שתף קטע נבחר

אחרי 8 חודשים: "אחוזת בית 3" בתל אביב נסגרה

המסעדה, שנפתחה בחודש ינואר השנה, סגרה את הדלתות במפתיע, והעובדים נתבקשו לא להגיע יותר. מסעדן בכיר בתעשייה: "הגיע הזמן שאנשים יבינו שמסעדנות זה עסק רציני שמתאים לאנשי עסקים ופחות לאנשים עם חלומות"

 

גל הסגירות נמשך: מסעדת "אחוזת בית 3", שנפתחה לפני שמונה חודשים בלבד ברחוב אחוזת בית בתל אביב, למרגלות מגדל שלום, נסגרה במפתיע. המסעדה הייתה שייכת לארבעה שותפים, שני שפים - עידן רובין ודוד סדי (שעבדו בעבר ב"קלארו" וב"סנטה קתרינה") ושניים נוספים - אייל אלגבי, שהיה אחראי על ניהול הפלור וחנוך לונדונר. מאחורי השותפים לא היה משקיע, והם פתחו את המקום מההון העצמי שלהם.

מסעדת "אחוזת בית 3" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מסעדת "אחוזת בית 3"(צילום: יח"צ)
 

דוד סרי (מימין) ועידן רובין במטבח של אחוזת בית 3 (צילום: אריאל אפרון) (צילום: אריאל אפרון)
דוד סרי (מימין) ועידן רובין במטבח של אחוזת בית 3(צילום: אריאל אפרון)
עם פתיחתה נחשבה המסעדה להבטחה קולינרית. את המקום שיפצו ארבעת השותפים בעצמם בסכום של 800,000 שקלים, סכום הנחשב לסכום סביר לפתיחת מסעדה חדשה בסדר גודל כזה. בלב המסעדה היה מטבח פתוח שאותו הקיפו שני ברים ושולחנות שהיו פזורים בחלל. התפריט הציג מטבח פיין קז'ואל בסגנון איטלקי-צרפתי בטוויסט אישי של שני השפים.

הכניסה למסעדת "אחוזת בית 3" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הכניסה למסעדת "אחוזת בית 3"(צילום: יח"צ)
 

עובדים מספרים כי נתבקשו לא להגיע לעבודה, וכי לאחרונה התגלו חילוקי דעות בין השותפים, מה שהוביל לסגירה הפתאומית.

 

"שמונה חודשים למסעדה זה לא מספיק זמן בשביל להתבסס", מוסר מסעדן בכיר בתעשייה, "גם מסעדות מצליחות לא מרוויחות בשנה הראשונה, וצריך סבלנות ובעיקר כסף בשביל לשרוד את התקופה הזאת. כשאין משקיע עם כיסים עמוקים מאחורי המקום, כמעט ואין סיכוי להמשיך לפעול. הגיע הזמן שאנשים יבינו שמסעדנות זה עסק לכל דבר ועניין, וזה עולם שמתאים לאנשי עסקים ופחות לאנשים עם חלומות".

 

מהמסעדה נמסר: "אין תגובה".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
גל סגירות: מסעדת "אחוזת בית 3" - הסוף
צילום: יח"צ
מומלצים