"מ ואז מאריכים את זמן האפייה ל-45 דקות.
    6. מגישים חם עם סורבה לימון או סורבה אחר לבחירתכם.

      

    המתכונים באדיבות "יד מרדכי" 

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "5 מתכונים עם דבש"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים